T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:35347] ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ

ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ

Link to ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ

[anadoluhaber:35336] Yazmış Olduğum Yazılar Bana Tekrar Gelmemektedir

Posted: 18 Sep 2009 01:38 PM PDT

 
        Yazmış olduğum yazılar tekrar Gelen Kutusu'na gelmemektedir. Yazımın yayınlandığını görememekteyim. Lütfen sizce yapılacak bir işlem varsa yapmanızı rica ederim.
 
        Selam ve saygılarımla.

[anadoluhaber:35337] Re: Kaidr Gecesi Tebriği

Posted: 18 Sep 2009 01:01 PM PDT

Mübarek Bayramınızı Kutluyorum.

Bu Bayram'ın Şahsınıza, Ailenize, Dostlarınıza,

Sevdiklerinize, İslam Alemine Ve Bütün İnsanlığa  Huzur Getirmesini, Barışa Vesile Olmasını Yüce Allah'dan Niyaz Ediyor, Saygılar Sunuyorum.

Yusuf KAVAKLI

İst.Müftü Yardımcısı


Sent: Tuesday, September 15, 2009 10:50 AM
Subject: [anadoluhaber:35304] Kaidr Gecesi Tebriği

Hepinizin, tüm milletimizin ve İslam aleminin 1000 aydan hayırlı Kadir Gecesini kutlarım.

Selam ve saygılarımla,

Görkem İ. Ateş
http://www.gorkemates.com

[anadoluhaber:35340] MERSİN İLİMİZDEN BURAK CANLI BAYRAM DOLAYISIYLA YAYINLAMIŞ OLDUĞU MESAJDA ÇOK ÇARPICI AÇIKLAMALARDA BULUNMUŞTUR!

Posted: 18 Sep 2009 06:16 AM PDT

Ayrımcılık tohumları ekenleri, koltuk sevdalılarını, şöhret meraklılarını, haksız kazanç sağlayanları, başkasının malına ve namusuna göz dikenleri, hakkı olmayanı talep edenleri, iftiracıları, Devlet Malına zarar verenleri, her ne maksatla olursa olsun çıkar amacıyla adam kayıranları, dolandırıcıları ve bir şekilde de olsa kötülük yoluna düşenleri uyarıyorum gün bugündür bu yoldan vaz geçin tüm insanlığın düşmüş olduğu zor durumdan ancak haksızlık yolundan vazgeçenler yoluyla kurtulunabilir.
 
Yardım, sevgi, gülümseme, dayanışma yani iyi olan insani yönler bizlerden eksik olmaması dileğiyle...
 
                    NOT:  Sevgili arkadaşlarım, sizlerinde benim gibi isteğiniz insanların gülümsemesi. O zaman benim gibi sizlerinde biraz daha gayret etmesi gerekiyor. hoşça kalın.

[anadoluhaber:35342] TRAFİK KAZALARI HAKKINDA BEN AYNI FİKİRDE DEĞİLİM yazan: MERSİNDEN BURAK CANLI

Posted: 18 Sep 2009 01:12 AM PDT

TRAFİK KAZALARI HAKKINDA BEN AYNI FİKİRDE DEĞİLİM yazan: MERSİNDEN BURAK CANLI

                                                                                 

Çağımızda bilimsel ve teknolojik ilerlemeler ve bununla aynı doğrultuda olarak da insanın trafik kültürü ve eğitimi konusunda o kadar çok yazılmış ve çizilmiştir ki nerdeyse tek sorumlunun insan olduğu ve bu trafik canavarının da insanın eğitimiyle giderileceği dile getirilmiştir. Ben aynı fikir ve düşünce de değilim. Bu konuyu araştırdım. Sonuç olarak gördüğüm, dünyanın ve özelliklede ülkemizin, çözüm anahtarının eğitim olduğu yönünde fikir birliğinde olduğudur. Hemen bir problem çıksa bir sorunla karşılaşsak karşımıza eğitim eksikliği ve insan hatası demekle olayı geçiştirmektedirler. Hayır, bunu kabul etmiyorum. Mecburmuyum. Sizin gibi düşünmüyorum. Düşünmeyeceğimde. Dikkatle okuyun ve siz nasıl düşüneceksiniz bir bakın; Ülkemizde, İnsan ve yük taşımacılığını amaçlayan kitle taşımacılığı yerine yüksek maliyetli ve kaza riski yoğun bulunan karayollarına ağırlık verilmiş ve denizyolu ile demiryolu geri plana atılmıştır.

