T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:35494] 01.Ekim Kafkasya Bölgesinden Haber Özetleri

Musa Kaimov Sınırdışı Edildi

İmkander Dışilişkiler Sorumlusu ve Türkiyede ki Çeçenlerin Önde Gelen Simalarından Musa Kaimov bugün Atatürk Havalimanında İçişlerinin Emri ile Sınırdışı Edildi.

Yaklaşık 6 yıldır problemsiz Türkiye'de yaşayan ve geçtiğimiz aylarda ikametini uzatınca umre ziyaretinde bulunmak amacıyla Suudi Arabistan'a giden Türkiyede ki Çeçenlerin önemli simalarından ve İmkander'in Dışilişkiler Sorumlusu Musa Kaimov bugün Türkiye'ye giriş yapacağı sırada Atatürk Havalimanında gözaltına alındı.

haberin devamı... www.shamilonline.org
 
***
Mülteci olamayan mülteciler: Çeçenler

Türkiye 1951 Cenevre Sözleşmesi'ni imzalayarak Avrupa'dan gelen mültecilere kapılarını açmayı kabul etmişti. Ama bu imzamız da, başka birçok sözleşmedeki gibi kâğıt üzerinde kaldı.

haberin devamı... www.shamilonline.org
***
 
Mürtedler Gençlerin Dağlarda Çoğaldığını İtiraf Ediyor.

Shamilonline nin İmarat Kavkaz Haber kaynaklarından aldığı bilgilere göre,Çeçenya daki kukla yönetimin MIA çetebaşı Ruslan Alkhanov, bütün çabalara rağmen gençlerin hala dağlardaki mücahidlere katıldığını itiraf etmek zorunda kaldı. Aynı zamanda murted çetebaşı Alkhanov mücahidlerle dağlarda yaptıkları savaşta kendilerinden az sayıda ölen olduğu yalanına devam ediyor.

haberin devamı... www.shamilonline.org
***
Dağıstan, Khasvyurt ve Kizlyar Bölgelerinde Çatışmalar

Shamilonline nin İmarat Kavkaz Dğıstan sektörü haber kaynaklarından aldığı bilgilere göre dün gece (30.Eylül) yerel saat ile 02:10 sıraları Dağıstan Khasvyurt bölgesinde,mücahidler yerel kuklaların ilçe yönetim binasına bombalama operasyonu yaptılar. Binada ciddi hasar meydana geldi. Kayıplar hakkında şimdilik ayrıntı bildirilmedi.

haberin devamı... www.shamilonline.org
***
Şehadet Eylemcisi Polis Merkezinde Kendini Havaya Uçurdu

Shamilonline nin Kavkaz Uzel den aldığı bilgilere göre, Çeçenya Achkhoy-Martan bölgesi Starıye Atagi köyünde bir şehadet eylemi gerçekleştirildiği iddia edildi. Kavkaz Uzel muhabirinin kukla Çeçen yönetiminin mürted çetebaşı İçişleri Bakanı Ruslan Alkhanov a dayandırdığı haberinde, kimliği genç bir erkek olarak bildirilen şehadet eylemcisi , Bugün sabah  yerel saat ile 07:00 sıraları Starıye Atagi köyünde kukla polis departmanının bahçesinde şehadet eylemi gerçekleştirdi.

haberin devamı... www.shamilonline.org
***
Dağıstan, Shamilkale de Keskin Nişancı Mücahid İşbaşında

 

haberin devamı... www.shamilonline.org
***
 

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.