T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:35579] BASIN ACIKLAMASI

DOĞRU YOL PARTİSİ
GENEL MERKEZİ
 

         Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz’ün, parti Genel Merkezi’nde “DTP Milletvekillerinin Anayasa Değişikliği söylemleri” hakkındaki basın açıklaması :

 

         Daha açılımın yapılacağı söylendikten 2 ay geçmeden devletin temellerini dinamitleyecek, DTP’nin Anayasa değişikliği teklifinden bahsediliyor, 1 yıl sonra neler istenecek kimbilir?”

 

         “Anayasa’nın 4.maddesi, ilk üç maddenin değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceğine dair hüküm getirmiştir. Bu istikamette bir teklif TBMM’nin başvuru kayıtlarına dahi geçirilemez. Meclis Başkanlığı’nın bu teklifi kayıtlara geçirip reddetmesi dahi bir Anayasa suçu teşkil eder.

         Böyle bir işlem hem hukuken yokluk  hükmündedir hemde suçtur.

         İşte Başbakanın açılım merakı ülkeyi bu noktaya getirmiştir. Barış getireceği ve akan kanı durduracağı söylenen “açılım” , zamanla akan kanı daha da arttıracaktır. Zira, olduğu söylenen Türk-Kürt ayrımı aslında böyle böyle başlayacaktır. Birinin açıklaması diğerini bileyleyecek ve kamçılayacaktır.

         Başbakan büyük bir hata yapmıştır ve hatasından dönememektedir. Ortaya bir açılım lafı atmıştır. Söylemlerinden vazgeçtiği taktirde Kürt kardeşlerimiz eziklik duygusuna girecek, söylemlerini arttırdığı taktirde de, demokrasi adı altında gayri-yasal talepler istenecek ve taraflar iyice kutuplaşacaktır. Daha açılımın yapılacağı söylendikten 2 ay geçmeden devletin temellerini dinamitleyecek Anayasa değişikliği teklifi ediliyor. 1 yıl sonra neler olacak, neler istenecek kimbilir?

         Şimdiden ülkenin bazı yerlerinde terörist başı Aponun posterleri açıkça sergilenmekte, dilbirliği bozulmaya çalışılmakta, Anayasa’nın değiştirilemez maddeleri değiştirilmeye çalışılmakta, toplum hızla kutuplaşmaya sokulmaktadır.

         Başbakan hatasından dönmek için neyi bekliyor? Türk-Kürt kutuplaşmasının dönülemeyecek noktaya gelmesini mi, Aponun affedilmesini mi, yoksa 85 yıllık kırmızı çizgilerimizin yok edilerek ülkenin üniter yapısının bozulmasını mı bekliyor?”

 

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.