 

Klasik olarak trafik kazalarını etkileyen unsurlar şöyle sıralanmıştır;

 

1-      İnsan 2- Araç 3- Yol ve çevre bunların herhangi birinde oluşan aksaklık neticesinde Trafik kazası meydana gelmektedir.

Burada nerdeyse tüm suç insana atılmıştır. Ben de diyorum ki asıl suç insan da değildir. Asıl olan RESMİ KURULUŞLARIN, SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ görevlerini yeterince, zamanında, istikrarlı, kararlı, içten, samimi, yapamamasından veya hiç yapmamasından kaynaklanmaktadır.

 

Karşımıza hep aynı pilavı çıkartıp ye diyenler den bıkkınlık geldi artık! Yemiyorum! Yemeyeceğim! Sorun gerçekten sizlerin dediği gibiyse neden biz insanları eğitemediniz? Eğitim! Eğitememeniz dahi suçtur ve tazminatı gerektirir. O zaman şöyle de beyin jimnastiği yapacak olursak ark ollu araca binen kişi eğitilmemiş bir kişiyse eğitmemeniz bir suçtur! Eğittiğiniz bir kişiyse yeterince eğitememeniz bir suçtur! Yok, biz onu yeterince eğittik o buna rağmen araca böyle biniyor diyorsanız ve araca da ark ollu binmek suçsa siz de bu suçu engellemediğiniz, engelleme hareketlerinde yetersiz ve ihmali davranışlarınız olduğu için gene suçlusunuz demektir. Ne yapalım demeyin ve hemen araçlara gerekirse üfleme cihazı taktırın. Vatandaş üflesin alkol yoksa araç çalışsın. Maliyetli demeyin! Mevzuat eksik demeyin! Olmaz demeyin! Mümkün değil demeyin! Harekete geçin! İster eğitim verin isterseniz de vermeyin! Ama ne yaparsanız yapın durdurun akan kanı! Durdurun!

 

Gelelim işin bilimine; Yukarıda belirtildiği gibi insan, araç, yol ve çevre unsurlarında birkaçına söyle bir değine cem.

 

Nem, rüzgâr, sel, sıcaklık, buharlaşma, heyelan, sis, çiğ yağışı, çığ düşmesi, yağmur, kar, buzlanma, yolların standardı, yolların güzergâhı, yolların bakımı, işletimi, yapımı, trafik yükü ve onun oluşturduğu toz, gaz, katı atıklar, denetimde ileri teknoloji araçlar, ulaşım kolaylığı ve güvenliği, otoyollarının ve mühendislik yapılarının yer seçimleri, arazi kullanımı, ulaşım planlaması, bisikletli ve yaya için güvenli, daha kısa, etkili güzergâhlar sağlanması, uygun, rahat, ucuz, parasız kamu taşımacılığı, kontrollü geçiş noktaları, aydınlatma, yolun cinsi, çalışma günü, mesai saati, bayram arifesi, yolculuk biçimleri, güvensiz yol tasarımı, güvenlikle ilgili yasa ve yönetmeliklerin uygulanamaması ve uygulanmasında ki yetersizlikler, uluslar ası işbirliği, özel şerit, yol ve kaldırım büyüklüğü, genişliği ve kullanımını etkisiz hale getirecek tüm unsurların engellenmesi veya ortadan kaldırılması, yol tasarımının bütünlük arz etmesi, şartlara göre hız sınırları, emniyet kemeri, çocuk koruma, kazazedelere yardım konusunda profesyonellik, hız, etkin, koordineli çalışma, trafik yoğunluğu, çok şeritli(çift yol),alkolün vücuda aktarıldığı yere sorumluluk yüklemek, halkın, yetkililerin eğitimi ve bilgilendirilmesi… Cümlenin sonunda eğitim şart! Diyenlerin eğitime ihtiyacı olduğunu söyleyebilirim.

