17 Eylül 2009

.:: Komplo Teorileri ::. Çamurun içindeyiz!

ÇAMURUN İÇİNDEYİZ!...

"ABD ordusu Irak'ta bir kukla Arap Hükümeti ve bir kukla Kuzey Kürdistan yönetimi bırakıp fakat ülkenin tek zenginlik kaynağı petrolüne el koyarak geri çekiliyor" ifadeleriyle gündemin içini deşeleyen Vatan gazetesi yazarı Necati Doğru; Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bir taraftan İran'la barışa dair görüşmeler yaparken, diğer taraftan ABD'yle  7.8 milyar dolarlık Patriot Füzesi pazarlığı çelişkisine değiniyor.


Çamurun içindeyiz! - 40 gün önceki soruyu hatırladım. İçişleri Bakanı, 40 gün önce elinde "içeriği belli bir yapılacaklar listesi" olmadan yandaş 12 gazeteciyi toplantıya çağırıp "açılım görüşmelerini" başlattığında soru şuydu: ABD ordusunu Irak'tan çekmeye karar verdiği sırada "Türkiye'de açılım rüzgârı estirmek" Ortadoğu'da ABD taşeronu olmayla ilgili olabilir mi?

25 yıldır terör var. AKP ise 7 yıldır iktidar. 7 yıldır "açılım" düşünmedi. Tesadüf müdür?

ABD ordusu Irak'ta bir kukla Arap Hükümeti ve bir kukla Kuzey Kürdistan yönetimi bırakıp fakat ülkenin tek zenginlik kaynağı petrolüne el koyarak geri çekiliyor. Ve bizim Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran'da "barışı ebedi kılma görüşmeleri" yaparken bir tesadüf daha patlıyor: ABD, Türkiye'ye 7.8 milyar dolarlık Patriot füzesi satacak.

İnsan şaşırıyor. Tesadüf, tesadüfü kovalıyor. Derelerin intikamı başlamış. Henüz 2-3 yaşında bebeler, 80 yaşında nineler, servis minibüsünün içinde işçi kadınlar, altın uykusundayken TIR şöförleri boğulmuşlar. Korkunç maddi yıkım var. Türkiye çamur içinde. ABD Patriot satma peşinde.

Derelerin ve dere yataklarının üzerine ucuz olsun diye konut, yazlık site, kışlık kooperatif evi, apartman, fabrika, alışveriş merkezi, otel, hastane, medya plazası yaptıracak kadar yoksulluktan, işsizlikten bunalan, küresel krizin delip geçtiği Türkiye, yaklaşık 8 milyar dolar füzeye para ayıracak. Niçin? Komşusu İran için... Bu tesadüf olabilir mi?

Tesadüf olsa bile doğru olabilir mi? Milli Savunma Bakanlığı, esasen savunma füzesi alımının 2006 yılında düşünüldüğünü, füzelerin Çin ile Rusya'dan da alınabileceğini (kim uygun teklif verirse) söylüyor. 2006 yılında düşünülmüş savunma füzesi alma projesi, tam da Dışişleri Bakanı komşu İran'da "dostluk kucaklaşması" yaparken yeniden neden ısıtıldı?

Kim ısıttı? Nasıl bir tesadüftür? ABD, Irak'tan çekiliyor. Türkiye açılıma açılıyor. Bakan İran'a gidiyor. Dostluk elleri uzanıyor. ABD'den İran seni vuracak. Sana savunma füzesi satalım. Teklifleri yağıyor. Tesadüf müdür?

Bu sorunun yanıtını ordunun generallerine soracak değiliz. Bu soruları; açılımcı demokratlara sormak ve cevabını beklemek durumundayız. 8 milyon dolarlık füze alımından Başbakan'ın, bakanların, iktidar partisi milletvekilleri ile Meclis'in ne kadar haberi var? Konuşuldu mu? Ne zaman konuşuldu?

Konuşma kimlerin arasında geçti? Genelkurmay'ın gerçekten bu savunma füzelerinin alınması konusunda talebi varsa, füze savunma sistemine bakan proje ofisinin gerekçesi nedir? Türkiye'nin sınırlarında bugüne kadar işlev gören füze savunma silahlarının eksiği, gediği nedir ki, 8 milyar dolarlık yeni alımlar söz konusu edilmektedir? ABD füzelerini satmaya çalışırken; Türkiye'de ilişki kurduğu temsilcileri var mıdır? Savunma füzelerinin alınmasına ordu karar veriyor, talep ediyor fakat parası halktan çıkacağı için Meclis, harcamadan ne kadar haberli?..


 



__________ Information from ESET Smart Security, version of virus signature database 4390 (20090902) __________

The message was checked by ESET Smart Security.

http://www.eset.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.