15 Eylül 2009

[anadoluhaber:35310] ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ

ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ

Link to ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ

[anadoluhaber:35309] Kadir geceniz hayırlara vesile olsun

Posted: 15 Sep 2009 03:18 AM PDT

 MÜBAREK KADİR GECENİZİ KUTLAR, TÜM İSLAM ALEMİNE ve İNSANLIĞA HAYIRLARA VESİLE OLMASINI CENAB-I ALLAH' DAN (C.C.) DİLERİM.

 

 

Allah'ın rahmeti,
bereketi sizinle olsun,
gönül güneşiniz hiç solmasın,
 yüzünüz aydın olsun,
 eviniz nur dolsun,  
 makamınız Firdevs,
  dualarınız kabul  
Kandiliniz kutlu olsun.
     

 

 
 
                          

Şair-Yazar

Ahmet Ünal ÇAM
ahmetunalcam@gmail.com  

Öyküler           Şiirler 

 

 

 

 

 

 

.


IMPORTANT: The contents of this email and any attachments are confidential. They are intended for the named recipient(s) only.
If you have received this email in error, please notify the system manager or the sender immediately and do not disclose the contents to anyone or make copies thereof.
*** eSafe scanned this email for viruses, vandals, and malicious content. ***


[anadoluhaber:35308] Kandil

Posted: 15 Sep 2009 03:11 AM PDT





 




 

http://img21.yfrog.com/img21/8798/kadirgecesii.jpg

 
 

Bismillahirrahmanirrahim

 

Rahman ve Rahim olan Allahım,

Bu gecede sen biz insanların yari ol, yardımcımız ol, azımızı çok, noksanımızı tamam eyle, hanelerimize bereket , vücudumuza sıhhat, gönlümüze muhabbet ver, dertli kullarına deva, borçlu kullarına eda ihsan eyle,

Sen bizi bizden iyi bilirsin yarabbi bizim kalbimizden geçen ama dilimizle ifadeden aciz olduğumuz muradımızı lütfunla bahşeyle yarabbi.

Eyy Merhameti bol olan Allah'ım

Lütfet ki, gittiğimiz her yere barış götürebilelim

Bölücü değil, bağdaştırıcı, birleştirici olabilelim.

Nefret olan yere sevgi,

Yaralanma olan yere affedicilik,

Kuşku olan yere, inanç,

Ümitsizlik olan yere ümit

Karanlık olan yer aydınlık,

Ve Üzüntü olan yere sevinç saçıcı olmayı

Bize lütfet ya Rabbi...

Kusurları gören değil, kusurları örtenlerden;

Teselli arayanlardan değil, teselli verenlerden;

Anlayış bekleyenlerden değil, anlayış gösterenlerden;

Yalnız sevilmeyi isteyenlerden değil, sevenlerden olmamıza yardım et...

Yağmur gibi

Hiçbir şey ayırd etmeyip,

Aktığı her yere canlılık bahşedenlerden;

Güneş gibi

Hiçbir şey ayırd etmeyip,

Işığıyla tüm varlıkları aydınlatanlardan;

Toprak gibi

Her şey üstüne bastığı halde,

Hiçbir şeyini esirgemeyip,

Nimetlerini herkese verenlerden olmayı

Bize lütfet...

Alan ellerin değil, veren ellerin;

Affedici olduğu için affedilenlerin;

Hak ile doğan, hak ile yaşayan, hak ile ölenlerin

Ve

Sonsuz hayatta yeniden doğanların safına katılmayı

Bize nasip eyle yarabbiiiiiii

 

Amin

 
Kadir gecesi ile ilgili açıklamalar
 
Kur'an-ı Kerim'in inmeye başladığı Ramazan ayının yirmi yedinci gecesi islam'da en kutsal ve faziletli gecedir. Kadir gecesi, içerisinde Kadir gecesi bulunmayan bin aydan daha hayırlıdır.