 

Sonuç olarak, Trafik kazalarını önlemek için, çeşitli sektör ve gruplar tarafından, eşzamanlı olarak,  alınması gereken tedbirlerin bir lider kuruluş tarafından organize edilmesi gerekmektedir. Eşzaman, lider kuruluş, demiryolu, denizyolu, hava taşımacılığı ve yol, çevre unsurlarına ayrıca dikkat etmemiz gerekmektedir.26.08.2009

 

                                                                                             MERSİNDEN BURAK CANLI

 

 

 

 

 

 


[anadoluhaber:35331] Zaman Gazetesi'nin Zihniyeti

Posted: 17 Sep 2009 06:09 AM PDT

 
ZAMAN GAZETESİ’NİN ZİHNİYETİ

 

 
 
Yazar Alev ALATLI uzun zamandan beri Zaman Gazetesi’nde yazıyor. Türban tartışmalarının yoğun olduğu günlerde Sayın ALATLI; “bırakın türbanı kadınlar tartışsın” konulu bir yazı kaleme almış fakat gazete yönetimi yazıyı yayınlamamış. İleri sürdükleri gerekçe ise; ”Zaman okuyucusu buna hazır değil”. Bu ne demek hazır olunca bu ve başka daha neler yazılacak, neler uygulamaya sokulacak?

Söz konusu yazı daha sonra bazı  gazetelerde, sitelerinde ve başka yerlerde yayınlandı ve Zaman’ın Gazetesi yönetimi tarafından Sayın yazar ALATLI, neden konuyu basına sızdırdın diye eleştirildi.

 
Fakat bu ilk değildir. Daha önce Zaman Gazetesi’nde yayınlanan  bu yazıları tekrar hatırladığımızda gerçekten bu yazıların bu gazete tarafından mı yayınlandığı konusunda bir daha düşünmeye bizleri sevk etmektedir. Bu yazılardan benim tespit edebildiklerim aşağıda sunulmuştur.
 
 “…HRANT’ı taşıyamayan, geçmişte her kimlikten isimli isimsiz HRANT’lara layık olamayan, bu toprakların kültürüne yabancı olmasına karşın toprağı isteyen, toprağı öylesine istediği için insanlığını unutan bir toplumda mı yaşıyorum sorusu artık kaçınabileceğim bir soru değil. HRANT, ürkek bir güvercin olmayı kabullenirken, bu topraklarda güvercine dokunulmadığına güvendiğini söylerdi. Ama bu toplum güvercinlere hep dokundu... Onları sürdü, kültürlerini ezdi, düpedüz öldürdü...”
(Zaman Gazetesi Etyen MAHCUPYAN, 21 OCAK 2007)
http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=490569
 
Bu yazıyı Zaman gazetesi’nde okuyup da şaşırmamak mümkün değildir. Anılan yazıda Türk Milletinin yabancılara karşı bir tutum izlediği anlaşılmaktadır. Bu ülkede yabancı olup da ezilen, zulüm gören yoktur. Olduğu da iddia bile edilemez. Yazıda; toprağı isteyen bu isteğinden dolayı da insanlığını unutan bir toplum olduğumuz söylenmektedir. Bu bir iftiradır. Bu yazılanlardan çok mana çıkartmak mümkündür. Mesela Türk Halkını Anadolu’da işgalci durumuna da düşürmektedir. Sayın yazarın yazısından çıkardığımız manaya göre böyle olduğunu iddia etmektedir. Herhalde gazete olarak bu yazılanın bir makul açıklamasını yaparlar, böyle bir açıklama beklemekte asil Türk Halkının hakkıdır.
 
Yazıya devam edersek şöyle sürmektedir;
 
“... Bir ülkede çoğunluk kimliği şiddete meylediyorsa, o toprağın emanetçisi kendi bahçesindeki güvercini bile yaşatmak istemiyorsa, orada hastalık vardır. Türkiye de hasta...”

“Bu toplumun çoktan kaybettiği, hatırlatıldığında gocunduğu, önüne çıktığında ürktüğü samimiyet...”

 

“HRANT’ı hazmedemeyen, onun varlığına bile tahammül edemeyen öteki Türk’ün cinayete uzanan elini tutacak, onu anlayacak halimiz yok. Katil henüz reşit değilmiş... HRANT olsa “tam da bu işte” derdi, “Türkler reşit mi ki?” Olgunlaşması engellenmiş bir toplumda yaşadığımızın farkındaydık zaten ama belki şu soruyu da sorma zamanı geldi: Yoksa kendi kimlik sorununu ötekine yönelen bir şiddet eylemine dönüştürerek ayinleştiren, bu işler için ‘yaşı küçültülmüş’ bir toplum mu bu?”
(Zaman Gazetesi Etyen MAHCUPYAN, 22 OCAK 2007)
http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=490871

 
Yazar Alev ALATLI’nın yazısını okuyucu hazır değil diye yayınlamayan Zaman Gazetesi bu tür yazıların yayınlanmasına müsaade etmiştir.
 
