17 Eylül 2009

[anadoluhaber:35333] 16-17 Eylül Kafkasyadan Haber Özetleri

Moskova Kavkaz Center'a karşı yeni bir saldırı başlattı. Bu sefer bir başka yoldan

İsveç haber yayını Media vaerlden'e göre Rusya Federasyonu Başsavcılığı Kavkaz Center haber ajansı internet sitesini kapatması için İsveç yetkililerine tekrar çağrıda bulundu. Bu sefer Moskova bir başka yoldan gitmeye karar verdi.

Kremlin'in "endişesinin" resmi nedeni "KC internet sitesinde barışsever sivillere karşı tehdit ve resmi görevlilere karşı şiddete çağıran yayınların" yapılması oldu.

haberin devamı... www.shamilonline.org


*****

Prague Watchdog Dokka Umarov röportajıyla ilgili isteğe sonunda cevap verdi

Prague Watchdog, 2 aydan fazla bir sure önce yayınlanan Kafkasya Emiri'yle yapılan röportajla ilgili isteğe sonunda yanıt verdi.

Kavkaz Center editörleri Emir Dokka Umarov tarafından verilen yanıtlar ya da röportajın ses kayıtlarının çevirisi hakkında şüphelendi ve PW'dan yayınlanan röportajın ses kaydını sağlamasını istemişti. "Kavkaz-Center" PW karşı hiç bir suçlama öne çıkarmadığını hatırlatmak iyi olacaktır.

.

haberin devamı... www.shamilonline.org

*****

Maksherip Aushev, Magas ta Kaçırılmak İstendi

İnguşetya nın kukla lideri Yunu-Bek Yevkurov a muhalif Maksherip Aushev, İnguşetya Magas kentinde dün kaçırılmak istendi. Shamilonline nin Maksherip Aushev e destek veren Ingushetiyaru.org aldığı bilgilere göre, Aushev önceki gün kukla hükümetin düzenlediği bir toplantıya katıldı. Geri dönüş yolunda, silahlı ve maskeli özel kuvvetlere ait olduğu iddia edilen kişilerce yolu kesildi ancak kaçmayı başardı.

haberin devamı... www.shamilonline.org

*****

Çeçenistan Caharkale de Şehadet Saldırısı: 2 Ölü 3 Yaralı

Shamilonline nin İmarat Kavkaz Çeçenya sektörü, haber kaynaklarından aldığı bilgilere göre, bugün (16.Eylül) Çeçenya nın başkenti Caharkale de sabah saatlerinde bir şehadet saldırısı gerçekleştirildi. İlk belirlemelere göre, 2 mürted polis ölürken 3 polis ağır yaralandı

haberin devamı... www.shamilonline.org

*****

Çelyabinsk Kentindeki Askeri Silah Deposu Yangını Sigara İzmaritinden Çıktı

Shamilonline nin İmarat Kavkaz haber kaynaklarından aldığı bilgilere göre, Rusya'nın Urallar bölgesindeki Çelyabinsk kentinde 96/493 nolu geri dönüşüm malzemelerinin bulunduğu askeri mühimmat silah depolarında meydana gelen patlamanın yankıları devam ediyor. FSB nin açıklamalarından sonra, Rusya Çevre Bakanlığından Gennady Podtesov da çevrenin ekolojik güvenliğinin sağlandığını radyasyon tehlikesi bulunmadığı açıkladı.

haberin devamı... www.shamilonline.org

*****

Vedeno Bölgesinde, Selmentauzen Köyü Civarında Çatışma

Shamilonline nin İmarat Kavkaz İçkerya sektörü haber kaynaklarından edindiği bilgilre göre, Çeçenya Vedeno bölgesi Selmentauzen köyü civarında, Mücahidler ile Rus kafirlerin MO komando müfrezesi arasında bugün (16.Ekim) öğle saatlerinde birebir yakın mücadele ile geçen bir silahlı çatışma yaşandı.

haberin devamı... www.shamilonline.org

*****

Kuklalar Avrupa’da Temsilcilikler Açmayı Planlıyor

Fin-Rus Vatandaşları Forumu, Çeçenya’daki Moskova destekli kukla yönetimin bazı Avrupa başkentlerinde resmi olmayan temsilcilikler açmayı planladığını bildirdi.

Temsilcilik bürolarının Çeçen mültecilerin yoğun olarak yaşadıkları Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, Almanya ve Polonya’da açılması öngörülüyor. “Kültür Merkezi” olarak adlandırılan merkezlerin, sürgündeki Çeçenleri anavatanlarındaki durum hakkında bilgilendireceği ve sürgünzedelerin geri dönüşlerine yardım edeceği ifade edildi.

haberin devamı... www.shamilonline.org

*****

Vedeno Bölgesi Eshelhatoy Köyü Yakınlarında Çatışma:1 Mürted Ölü

Shamilonline nin İmarat Kavkaz Çeçenya sektörü haber kaynaklarından aldığı habere göre, Salı günü (dün,15.Eylül) öğleden sonra Mücahidler,Vedeno bölgesi Eshelhatoy köyü yakınlarında, Vedeno polis departmanından bir grup mürted çete polis timiyle silahlı çatışmaya girdi. Gelen habere göre Mücahidlerden herhangi bir kayıp yok, mürted polis timinden 1 polis öldürüldü.

haberin devamı... www.shamilonline.org

*****

Rusya'nın Çelyabinsk Kentindeki Askeri Depodaki Patlamalardan Sonra Bölge Sakinleri Panik İçinde

Shamilonline nin İmarat Kavkaz haber kaynaklarından aldığı bilgilere göre, Rusya'nın Urallar bölgesindeki Çelyabinsk kentinde 96/493 nolu geri dönüşüm malzemelerinin bulunduğu askeri mühimmat silah depolarında meydana gelen patlamadan sonra nükleer radyasyon şüphesiyle yerel sakinler panik ve telaş içinde.

haberin devamı... www.shamilonline.org

*****

Çeçenya, Vedona bölgesinde Mürted Güvenlik Timine Saldırı: 2 yaralı

Shamilonline nin İmarat Kavkaz Çeçenya sektörü haber kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Çeçenya nın Vedona bölgesi , Dishi köyü eteklerinde Mücahidler devriye görevi yapan yerel mürtedlerden oluşan güvenlik timine bir saldırı gerçekleştirdi.

haberin devamı... www.shamilonline.org

*****

İnguşetya , Magas Havaalanına Saldırı

Shamilonline nin İmarat Kavkaz İnguşetya sektörü haber kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Magas havaalanına, bombaatar tahrikli makineli tüfekler ile roket atışı yapıldı.

haberin devamı... www.shamilonline.org

*****

İnguşetya , Nazran da 3 Suçsuz İnsan Öldürüldü Militan İlan Edildi

Shamilonline nin İmarat Kavkaz İnguşetya sektörü haber kaynaklarından aldığı bilgiye göre 14 Eylül (dün) İnguşetya Nazran merkezinde yerel saat ile  yaklaşık 23,00 mürtedlerin yerel polis timleri şüpheli bahanesiyle "Lada " marka bir aracı  yoğun otomatik silahlarla yaylım ateşine tuttular.

haberin devamı... www.shamilonline.org

*****

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.