18 Kasım 2009

[anadoluhaber:36144] ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ

ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ

Link to ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ

[anadoluhaber:36110] ordumuz bu savaşı kaybetti

Posted: 17 Nov 2009 10:14 AM PST

Sen kendi halkını nasıl düşman olarak görürsün, eğer görüyosan senin işgal kuvvetinden ne farkın kalır. Senin silahını topunu tankını tüfeğini uçağını hatta maaşlarının parasını senin düşman gördüğün bu halk ödüyor. Sen ise üstü örtülü bir savaş içindesin ispatı ise internete düşen Genel Kurmay Eski Başkanı İsmail Hakkı Karadyı'nın Erkan Mumcu için söyledikleri ses kaydında 'bu halka cumhur başkanlığını seçtirmek çok tehlikleli halk cahil' demişti. Halkımız o zamanlar her şeyi apaçık öğrenemiyordu kolaylıkla kandırabiliyodunuz ama şimdi öyle değil artık alternatif medyalar sayesinde halk kendisine karşı dönen dolapları öğreniyor kandıramıyorsunuz dert bundan. Kandıramayınca da 'cahil halk, bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam" oluyor. Aslında halka hakaretin sebebi eskisi gibi kolaylıkla kandıramamalarından kaynaklanıyor.

[anadoluhaber:36112] cuntacı fıkrası

Posted: 17 Nov 2009 10:08 AM PST

“Yavru kuşlar, anne kuşa bu yuva pislendi, başka yara gidelim” demişler de anne kuş “Yavrularım bu popo bizde olduktan sonra daha çok yuva pisleriz” demiş.

[anadoluhaber:36117] BİR DAVADIR BİR SEVDADIR MİLLİ GÖRÜŞ

Posted: 17 Nov 2009 09:32 AM PST

BİR DAVADIR BİR SEVDADIR MİLLİ GÖRÜŞ

Bu Dava Bilal gibi kızgın kumlara ve taşlara rağmen Allah diyerek ölmektir.

Dava Yusuf gibi imtihana göğüs germek...
Köle olarak girdiği zindandan Peygamber gibi çıkmaktır

Hamza gibi binlerce can feda etmektir
Dava Halit Bin Ziyat gibi şehitlere karışmak
Dava Ebu Bekir gibi sadakat ister

Bu Dava Sahabe açken karnına iki taş bağlayan Peygamberin davasıdır

Dava atılan taşları tutup güller sunmaktır
Dava düşman olarak girilen kapıdan dost çıkmaktır
Dava bırakılan emaneti canı gibi korumaktır

Bu Dava Sümeyye'nin örtüsü için canını vermesi Allah 'a canlarla gitmesidir
Dava adaletin,sevginin,aşkın,dostluğun,sadakatin annesidir

Dava yüz yaşında bile olsa Allah 'tan şehadeti dileyen
Ebu Eyüp El-Ensari'nin mücadelesidir...

Bu Dava ezanlarda tek yürek olmak secdelerde Allah 'a varmaktır

Ebu Cehil'lere dur deme...
Zalimlere göğüs germe...
Zulme direnme,haklının yanında,haksızın karşısında olmaktır


Bu Dava bir yetim görüldü mü koruma ve okşama Resul'ün bile
Bir yetim olduğunu unutmama davasıdır

Bu dava gönül ister,çokluk değil ,birlik ister;bu dava yüreğiyle sevgiyle
Devleşerek iman ister...

Bu Dava safını belirlemek ,imanını güçlendirmek
Senin rızan için ben buradayım ya Rabbim diyebilmektir...

Bu Dava çakıl taşları kadar,denizler kadar çok günahı bile olsa
Onu affederek bir Allah'a sahip olduğunu bilme davasıdır...
(alıntı)

Madem ölüm tek bir defa gelecek, o da neden Allah için olmasın ?

Allah sabrımızı daim,azmimizi baki,davamızı mübarek kılsın

Davasına sevdalı milli görüş erlerine selam olsun

Windows Live Hotmail: Arkadaşlarınız Facebook'taki güncellemelerinizi doğrudan Hotmail®'den görür.