Bu yazılar benim bulabildiklerim, acaba ulaşamadığım daha başka ne yazıları bulunmaktadır. Zaman Gazetesinin özellikle AKP iktidar olduktan sonra yazı politikasında çok köklü değişiklikler olmuştur. Diğer İslami gazetelerde de aynı durum söz konusudur. AKP iktidarından önce eleştirdikleri, karşı oldukları şeyler hakkında artık eleştiri türünde yazılara rastlamak mümkün değildir. ABD, israil ve AB karşıtlığıyla tanınmalarına rağmen bu ülkeler hakkında olumsuz bir yazıya pek rastlanmamaktadır.
 
Yukarıda belirtilen bahse konu yazıları halkımızın bilinçlenmesi, bilgilenmesi için bildirmeyi bir borç kabul ettiğimden yazmış bulunmaktayım. Bundan sonra bu yayın organları hakkında daha dikkatli düşünmemizi sağlayalım.

 

Selam, saygı ve dualarımla.

 
Yakup MUSA
 
17.09.2009

 

 

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

[anadoluhaber:35333] 16-17 Eylül Kafkasyadan Haber Özetleri

Posted: 17 Sep 2009 03:33 AM PDT

Moskova Kavkaz Center'a karşı yeni bir saldırı başlattı. Bu sefer bir başka yoldan

İsveç haber yayını Media vaerlden'e göre Rusya Federasyonu Başsavcılığı Kavkaz Center haber ajansı internet sitesini kapatması için İsveç yetkililerine tekrar çağrıda bulundu. Bu sefer Moskova bir başka yoldan gitmeye karar verdi.

Kremlin'in "endişesinin" resmi nedeni "KC internet sitesinde barışsever sivillere karşı tehdit ve resmi görevlilere karşı şiddete çağıran yayınların" yapılması oldu.

haberin devamı... www.shamilonline.org


*****

Prague Watchdog Dokka Umarov röportajıyla ilgili isteğe sonunda cevap verdi

Prague Watchdog, 2 aydan fazla bir sure önce yayınlanan Kafkasya Emiri'yle yapılan röportajla ilgili isteğe sonunda yanıt verdi.

Kavkaz Center editörleri Emir Dokka Umarov tarafından verilen yanıtlar ya da röportajın ses kayıtlarının çevirisi hakkında şüphelendi ve PW'dan yayınlanan röportajın ses kaydını sağlamasını istemişti. "Kavkaz-Center" PW karşı hiç bir suçlama öne çıkarmadığını hatırlatmak iyi olacaktır.

.

haberin devamı... www.shamilonline.org

*****

Maksherip Aushev, Magas ta Kaçırılmak İstendi

İnguşetya nın kukla lideri Yunu-Bek Yevkurov a muhalif Maksherip Aushev, İnguşetya Magas kentinde dün kaçırılmak istendi. Shamilonline nin Maksherip Aushev e destek veren Ingushetiyaru.org aldığı bilgilere göre, Aushev önceki gün kukla hükümetin düzenlediği bir toplantıya katıldı. Geri dönüş yolunda, silahlı ve maskeli özel kuvvetlere ait olduğu iddia edilen kişilerce yolu kesildi ancak kaçmayı başardı.

haberin devamı... www.shamilonline.org

*****

Çeçenistan Caharkale de Şehadet Saldırısı: 2 Ölü 3 Yaralı

Shamilonline nin İmarat Kavkaz Çeçenya sektörü, haber kaynaklarından aldığı bilgilere göre, bugün (16.Eylül) Çeçenya nın başkenti Caharkale de sabah saatlerinde bir şehadet saldırısı gerçekleştirildi. İlk belirlemelere göre, 2 mürted polis ölürken 3 polis ağır yaralandı

haberin devamı... www.shamilonline.org

*****

Çelyabinsk Kentindeki Askeri Silah Deposu Yangını Sigara İzmaritinden Çıktı

Shamilonline nin İmarat Kavkaz haber kaynaklarından aldığı bilgilere göre, Rusya'nın Urallar bölgesindeki Çelyabinsk kentinde 96/493 nolu geri dönüşüm malzemelerinin bulunduğu askeri mühimmat silah depolarında meydana gelen patlamanın yankıları devam ediyor. FSB nin açıklamalarından sonra, Rusya Çevre Bakanlığından Gennady Podtesov da çevrenin ekolojik güvenliğinin sağlandığını radyasyon tehlikesi bulunmadığı açıkladı.

