T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Kurs KKTC'de yasak, Güney'de serbest


Kıbrıs Rum kesiminde Kuran kursu serbestken KKTC'de ise yasak! Kıbrıs'ta Kuran kursları C.Başkanı Talat tarafından tehdit olarak görülürken; adadaki 200'e yakın kumarhane ve kulübe ses çıkarmıyor.


KKTC'de din eğitimi almamış ilköğretim çağındaki öğrencilerin uyuşturucu tehdidiyle baş başa bırakıldığını belirten HİS Partisi Genel Başkanı Ahmet Yönlüer, "Talat; olmayan Kur'an kurslarına karşı çıkıyor" dedi.

250 bin nüfuslu Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'nde (KKTC) sürekli ve düzenli olarak Kur'an eğitiminin verildiği hiçbir kurs bulunmazken, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın bu yıl 2 okulda açılan pratik din bilgilerinin verildiği kursları kasdederek, "Son derece rahatsız edicidir. Ve bu ülkede ilk defa çıkmıştır. Bunun olmaması lazım. Bunun doğru olanı da, din eğitiminin okullarda verilmesidir. Okul zamanı verilmesidir. Yaz tatillerinde değil. Gidişatı kötü görüyorum. Kıbrıs'ta olmayan şeyler oluyor" sözleri tepkilere neden oldu. Kur'an kurslarını tehdit olarak gören Talat'ın adada bulunan 200'e yakın kumarhane ve gece kulübü için tek bir laf etmemesi dikkat çekiyor. Adada Kur'an-ı Kerim'in okutulup tecvid eğitiminin yapıldığı yıl boyu açık ve yatılı tek bir Kur'an kursu bulunmuyor. Adadaki din eğitimi yalnızca KKTC Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda din eğitimi adına yapılıyor. KKTC'de bu yaz döneminde sadece 2 okulda pratik din bilgilerinin verildiği yaz okulu açıldı. Öte yandan adadaki yalnızca gazinoların sayısı 25. Gazinolara gece kulüpleri ve kumarhaneler de eklendiğinde sayının 200'ü bulacağı tahmin ediliyor.

UYUŞTURUCU İLKOKULDA!

Olmayan Kur'an kurslarının baş düşman ilan edildiği Kıbrıs'ta büyük bir ahlaki çöküş yaşanıyor. Pratik din eğitiminin verildiği kurslar bile laikçi anlayış tarafından tehdit olarak değerlendirilirken Talat'ın gazino, gece kulübü ve kumarhaneleri görmezden gelmesi dikkat çekiyor. Sık sık kumarhane ve gece kulüpleriyle gündeme gelen KKTC'de uyuşturucu maddeler de gençliği tehdit eden zehirli maddeler arasında...

Hiçbir din eğitimi almayan ilkokul çağındaki on binlerce çocuk okullara sokulan uyuşturucu tehdidiyle baş başa bırakılıyor.

Halk İçin Siyaset (HİS) Partisi Genel Başkanı Ahmet Yönlüer adadaki İslâmi faaliyetlerin engellendiğini belirterek, "Kıbrıs'taki din eğitiminin verildiği yaz okullarını 'Kur'an kursu' şeklinde niteleyerek hedef göstermeye çalışıyorlar. Zaten bu okullarda verilen eğitimde Kur'an-ı Kerim öğretilmiyor. Yalnızca pratiğe dayalı bilgi eğitimi veriliyor. Bu kurslar camilerde de yapılmıyor. Öğrenciler Bakanlığa bağlı okullarda ders görüyorlar. Kur'an-ı Kerim dersi veren özel teşebbüslere ait kurslar da yok. Din eğitimi veren okulların üzerine bu derecede gidilirken uyuşturucu ilkokullara kadar girmiş durumda. Gece kulüplerinin sayısı oldukça yüksek. 5 yıldızlı otellerin neredeyse tamamında kumarhane var" dedi.

KUR'AN KURSLARI GÜNEY'DE SERBEST, KKTC'DE YASAK!

Tüm İlahiyat Fakülteleri ve Yüksek İslam Enstitüleri Mezunları Derneği (TİYEMDER) Başkanı Selahattin Yazıcı da KKTC Cumhurbaşkanı Talat'ın açıklamalarını eleştirerek, "Kıbrıs'ta dini ve milli değerlere sahip gençliğin yetişmesini istemeyen gruplar İslâmi çalışmaların önüne engel koyuyorlar. Şu ironiye bakınız ki, Hıristiyan olan Güney Kıbrıs Rum kesiminde Kur'an kursu açmak serbest iken, Müslüman olan Kuzey Kıbrıs'ta yasak. Bu acı bir gerçeğimizdir" dedi. Talat'ın olmayan Kur'an kurslarına yönelik düşmanlığını da eleştiren Yazıcı, "Kültür gezilerini dahi içlerine sindiremiyorlar. Bu sene 2 okuldan oluşan bir yaz okulu açıldı, bu kurslardan da küçük bir grubun gösterdiği tepkiden dolayı geri adım atıldı" diye konuştu.

Hıristiyan Güney kesiminde Kur'an kursu açmak serbestken, Müslüman KKTC'de bu girişimler zorbalar tarafından yasaklanıyor. Adada sayıları 200'ü bulan kumarhaneler ve gece kulüpleri için hiçbir yaptırımda bulunulmazken, olmayan Kur'an kursları tehdit olarak görülüyor. Adada Kur'an kursu bulunmadığı gibi bu sene ilk kez açılan pratik din eğitimi veren yaz okulları da Talat'ın tepkisini çekti



1 yorum:

  1. soysuz talat ne olacak...islama karşı gelenlerin soyunu araştırmak lazım..

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.