[anadoluhaber:36118] Şehitlik kavramı

Posted: 17 Nov 2009 06:21 AM PST

 

 

Geçen gün bir yazışmada geçen şehitlik kelimesi üzerine şehitliğin sadece İslam da olan bir kavram olduğunu ve bazı şartları olduğunu her cephede ölenin dahi şehit olamayabileceği gerçeğine rağmen  pek çok kişinin ölümünde şehit denilerek kutsandığını gayrimüslim orduların askerlerinin dahi bizim tarafımızdan Müslüman zannettiğimiz kişilerce şehit diye anıldığını ve Bazı Haham Papaz, yabancı devlet adamı öldüğünde cenazesinden sadece şehitlerin cenazesine ait olan naaş’ı kelimesinin kullanıldığını bunların yanlış olduğunu yazmıştım.

Bu yazıda yazısından alıntı yaptığım arkadaşımızın şehitlik kavramını bu şekilde ele almamı pek onaylamadığını hissettiğim yazsından sonra bu konuyu tekrar yazmayı düşündüm. Şimdi konuya geçiyorum. Bilindiği gibi Kuran da Şehitlik ile alakalı ayetler vardır. Bunlardan bir kaçını en alta alıyorum ancak  birini buraya alarak başlamalıyım sanırım.

 

Âl-i İmrân  169  
 (Medenî 89)

169,170. Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler, Rableri katında Allah’ın, lütfundan kendilerine verdiği nimetlerin sevincini yaşayarak rızıklandırılmaktadırlar. Arkalarından kendilerine ulaşamayan (henüz şehit olmamış) kimselere de hiçbir korku olmayacağına ve onların üzülmeyeceklerine sevinirler.

 

  

Çoktan beri açıklığa kavuşturmak isteyip de bir vakit ve fırsat bulamadığım konuda sizin yazınız tetikleyici oldu ve cevabımı size değil herkese yazdım. Bu yüzdende alıntıdaki genel düşünceyi aksettirip sadece yazarına has olmayan bu bakış açısını ve Başbakana Allah’ını seven de sevmeyen de vursun linç'indeki haksızlıkta haddi aşmaktan duyduğum rahatsızlığı dile getirmeye çalıştım.

Başbakanın insan olarak en küçük hatalarını abartarak ortaya çıkarıp dev yapan, Bürokrasinin saldırıp parçalamaya hazır yırtıcı bir panter gibi pusuda bekleyişini. Koskoca TC. Orduları Başkomutanlığında hazırlanan hükümeti silah zoru ile indirmek için yapılan organize çalışmaları,  Ordunun silahlarını seçilmiş hükümete karşı ve onun başbakanının zırhlı arabasına karşı kullanmak için çetelere veren ordu mensuplarını. Danıştay’a akıl almaz bir karar aldırıp sonrada tepki yazıları yazan bir gazete üzerinden Danıştay’ın aldığı karara karşı oy kullandığı söylenen tek yargıcı öldürüp cenaze töreninde daha kimin öldürdüğü bilinmeden,  bu işi o taşerona vermiş olan katilin arkasındaki askeri bürokrasinin halkı sokağa inmeye çağırmasını, hükümet üyelerinin canlarını kurtarabilmek için yaka paça hırpalandıkları törenden aslında milletimizle birlikte katilin gerçek azmettiricileri olan NATO gladyatörlerinin Ergenekon şubesince milli irade olarak kovalanışımızı hazmedemiyorum.

Tüm bunları sözde vatanseverlik iddiaları ile bağırıp çağıranları kullanan aslında Türkiye’nin bir bölgesini sattığı halde bu hükümet yüzünden devir teslimi gerçekleştiremeyenlerin oyunları olduğundan hiç kuşku da duymuyorum.

