T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:35409] İNSAN ÖLDÜRME KANUNU yazan: MERSİNDEN BURAK CANLI

İNSAN ÖLDÜRME KANUNU yazan: MERSİNDEN BURAK CANLI
 
Not: "İnsan öldürme kanunu diye bir kanun hiç bir şekilde yazılı veya sözlü bir şekilde bulunmamaktadır. Tamamıyle hayalidir. Ve insan öldürmek suçtur"

 

 
Zaman akıp giderken bırakın Ülkemizi dünya ülkelerinin bu derecede geri kalmışlığını görmek beni çok üzmüştü. En gelişmiş Ülkeler arasında yer alanlar dahi çok gerilerde seyretmektedir. Bu gerilik neye göre geriliktir? Sorusunu hemen bana soracağınızı düşünerek cevap vermeye çalışacağım.

 

İnsan Hakları konusunda ahkâm kesen Devletler bence o kadar da bu konuda iyi değillerdir. Sistem yanlışlıklar içerisinde seyretmektedir. Demokrasi denilen şey ise kâğıt üzerinde kalmaktan öteye geçememiş olup ağlanacak haldedir. Dünya da insana verilen değerin bırakın arttırılmasını nerdeyse bir insanın değeri hiç bulunmamaktadır. Evet, Sevgili dünya bugün için geldiğimiz noktada halen anlamakta güçlük çektiğim tek şey, neden insan bir değer olarak algılanmamaktadır? İnsan bir değer olarak algılanmamaktadır. Çünkü başlı başına insan olmak yetmemektedir. İnsanı tamamlayan bir takın özelliklerin olması beklenmektedir. Nedir bu özellikler?

 

Bu özellikleri şöylece sıralamak mümkündür; Zengin insan, fakir insan, güzel sesli insan, hızlı koşan insan, akıllı insan, düşünen insan, ABD vatandaşı olan insan, Çeçen ırkından olan insan, İngiltere de yaşayan insan, Afganistan da yaşayan insan, hakkını bilen insan, hakkını arayan insan, zulme ses çıkarmayan insan, güçlü insan, güçsüz insan, eğitimli insan, eğitimsiz insan, vatandaşlığı bulunmayan insan, kimliği bulunmayan insan, sabıkalı aileye mensup insan, bir kolu bulunmayan insan, gözü görmeyen insan, suç işlemiş insan, Müslüman olan insan, İnanan insan, İnandırılmış insan, Kandırılmış insan, oy veren insan, evli insan, çocuklu insan, çocuk insan, bayan insan, yaşlı insan, sosyal sigortalı olan insan, emekli maaşı alan insan, dershaneye giden insan, okul okuyan insan, hapis yatan insan, suç işlemeye elverişli insan, çirkin insan, ailesi önemli konumda bulunan insan… Tüm bu sayılanları sonunu getiremeyeceğimiz örneklerle sürdürmemiz mümkün gözükmektedir.

 

Oysa insan insandır. Kişi insan mıdır? İnsansa sorun çözülmüştür. Kişinin insan olduğunu tespit ettikten sonra AMA! Dememek gerekir. Bu işin âmâsı maması bulunmamaktadır. Diğer bir taraftan insanlar neden ölmektedir? Afganistan da, Irak da, Çeçenistan da… Ve sonuç olarak dünyada insanlar neden ölmektedir? Bu insanları kim veya kimler öldürmektedir? İnsanların daha rahat, daha kolay öldürülebilmesi ve öldürülmesi için bir takım silahlar mı yapılmaktadır?

(Not: İnsan Öldürme Kanunu diye bir kanun yoktur)

İnsan Öldürme Kanununun 1. maddesi “İnsanı en iyi en güzel şekil de öldürenler şereflidir”

(Not: İnsan Öldürme Kanunu diye bir kanun hiçbir ülke veya devlette bulunmamaktadır.)

İnsan Öldürme Kanununun 2. maddesi “ Sigara içme çevrene ve kendine zarar veriyorsun sen en iyisi git bir silah al ve kendini ve çevrende gördüğün her kesi öldürmeye çalış”

(Not: İnsan Öldürme Kanunu bulunmadığı gibi tüm dünya kanun ve yasalarına aykırıdır)

İnsan Öldürme Kanununun 3. Maddesi “ Canlı bomba ol ve aileni küçük hesaplar için öldürenlerden intikam al”

(Not: İnsan Öldürmek bir suçtur. Ve böyle bir ne yazılı nede sözlü bir emir vardır)

İnsan Öldürme Kanununun 4. Maddesi “ Sudan da doğduysan sen açlıktan ölmeyi hak etmektesin. Irakta doğduysan işkenceyle öldürülmeyi hak etmektesin. Çeçenistan da doğduysan çeçen olduğun için öldürülmeyi hak etmektesin”

(Not: İnsan Öldürme Kanunu adı altında yazılanlar gerçek değildir)

İnsan Öldürme Kanununun 5.Maddesi” …”

(Not: bu kanunla ilgili yazılanlar gerçek dışıdır)

İnsan Öldürme Kanununun 6.Maddesi “ …”

(Not: İnsan Öldürme Kanunu diye bir kanun bulunmamaktadır)

 

Diyelim ki yıllarca çalışmış insan ile hiç çalışmamış ve tembel olan insan arasında fark olsun. Ama neden çalışmış ve İngiliz vatandaşıyla ve gene çalışmış bir Türk vatandaşı arasında bir fark olsun?

 

Farkların ve farklılıkların en asgariye indirilmesi gereken bir zamanda yaşarken neden biz insanlar insan olmanın dışında gelişen bu kadar alakasız şeylerin peşinde koşmaktayız?

 

Üzülüyorum. Hem de çok üzülüyorum. Düşünüyorum da ben iyi ki bir Irak Vatandaşı değilim. Ben iyi ki Afganistan da yaşayan Peştu’n asıllı bir kişi değilim. Çünkü benim gördüğüm kadarıyla bu kişiler için, diğer aklınıza getirebileceğiniz kişiler gibi, sadece insan olmak yetmemektedir.

 

BUGÜN YARINA YAKINDIR

YARINSA BUGÜNE ÇOK UZAKTIR

YARIN OLMADAN BUGÜNÜ KURTARMAYA BAKMA UMUDUYLA

 

                                                                                                 MERSİNDEN BURAK CANLI

 

Not: İnsan öldürme kanunu diye bir kanun bulunmamaktadır. İnsan öldürme Kanunu tamamıyla hayalidir. İnsan Öldürmek suçtur. İnsana ne amaçla ve ne şekilde de olsa zarar vermek tüm inanışlarda, ahlaken, örfe göre, geleneklere göre ve tüm dünya yasaları tarafından yasaklanmıştır.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.