T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:/] Petrol ve zenginliklerimiz konusu (2)

 
"Birileri mutlaka bu sır anlaşmalara ulaşıp can bahasına da olsa bunları dışarı sızdırıp halkın gündemine düşürebilmelidir.

Bu yetenek de canını tuzaktan gözünü budaktan esirgemeyecek ve yetenekli istihbaratçı asker, polis, diplomat ya da diğer anlaşmalara ulaşabilecek ekonomist hukukçu gibi vatan evlatlarımız olduğundan kuşku duymuyorum."

Sayın Şimşek hocam,

Yukarıya alıntıladığım sözlerinizi "bir ümit" hissiyle yazdığınızı biliyorum. Çünkü bu tür çok yüksek gizlilik dereceli ve "Kişiye Özel", "Sadece Filan Görebilir" kaşeli milletlerarası antlaşmaları, bırakın orta seviyedeki memurları, yüksek dereceli memurların bile göremeyeceğini sizin de bildiğinizi biliyorum.

Peki bu antlaşmalardan kimler haberdar?

Öyle uzun uzadıya liste vermeyeceğim. Sadece bir ip ucu: görevi sona erdikten/emekli olduktan sonra kimlere konut, makam arabası, şoför, koruma veriliyorsa  işte onlar...

Onlara verilenler dışarıdan lütufmuş gibi görünüyor. Kimbilir, belki onlardan kimisi de öyle düşünüyor olabilir. Ama bu verilenler; gördüklerini, bildiklerini kamuoyuyla paylaşmayı aklından geçirebilecekler için bir nevi "Demokles'in kılıcı", yani "gözümüz üzerinde" işareti.

Bunlara rağmen, bir gün içlerinden biri her şeyi göze alabilir mi?

Hakkında "bir gün böyle bir şey yapabileceğine dair" en ufak bir şüphe bulunan biri zaten onları görebilecek yerlere getirilmiyor. Merhum Ziya-ül Hak mâlum odakların gözlerini öyle bir açtı ki...

Ama ümidinize elbette cân-ı yürekten katılıyor ve âmin diyoruz.

Saygılar, sevgiler.

 

Sayın xxxxx Bey

Daha önce değindiğim bir konu sizi doğruluyor.

İhtilal sonrası 80’li yılların başında geçen bir görüşmedeki bir anekdot. Başbakan emekli Oramiral eski DKK Bülent Ulusu ve güvenlik Konseyi ile idare ediliyoruz. Meclis kapalı. Egede malum 12 mil 6 mil krizi patlamış ya da patlatılmış. ABD ve Alman Büyükelçileri birlikte Başbakanı kriz konusunda ziyaret ediyor ve 12 mili kabule zorluyorlar. Bülent Ulusu bu bizim gırtlağımızı sıkıp nefesimizi kesmektir bunu kabul edemeyiz. Türkiye bağımsız bir ülkedir diyor. ABD elçisi gayet sakin bir sesle,

Yanlış biliyorsunuz sayın başbakan. Bürokratlarınız bu konuda sizi yeteri kadar bilgilendirmemişler. Türkiye bağımsız bir ülke değildir. Lütfen bir dahaki görüşmeye bürokratlarınızdan bu konudaki bilgileri alarak katılırsanız daha net bir zeminde konuları görüşebiliriz diyor.

Başbakan şok oluyor.
Ama buna rağmen kendisini toparlayıp şu cevabı veriyor. Dediğim gibi 6 milde ısrarlıyız. Çünkü bunun aksi bizim gırtlağımızı sıkıp nefesimizi keserek öldürmek olur. Mademki öldürülmek isteniyoruz o halde artık ne anlaşma ne ABD nede başka ülkeler bizi tutamazlar. Kendimizle birlikte öldürmek isteyenleri de ölüme götürürüz.

O toplantıda Bulunan ve o zamanlar 60 lı yaşlarında olan yeminli sır tercümanı bunu birilerine söylemese patlayacağını düşünmüş olmalı ki. Toplantı sonrasında iki arkadaş ile bana Türkiye’nin bağımsız bir ülke olmadığını hayret ve dehşet içinde anlattı. O tercümanın babası yanılmıyorsam İstiklal mahkemelerinde bile yer almış kendiside sıkı inkılâpçı idi.

Bu durum bana bir zamanlar İsmet İnönü’nün ülkemiz üzerinde aşırı baskı kurmak isteyen batılı ülkelere söylediği,

Gerekirse yeni bir dünya kurulur ve Türkiye de o dünyada yerini alır çıkışını hatırlattı. O çıkışta da bazı sırlar vardı..

Bu gibi konular basına sızmıyor. Sızsa da editörler bir yerlere danışmadan yayınına izin vermiyorlar sanırım. Ama buna rağmen artık internet var ve derin kulak ya da derin gırtlak denilenlerin bu sırları yurt içi yada dışı internet kafelerden gruplara basına sızdırmasının yolları eskisine göre çok daha fazla artmış durumda. Yakalanırsa ne olur. Bu sorunun cevabını ister şehitlerimize isterse onların geride bıraktıkları öksüz ve yetimlere ve İstiklal marşımıza bakarak cevaplayabiliriz. İsteyenlerde Atatürk'ün gençliğe hitabesini okuyup şimdiye kadar sürekli ateş ettikleri sahte ya da yanlış hedefleri bırakıp doğru hedefe kilitlenirler.

Ben kendisini yakmaktan çekinmeyecek canlı bomba gibi bürokratlarında çıkacağına inanıyorum. Dr. Ziya Özeli TV ye çıkarıp konuşturan TRT yetkilisi ben başıma gelecekleri bilerek ve göze alarak bu röportajı yayınladım demişti. Bizim bildiğimiz işini kaybetti ama başka neler olduğunu bilmiyoruz.

Cevabınız ve cevabınızda yaptığınız açıklamalarınız için teşekkür ederim.

Saygı ve Selamlarımla

A.D.Şimşek


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.