Kur'an-ı Kerim de bu gecenin faziletini belirten müstakil bir sure vardır. Bu surede yüce Rabbimiz söyle buyurmaktadır:

"Dogrusu biz Kur'an-ı Kadir gecesinde indirmişizdir. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Cebrail o gecede Rablerinin izniyle her türlü is için inerler. O gece, tanyerinin ağarmasına kadar bir esenliktir" (Kadir, 1-5).

Kadir Suresi

Kur'an-ı Kerim'in doksan yedinci suresi olup beş ayet; otuz kelime ve yüz yirmi harften oluşur. Fasilasi "râ" harfidir. ismini ilk ayetinde geçen "kadr" kelimesinden alan bu surenin Mekke'de mi, yoksa Medine'de mi indiği konusunda ihtilaf vardır.

Sure, insanlara Kur'an-ı'n değeri ve önemi hakkında bilgi vermektedir. Allah Teala, Hicr Suresinde "Bunu biz indirdik" buyurur. Yani Hz. Peygamber (s.a.v)'in arzusu ile değil bizim dilememiz sonucu indirilen apaçık bir kitaptır 0.

Kadr sözcüğü burada su iki anlamda kullanılmış olabilir: Bunlardan biri, takdir anlamıdır. Allah bu gece takdirleri yani kaderleri uygulamak üzere meleklere emir verir. Bunu, Duhân Suresindeki su ayet destekliyor: "O gece katımızdan her hikmetli emir sadir olur. "Diger anlamı ise, azamet ve şereftir. Bu husus, surenin "Kadir gecesi bin aydan hayirlidir" ayetinde ifade edilmektedir. Nasıl daha hayırlı olmasın ki, Allah'ın insanlığa son mesajı bu gecede indirilmeye başlanmıştır. Gece, değerini bu olaydan almaktadır. Ve bu geceyi anmak, insanlığa rahmet olarak Kur'an'ın inmeye başladığı bu geceyi ihya etmek Müslümanlara tavsiye edilmiştir.

Kadir gecesinin hangi gün olduğu konusunda birçok görüş ileri sürülmüştür. Ancak ümmetin büyük âlimlerinin çoğunluğunun görüsü, Ramazan ayinin yirmi yedinci gecesi olduğu seklindedir.

O gece öyle bir gecedir ki Kur'an ayetleri Hz. Muhammed (s.a.v)'in kalbine inmeye başladığı gecedir.

İslam, hiç bir zaman dış görünüşü benimseyen, şekle önem veren şekilci bir din değildir. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini bugünkü anlaşıldığı şekilde "Bir gecelik ibadetle bütün günahlardan arınılacak" görüşü ancak muttakiler, inanmış samimi Müslümanlar için geçerlidir. Ancak böyle insanların o gecedeki ibadetleri makbul olur, ve Kur'an'ın nazil olduğu o ilk manaya erişilebilir. Kadir gecesini hatırlayıp o geceyi imanla ve sevabını umarak geçirmek islam'ın sağlam ve bir bütün olan terbiye metodunun bir yanını oluşturmaktadır.

Surenin anlamı şöyledir: "Biz o (Kur'an-ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen nereden bileceksin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Ruh, o gece Rablerinin izniyle (o yıl takdir edilmiş olan) her is için iner de iner. Esenliktir o, tâ tan yeri ağarıncaya kadar".

Surenin İniş Sebebi

Bu surenin inişi hakkında değişik rivayetler vardır. Bunlardan biri şöyledir:

Bir kere Resulüllah (s.a.v) Ashab-i Kirama İsrailoğullarından birinin, silahını kuşanarak Allah yolunda bin sene cihat ettiğini bildirmişti. Ashabin buna hayret etmesi üzerine Cenabı Hak, Kadir suresini indirmiştir (Tecrîd-Sarîh Tercemesi, VI, 313).

