T a r a f s ı z D e ğ i l i z

.:: KomploTeorileri ::. Esrarengiz milyar dolarlar!

Esrarengiz milyar dolarlar!

SEBAHATTİN ÖNKİBAR / YENİÇAĞ

 

Günümüzün olgusu açık istihbarat ve sentezdir. Dolayısı ile bölgemiz ve ülkemizle ilgili bir konuya hükmederken illa da gizli servislerin  sırlarına erişmek gerekmiyor zira artık pek çok şey alenen yapılıyor. Buradan hareketle Türkiye'de başlatılan Kürt açılımının (!) Irak'dan 2011'de çekileceğini açıklayan ABD'nin talebi ve hatta dayatması ile olduğunu bilmemek için zeka özürlü olmak gerekiyor.

 

Esrarengiz milyar dolarlar!Washington ve Telaviv'in Ortadoğu'daki stratejik müttefikleri bundan böyle tartışmasız şekilde Kürtlerdir. Bu itibarla ABD çekilme sonrasında Kürtlerin ama özellikle de K.Irak'daki Peşmerge yönetiminin güvenliğini teminat altına almak istiyor. Böyle bir teminatın olmazsa olmazı Türkiye'nin bir şekilde ikna edilmesidir! Washington bölgede gardiyanlık görevini Türkiye'ye vermek istiyor. Karşılığında ise PKK'nın dağdan indirilebileceğinin işaretlerini veriyor! Ama tasfiye değil dağdan indirme!

 

Bunun için de radikal adımlar yani açılım istiyor! Öncelikli hedefi PKK için Türkiye'nin K.Irak Kürtleri ile artık çatışmamasıdır. CIA ve MOSSAD'ın planı aşamalıdır. Birinci aşamada Türkiye'nin K.Irak'a hami olması temin edilecek. İkinci perdede Abdullah Öcalan Mandela'ya dönüştürülüp affedilmesi sağlanacak. Üçüncü aşamada ise oluşturulacak açılımın alt yapıları ve de yaratılacak Kürt Ulusu bilinci ile kalkışma iklimine geçilecek ve Doğu Anadolu'nun önemli bölümü BM gözetiminde  Büyük Kürdistan adı ile K.Irak'la bütünleştirilecek.

 

Hayır bunlar komplo teorileri değil. ABD'nin bu işin merkezinde olduğuna aslında bütün Türkiye şahit! Washington'un Ankara Sefiri'nin DTP'li  Ahmet Türk ve Deniz Baykal'la görüşmesinden, elçilikte yaptığı onlarca kabul gözler önünde değil midir? Çok değil bir iki ay öncesine kadar "DTP PKK'yı terörist ilan etmedikçe, onlarla asla görüşmem"  diyen Başbakan Erdoğan'ın bir gün ansızın Ahmet Türk'ü sürpriz bir biçimde kucaklamasını kim ABD telkini dışında mütalaa edebilir? Bakın CIA ve MOSSAD bir süredir ağları örüyor! Türk Silahlı Kuvvetleri ve milli kamuoyunu  Ergenekon ile kelepçeledi!

 

Tayyip Erdoğan ve AKP'yi de ekonomik kaos ve yolsuzluk dosyaları ile prangaladı! AKP ve Erdoğan'a, benimle olmazsan  ekonomik krizi derinleştirir, dosyalarını servis ederim dedi! TSK'ya, benimle çatışır yörünge sapmasına gidersen her şeyini açığa dökerim mesajını verdi. Görüldüğü kadarı ile TSK değil ama AKP  bugün rehin konumundadır! Dolayısı ile AKP'nin mayınlı araziyi peşkeş  yırtınmaları gibi pek çok milli konuda teslimiyetçi tavrını bu bağlamda değerlendirmek gerekiyor!

 

Son iki ayda Türkiye'ye sokulan 20 milyar dolar kara para da bu projenin başka bir boyutudur ve hiç kuşkunuz olmasın ardında  CIA ile MOSSAD vardır. Dediklerimizi yap, para akışı sürer diyorlar. Bu kriz ortamında borsamızın şaha kalkması ya da kaldırılmasına dikkatinizi çekmek istiyorum! Hangi yatırımcı zarar eden şirketlerin hisselerini bu zamanda alır? Görüldüğü gibi her cepheden büyük bir abluka var! AKP bu durumu görüyor ama dedik ya denize düşmüş sarılacak yılan arıyor! Açılımı taahüdü gereği kesin yapacak ama sınırlarını tayin edemiyor.. Beşir Atalay'ın turları tepki ölçmek ve açılımın sınırlarını tespit içindir!...

()

 



__________ Information from ESET Smart Security, version of virus signature database 4363 (20090824) __________

The message was checked by ESET Smart Security.

http://www.eset.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.