T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:35394] John Rawls ve Yasami

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.

John Rawls ve Yasami

John Bordley Rawls, Amerikali siyaset felsefecisi. En onemli yapiti 1971'de yazdigi A Theory of Justice (Bir adalet teorisi)'dir. 20.yuzyilin en onemli siyaset felsefesi metinlerinden olan bu kitap "adalet"in ne oldugu uzerine cok kapsamli bir yaklasim gelistirir. Ikinci onemli kitabi, ilkinin dusunsel devami niteliginde olan ve 1993'te yazdigi Siyasal Liberalizm'dir. Bu kitap da bir anlamda onun adalet teorisi calismasinin bir devami niteligindedir. Rawls 1950'lerden itibaren toplumsal adalet, ceza gibi konular uzerine Ingilizce konusan dunyada ciddi etki yapan akademik makaleler yazmistir. Bir adalet teorisi onun bu makalelerinin elden gecirilmesi ve yeni bazi makalelerle zenginlestirilmesi sonucu ortaya cikmis, sosyal sozlesme gelenegini canlandiran hayli hacimli ve kapsamli bir kitaptir.

Bu yaziya ilk yorumu yazin

Devamini oku...