Kadir Gecesi Denilmesinin Sebebi

Bu geceye Kadir gecesi denilmesi şeref ve kıymetinden dolayıdır. Çünkü:

a) Kur'an-ı Kerim bu gecede inmeye başlamıştır.

b) Bu gecedeki ibadet, içerisinde Kadir gecesi bulunmayan bin ayda yapılan ibadetten daha faziletlidir.

c) Gelecek bir seneye kadar cereyan edecek olan her türlü hadiseler Allah Tesl'nin ezeli kaza ve takdiri ile ilgili meleklere bu gece bildirilir (Tecrîdi Sarih Tercemesi, VI, 312).
d) Bu gecede yeryüzüne Cebrail ve çok sayıda melek iner.

e) Bu gece tanyerinin ağarmasına kadar esenliktir, her türlü kötülükten uzaktır. Yeryüzüne inen melekler uğradıkları her mümine selam verirler.

Hangi Gecede Olduğu

Kadir gecesinin hangi gece olduğu kesin olarak bilinmemekle beraber genellikle Ramazan'ın yirmi yedinci gecesinde olduğu tercih edilmiştir. Hz. Peygamber (s.a.v) bunun kesinlikle hangi gece olduğunu belirtmemiş, ancak; "Siz Kadir gecesini Ramazan'ın son on günü içerisindeki tek rakamlı gecelerde arayınız" buyurmuştur (Buhari, Müslim).

Başka bir hadiste ise Ibn Ömer (r.a) söyle nakletmiştir: Sahabelerden bazı kimselere, rüyalarında, Kadir gecesinin, (Ramazan'ın) son yedi günü içinde olduğu gösterildi. Resulüllah (s.a.v) onlara: "Görüyorum ki rüyalarınız Ramazanın son yedi günü hakkında birbirine uygun düşmüştür. Artik kim Kadir gecesini aramaya kalkışırsa, onu Ramazan'ın son yedisinde arasın, buyurmuştur (Buhari, Müslim).

Gizli Olmasının Sebebi

İslam kaynaklarında belirtildiğine göre Allah Teala bir takim hikmetlere dayanarak Kadir gecesini ve onun dışında daha bazı şeyleri de gizli tutmuştur. Bunlar:

Cuma günü içerisinde duanın kabul olacağı saat; beş vakit içerisinde Salât-i vusta; ilahi isimler içerisinde İsm-i Azam; bütün taatlar ve ibadetler içerisinde rizay-i ilahi; zaman içerisinde kıyamet ve hayat içerisinde ölümdür. Bunların gizli tutulmasından maksat müminlerin uyanık, dikkatli ve devamlı Allah'a ibadet ve taat içerisinde olmalarını sağlamaktır. Müminler bu geceyi gaflet içerisinde geçirmemeli, ibadet ve taatle değerlendirmelidir. Ebu Hureyre (r.a)'in rivayet etmiş olduğu hadisi şerifte Peygamber Efendimiz (s.a.v) söyle buyurmuştur:

"Kim Kadir gecesini, faziletine inanarak ve alacağı sevabı Allah'tan bekleyerek ibadet ve taatla geçirirse geçmiş günahları bağışlanır" (Buhari).


Diğer Windows Live™ özelliklerine göz atın. Sadece e-posta iletilerinden daha fazlası

Diğer Windows Live™ özelliklerine göz atın. Sadece e-posta iletilerinden daha fazlası

Anılarınızı istediğiniz herkesle çevrimiçi paylaşın.