haberin devamı... www.shamilonline.org

*****

Vedeno Bölgesinde, Selmentauzen Köyü Civarında Çatışma

Shamilonline nin İmarat Kavkaz İçkerya sektörü haber kaynaklarından edindiği bilgilre göre, Çeçenya Vedeno bölgesi Selmentauzen köyü civarında, Mücahidler ile Rus kafirlerin MO komando müfrezesi arasında bugün (16.Ekim) öğle saatlerinde birebir yakın mücadele ile geçen bir silahlı çatışma yaşandı.

haberin devamı... www.shamilonline.org

*****

Kuklalar Avrupa’da Temsilcilikler Açmayı Planlıyor

Fin-Rus Vatandaşları Forumu, Çeçenya’daki Moskova destekli kukla yönetimin bazı Avrupa başkentlerinde resmi olmayan temsilcilikler açmayı planladığını bildirdi.

Temsilcilik bürolarının Çeçen mültecilerin yoğun olarak yaşadıkları Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, Almanya ve Polonya’da açılması öngörülüyor. “Kültür Merkezi” olarak adlandırılan merkezlerin, sürgündeki Çeçenleri anavatanlarındaki durum hakkında bilgilendireceği ve sürgünzedelerin geri dönüşlerine yardım edeceği ifade edildi.

haberin devamı... www.shamilonline.org

*****

Vedeno Bölgesi Eshelhatoy Köyü Yakınlarında Çatışma:1 Mürted Ölü

Shamilonline nin İmarat Kavkaz Çeçenya sektörü haber kaynaklarından aldığı habere göre, Salı günü (dün,15.Eylül) öğleden sonra Mücahidler,Vedeno bölgesi Eshelhatoy köyü yakınlarında, Vedeno polis departmanından bir grup mürted çete polis timiyle silahlı çatışmaya girdi. Gelen habere göre Mücahidlerden herhangi bir kayıp yok, mürted polis timinden 1 polis öldürüldü.

haberin devamı... www.shamilonline.org

*****

Rusya'nın Çelyabinsk Kentindeki Askeri Depodaki Patlamalardan Sonra Bölge Sakinleri Panik İçinde

Shamilonline nin İmarat Kavkaz haber kaynaklarından aldığı bilgilere göre, Rusya'nın Urallar bölgesindeki Çelyabinsk kentinde 96/493 nolu geri dönüşüm malzemelerinin bulunduğu askeri mühimmat silah depolarında meydana gelen patlamadan sonra nükleer radyasyon şüphesiyle yerel sakinler panik ve telaş içinde.

haberin devamı... www.shamilonline.org

*****

Çeçenya, Vedona bölgesinde Mürted Güvenlik Timine Saldırı: 2 yaralı

Shamilonline nin İmarat Kavkaz Çeçenya sektörü haber kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Çeçenya nın Vedona bölgesi , Dishi köyü eteklerinde Mücahidler devriye görevi yapan yerel mürtedlerden oluşan güvenlik timine bir saldırı gerçekleştirdi.

haberin devamı... www.shamilonline.org

*****

İnguşetya , Magas Havaalanına Saldırı

Shamilonline nin İmarat Kavkaz İnguşetya sektörü haber kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Magas havaalanına, bombaatar tahrikli makineli tüfekler ile roket atışı yapıldı.

haberin devamı... www.shamilonline.org

*****

İnguşetya , Nazran da 3 Suçsuz İnsan Öldürüldü Militan İlan Edildi

Shamilonline nin İmarat Kavkaz İnguşetya sektörü haber kaynaklarından aldığı bilgiye göre 14 Eylül (dün) İnguşetya Nazran merkezinde yerel saat ile  yaklaşık 23,00 mürtedlerin yerel polis timleri şüpheli bahanesiyle "Lada " marka bir aracı  yoğun otomatik silahlarla yaylım ateşine tuttular.

haberin devamı... www.shamilonline.org

*****

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

[anadoluhaber:35329] Hasan Cemal /Ankara’daki mutfaktan iyi kokular yükseliyor!

