[anadoluhaber:36083] Demokratik acilimlarin yargi engeline takilmamasi icin

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.

Demokratik acilimlarin yargi engeline takilmamasi icin
Yazan Alper Ecer   
Turkiyede de Anayasa mahkemesiyle ilgili tartismalar son donemdeki 367 karari ve anayasa degisikligi iptali ile hiz kazandi. Ozellikle bu ikincisinde mahkeme egitim hakkinin kullanilmasinda kanun onunde esitlik vazeden bir anayasa degisikligini basortusu sorununun cozulmesini engelleyecek bicimde anayasanin ilk uc maddesi (Bu maddeler devletin laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti oldugunu anlatirlar.) ile tutarli olmamasini gerekce gostererek 4. madde uzerinden iptal etti. Aslinda mahkemenin bir anayasa degisikligini esastan inceleyemeyecegi, ancak sekli sartlari denetleyebilecegi anayasada acikca belirtilmisti. Ama gene de mahkeme ic tutarlilik gibi adlandirilabilecek yeni bir sekil sarti icat etti, anayasadaki literal anlami gayet acik sekil sartini boyle anladigini soyledi ve artik yapilacak tum anayasa degisikliklerinin sekilden icerige gidilerek ilk uc maddeye aykirilik kapsaminda incelenmesi mumkun hale geldi. Ilk uc maddedeki kavramlarin soyutlugu hesaba katilirsa gorulur ki mesela anayasa mahkemesi istiyorsa yarin, internetin yayginlasmasinin insanlarda sosyallesmeyi engelledigi gibi bir iddiaya dayanarak devletin ilk 3 maddede zikredilen sosyal niteligi dogrultusunda interneti de yasaklatabilir, cunku sosyal devletten bunu anliyordur.

Bu yaziya ilk yorumu yazin

Devamini oku...