[anadoluhaber:35302] Kur'an'ı tarihe gömmek isteyenler, BAY NECATİNİN ÖLÜMÜ

Posted: 14 Sep 2009 11:35 PM PDT

Konusunda uzman ve Ankara da bazı kansere yakalanan yakınlarını kendisine götürmeyi tercih eden yabancı diplomatların hasta yakınlarını Ankara’ya kendisine geldiklerini hatırladığım Onkolog.Dr. Haluk Nurbaki hocayla tanışırdık. Bazen TRT de sohbetlere çıkar ve çok ilginç bilim ve din bağlantılı şeyler anlatırdı. Benim Mersin de görev yaptığım1990-94 yıllarında bir konu için Mersine gelmişler. Çok değer verdiği bir öğrencisi ve eşi ile mutlaka belli bir saatte Mersin’in büyük Muğdat camiinde bulunmak ve orada eskiden tanıdığı bir kişi ile buluşmak istediğini, o kişinin bundan haberi olmadığı için onun orada olacağı saate göre kendisinin ayarlama yapması gerektiğini söylemiş ve o saat de geldiklerinde  o camiyi ziyarete gelen kızım ile karşılaşınca kızımı yakından tanıyan öğrencisi ve eşi aaa burada buluşacağı kişi sen miydin halbuki hiç birimiz senin Mersinde olduğunu bilmiyorduk demişler kızımda ben tesadüfen buradayım bu karşılaşma benim içinde büyük sürpriz oldu siz Mersin de ne arıyorsunuz diye yanıt vermiş. Bir helalaşma şeklinde geçen o görüşmeden sonra onlar Ankara ya kızımda hiç ummadığı bu görüşmeden sonra eve dönmüştü. Bir kaç yıl sonrada Haluk hocayı kayıp ettik.
İnternet okuyucuları onu belki internet de dolaşan ve başkasının kaleme aldığı Azrail Haluk hocanın söylediğinden de daha güzelmiş başlıklı yazıdan tanırlar. Çevresi ise onu bilimsel kitaplarının yanı sıra felsefi denilebilecek dini ağırlıklı bir kaç kitabından ve Tıp camiası da bir zamanlar konusundaki çalışmalarından Tabi bazılarımızda Ankara Numune hastanesinde hekimken hastane mescidinde Cuma günleri verdiği vaazlarından. Aşağıdaki iletisi karşıma çıkınca hatırasına saygı ve rahmetle anmak için, bazıları saçma bulsa da bazılarının ilginç bulacağını düşünerek aşağıdaki anlattığı konuyu sizlerle de paylaşmak istedim. Kendisini Rahmetle anıyorum.
Saygılarımla
A.D.Şimşek

Yazılarından başka bir örneğin kısa yolu

http://www.nurbaki.com/hz-thems-ve-hz-mevlana-5/

 
                                           BAY NECATİNİN ÖLÜMÜ

Onk. Dr. Haluk Nurbaki

 

Rahmetli babam o zamanlar Konya'nin tek gazetesi olan "Babalık" gazetesinin basyazari idi. 

Ondan isittigim su olayi aynen naklediyorum:

"Devrin ilk Maarif Vekillerinden (Milli Egitim Bakani) Necati Konya'ya gelmis ve Latin harflerinin üstünlügünü(!) 

anlatmak üzere bir konferans düzenlemisti. 

Sehrin her tarafina yapistirilan ilanlarda:

"Eski Harflerle Birlikte Kur'an'ı da Tarihe' Gömdük" yaziyor ve konferansin ertesi gün saat 10'da verilecegi belirtiliyordu.

Aksam, mükellef bir ziyafet verildi. 

Yemekten sonra bay Necati, ani bir apandist krizine yakalandı 

ve hemen hastahaneye kaldirilarak ameliyat edildi. 

Gösterilen itinayı anlatmaya lüzum yok, bütün hastahane hatta Konya ayakta idi. 

Bay Necati kurtulmuş, fakat ne çare ki haddini asarak Kur'an'a dil uzatmisti. 

Gece yarisi, imkansiz denebilecek bir sey oldu 

ve 

Bay Necati'nin yatagi yan demirinden kırıldı. 

Hasta yere düsmüs ve ameliyat yeri patlamıştı. 

Ertesi gün saat 10'da, yani konferansın yapılacağı bildirilen saatte öldü."