Posted: 17 Sep 2009 02:10 AM PDT

Hasan Cemal

‘Kürt açılımı’nda neredeyiz?..

Ankara’daki mutfaktan iyi kokular yükseliyor!

17 Eylül Perşembe 2009

ANKARA
Diyarbakır’la başlayan Güneydoğu turundan sonra iki gün de başkentin politika kulisinde ‘Kürt açılımı’na ilişkin nabzı tutmaya çalıştık.
Mutfakta bir şeyler pişiyor.
Ocağın üstünde birden çok tencere var. Fakat hepsinin ateş ayarı farklı. Ve mutfaktan kokular yükselmeye başlamış.
Üstelik iyi kokular geliyor.
Şu söylenebilir:
İktidar odaklarında, devletin zirvelerinde acele işe şeytan karışır mantığı ağır basıyor. Açılımın bir süreç olduğunun bilincine varmak ve Başbakan Erdoğan’ın dediği gibi, yapılacak işleri kısa, orta ve uzun vadeye yaymak gerektiği belirtiliyor.
Siyasal irade var mı?
Kararlılık var mı?
Evet var.
Peki, bu kararlılık devletin tepesini de bütünüyle kapsıyor mu? Evet.
Şu da sorulabilir:
Siville asker uyumu...
Bugün için var.
İş gelip bazı somut ve de kritik konulara dayandığında bu uyum devam edebilir mi?
Meşru bir soru...
Ama gözüken o ki, bunun da öyle çok fazla abartılacak bir mesele olduğu söylenemez.
Devletin tepesindeki mevcut dengeler ve 2007 sonrasının yapılanmasıyla, devletin zirvelerinde ‘uyum’un bundan sonra da devam edeceğini belirtmek gerçekçi bir tespittir.
Bazı konular ön plana çıkıyor.
Bir:
Operasyonlar ya da parmakların tetikten çekilmesi, yani açılım sürecinde dağda silahların susması...
İki:
PKK’nın uzaklara çekilmesi, sınır dışına çıkması...
Üç:
PKK’nın aşamalı olarak dağdan inişinin başlaması...
Bu üç nokta şu sıralar Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Bağdat-Şam-Tahran üçgenindeki diplomatik trafiğinin öncelikli konusuydu.
Bu arada, Suriye Devlet Başkanı Esad’ın geçen gün Türk basınına yaptığı açıklamalarda, PKK saflarındaki 1500 Suriyeli Kürdün affedilebileceğini söylemesi, dağdan inme konusunu doğrudan ilgilendiriyor.
Bunun gibi, Ahmet Türk’ün başkanlığındaki üst düzeyde bir DTP heyetinin Kuzey Irak’ta Celal Talabani ve Mesud Barzani’yle yaptıkları temaslar da bir yanıyla PKK’nın dağdan inişiyle ilgilidir.
PKK, 1999’da olduğu gibi yine Türkiye sınırlarının dışına çıkabilir mi?
Bu ihtimal var.
DTP’den üst düzeyde bir yetkiliden bu yakınlarda dinlemiştim:
“1999’da Öcalan’ın İmralı’dan verdiği talimatla PKK sınır dışına çıkmıştı. Ama bu süreçte 500 civarında kayıp vermişti. Asker, PKK’nın bu çekilişinde operasyonları durdurmamıştı. Bu kez böyle bir şey kabul edilemez. Önceden kapalı kapılar arkasında garanti verilmesi lazım.”
Böyle bir güvence verilebilir mi?
Ankara’dan edindiğim izlenimlere göre böyle bir ihtimal yok değil. PKK eğer sınır dışına çıkma kararı alırsa, bu kez kendisine dokunulmayabilir. Böyle bir kararın kapalı kapılar arkasında alınması ihtimali kulaklara çalınıyor Ankara’da.
Öte yandan, üst düzeyde bir devlet yetkilisi şöyle dedi:
“Türkiye, tarihinde ilk defa Kürt meselesini bütün boyutlarıyla serbestçe, özgürce tartışıyor. Bunun kıymetini bilmeliyiz, bu bir ilk...”
Gerçekten öyle.
Bunun değeri bilinmeli.
Yaşadığımız bu heyecanlı dönemde hayati bir konu daha var. Bu da ‘barışın dili’ni yakalamak...
Madem şiddet ve silahtan vazgeçmek istiyoruz. Madem dağdan daha fazla ölüm haberi duymak istemiyoruz. Madem analar daha fazla gözyaşı dökmesin diyoruz. İşte o zaman herkes dilini barışa yakışır biçimde kullansın.
Bu konuda iki tarafın da sorumluluğu var. Ama ben şu sıralar özellikle DTP’lilere seslenmek istiyorum.
Çünkü kimileri bazen sanki Türkiye’de değil de, bir başka gezegende ya da rüya âlemindeymiş gibi konuşuyorlar. Barış sürecinin ne kadar kırılgan olabileceğini görmezden geliyorlar.
Ya da anlayamıyorlar.
Gırtlak dokuz boğumdan oluşur; konuşmadan dokuz kez yutkunmak gerekir kuralına DTP’li yetkililerin özellikle dikkat etmeleri gerektiğini düşünüyorum.
Önemli zamanlar yaşıyoruz.
Türkiye’nin en sıcak sorunu olan Kürt sorunu silah ve şiddetten arındırılarak çözüm rayına oturtulabilir.
Bu ihtimal yakın!
Bunun için siyasal irade var.
Dileriz, devam eder.
Kısacası:
Kürt açılımıyla ilgili olarak başkent mutfağında bir şeyler pişiyor ve burnumuza iyi kokular geliyor.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

[anadoluhaber:35334] KALB RAHATSIZLIKLARININ DOĞAL İLACI ALIÇ MARMELATI

Posted: 17 Sep 2009 12:43 AM PDT

Alıç Meyvası:

 

 6 metreye (nadiren 12 m) kadar uzayabilen, pembe-beyaz renkte çiçekler açan, dikenli bir ağaç olan alıç ağacı daha çok yabani olarak yetişir. Muşmulaya benzeyen meyveleri kırmızı ya da koyu sarı renklerde, mayhoş tattaki alıç meyvesi ekşi muşmula olarak da bilinir. Çeşitli flavonlar, sıtasterin, adenozin, adenin ve guanin gibi maddeler ve C vitamini başta olmak üzere çeşitli vitaminler içerir.


Alıc Marmelatının Faydaları: Önemli bir kalp ve damar sağlığı destekleyicisi olan alıç marmelatı kalp damarlarını genişleterek kanın daha rahat pompalanmasını ve dolaşmasını sağlayarak kalbin yükünü hafifletir. Kalbi kuvvetlendirir ve damar sertliğine karşı koruyucudur. Kalp krizi riskini azaltır. Kalp atışlarını düzenleyerek aritmiye (düzensiz kalp atışı) karşı da koruyucu ve tedavi edici etki gösterir. Sinirler üzerinde yatıştırıcı etkisi ile sinir bozukluğunu ve sinirsel çarpıntıları giderir. Beyne kan akışını arttırır. Uykusuzluğa iyi gelir. Yüksek tansiyonu düşürür. Mideyi kuvvetlendirir. Spazm çözücü ve idrar söktürücüdür. Cinsel gücü arttırır.

Vücutta alışkanlık yapmadığı ve birikerek vücuda zararlı olabilecek maddeler içermediği için Özkaleli Alıç Marmelatı, uzun süreli olarak kullanılabilir. Zaten etkilerini göstermesi için belli bir süre kullanmak gerekmektedir.

 

Tüm herkese sağlıklı ve mutlu bir hayat dilerken %100 doğal ürünlerimizi tüketmenizi tavsiye ederiz.



--
www.zilepekmezi.com
“doğal ürünler online alışveriş sitesi”
Her şey bu sitede çok doğal; çok ucuz.
web sitemize üye olun avantajlarımızdan süprizlerimizden faydalanın.
e-mail:info@zilepekmezi.com
Tel:0 356 3180606
Fax:0 356 3171693
Özkaleli Fabrika Satış Yeri
60400-Zile/Tokat/TÜRKİYE
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

[anadoluhaber:35330] GÜNÜN SÖZÜ

Posted: 16 Sep 2009 10:41 PM PDT

 

 


GÜNÜN SÖZÜ


Ölmek değildir ömrümüzün en feci işi

Müşkil budur ki ölmeden evvel ölür kişi

                                            La Edri



 

 

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.