Kur'an'ı tarihe gömmek isteyenler, tarihin en kokuşmuş sahifelerine gömüldüler.



[anadoluhaber:35296] AB'NİN Balonu Söndü Fakat Gören Yok

Posted: 14 Sep 2009 07:58 AM PDT

AB’NİN BALONU SÖNDÜ FAKAT GÖREN YOK

 

 

            Avrupa Birliği konusunda Türk kamuoyuna anlatılmadık yalan kalmadığını şu kriz nedeniyle bir kez daha anladık. On yılı aşkın bir süredir Avrupa Birliği’nin nimetleri anlatıldı. AB’ye girince sanki sihirli değnek değmiş gibi her şey yoluna girecek, işsizlik önlenecek, hayat ucuzlayacak, dünyadaki ülkemiz sanki bir cennet olacaktı. Aslı astarı olmayan bu yalanlarla yıllarca milletimiz uyutuldu.

 

            2004 yılında AB ile üyelik müzakeresi için tarih alınması halkımıza tam üyelik gibi satıldı, lanse edildi. Sanki bu üyelik müzakeresi zamanı tam üyeymiş gibi her türlü haklara sahip olacağımız halkımıza yutturuldu. Halkımız o kadar ileri gitti ki işsiz çocuklarını Avrupa’ya gönderip hemen işsizlik sorunu ortadan kakacakmış gibi hayaller bile kuruldu.

 

            AB Propagandası Sadece TÜRKİYE’de değil Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde tam gaz gitmişti. Kıbrıslı Türklere söylemedik yalanları bırakmadılar. Sizleri para içine boğacağız dediler. Her aileye çekler verileceği açıklandı. Hatta öyle abartıldık ki çekler her aile fertlerine ayrı ayrı verileceği masalı anlatıldı. Tabiî ki bunların hepsi yalandı. Gerçek olan AB ekonomileri kendi aralarında ülke içerilerinde tam son otuz yıldır. ALMANYA, FRANSA gibi ülkeler Uzakdoğu ve ABD karşısında yenildiler, ekonomileri zora girdi. İNGİLTERE, İSPANYA VE İTALYA kendi sorunlarında azalma değil artık artık çoğalma gözleniyordu. Yani sizin anlayacağınız AB çökme noktasına yavaş yavaş gelmiştir. Yani bu çöken örgütte TÜRKİYE’nin menfaatine ilişkin hiçbir çıkar yoktur. Yalnız amaç ülkemizdeki işsizlik, fakirlik, enflasyon gibi sorunları AB elma şekeriyle uyutmak halkı kandırmaktan başka bir şey değildir. Bunu BOP Eş Başkanı Sayın Başbakan ve tüm AKP ve tüm parti ve sivil toplum kuruluşlarıda biliyor. Ortada büyük bir aldatmaca var. Bu oyuna gelmeyen TÜRKİYE’de yaklaşık yüzde 2-3 lük bir kesim. Bu kesim de ülkemizde Saadet Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi ve Türkiye İşçi Partisi teşkil ediyor. Geri kalan millet horul horul uyuyor/uyutuluyor.

 

            AB Ülkeleri de kendi durumlarından hiç memnun değiller. İşsizlik, enflasyon artmış durumda. Ülkelerindeki genç nüfus azalmış durumda. Bu çökmüş/çökecek topluluğa girince mi biz kurtulacağız. Lütfen artık halkı uyutmayın. Gerçek gün gibi ortada. AB’ye girebilmek için KIBRIS’ı da gözden çıkardılar. Hatta verdiler. Sanki AB kazanımları KIBRIS’ın elden çıkmasına değecek gibi. Başımızdakilerin derdi AB’ye girmek falan değil. Zaten girilse de bir faydası yok. Sadece halkımızı uyutmaktan başka bir işe yaramıyor.

 

Selam, saygı ve dualarımla.

 

Yakup MUSA

 

14.09.2009

 

 



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.