 Muhalefet partilerinin hiç bir şey yapmadıkları ve sadece hükümetin dedikodusu ile geçindikleri için kendi varlıklarını korumaktan buradaki ihaneti fark edemedikleri yada öyle görünerek bu linç kampanyasına katkı sağlayışlarını, bu yüzden milli hükümeti linç etmek ihanetine destek için  kamuoyunu da dedikoducu mahalle karılarına döndürüp başbakana sövmekte atış serbest, karşı çıkanlara da söyletmen vurun denilerek aynı şekilde linç edilmesi stratejisinin bilerek ve ya bilmeyerek, etkileri altında kalmış olanlara da yaygınlaştırışlarını acılar içinde seyretmeye dayanamıyor ve elimden geldiği kadar her vesile ile gözden ırak tutularak gizlenen konuları da açmaya çalışıyorum.

Ayrıca da Şehit olmanın pek öyle söylendiği kadar basit olmadığını ve cephedeki askerin dahi kendisine çeki düzen vermesini anlatmak amacı ile bu yazıyı yazdım.

Çünkü şehit olmayı bilmeyen komutanların yapacağı zulümler karşı tarafı şehit olmaya hazır haklılara dönüştürür. Az önce teslim olmuş kişileri öldüren komutanın emrindeki askerler. İlahi adalet gereği Karşı tarafa karşı ortağı oldukları haksızlık nedeni ile zaafa uğrar ve muvaffak olamazlar. Çünkü şehit olmak sadece haklı tarafta olmak ve de haksızlığa karşı durmak ile mümkündür. Burada bilemeyen kişilerin durumu niyetlerine bağlıdır.

Zulüm ile abat olanın sonu berbat olur. Bu PKK olayının otuz sene sürmesinin nedeni askerin başında şehit olmayı bilmeyen ve şehit kelimesinden Ezandan rahatsız olanların bulunmasıdır. Efendim Türk Subayı Generali böyle değildir diyebilirsiniz. Ama bala damlayan sirke tüm balı bozduğu gibi Bunların arasına girmiş olan masonlarında şehitlik kavramını bozarak konuyu benlikler kavgasına ve yurt dışındaki bağlı oldukları Masonik merkezlerden aldıkları gizili ve ya dolaylı talimatlara göre etkilemeleri savaşın haklılığını da askerin davranış ve moralini de bozar.

Mizacım gereği haksızlık karşısında zulüm karşısında elimde olmadan feveran eden ve ölüm ve daha beter sonuçlarını asla hesaba katmadan konuşmayı da, cephede bizleri arkadan vuranlarla savaşırken ölmek, yatağımda ölsem dahi bazı dini bilgiler ile eğer bu duygu ve davranışlarımda başka amacı olmadan ve samimi isem şehit olacağım anlamına gelir.

Bu yüzden sadece, Hak’ın hatırı tüm hatırlardan önde gelir. Tehditler ve taarruzlar ise insana vız gelir. Şehitlik konusundaki sözlerimde İslam’ın genel kurallarıdır. Şahsi fikirlerim değil. İsteyen inanır ona göre davranır. İsteyende inanmaz ona göre davranır. Benim yaptığım sadece bilgilendirmektir.

Halk arasında bir söz vardır. İki söz bir büyüdür. Bu ülkede bu sözdeki esas tüm milletimizin kendi hükümetini düşmanları lehine linç etmesi için sürekli tekrarlanan beyin kodlayıcı sözler olarak bilimsel olarak uygulanmaktadır. Bu yüzden Ben Başbakanın yada birinin şu sözüne takıldım demek bunu bilmemektir. Bunun gibi programların yaygın olarak uygulandığı ülkelerde aklı olanlar tüm düşüncelerini ve baktıkları yerdeki kusur yada övgüleri acaba bende beyin programlamalarından etkilendiğim için mi böyle görüyor böyle düşünüyor ve böyle yoruyorum diye tekrar tekrar düşünmeleri gerekir.

Mesela az önce Onur Öymen’in konuşması ile ilgili yorumumda bunu belki fark edebilirsiniz.

Bir yazar diğer yazara soruyor.

 

Onur Öymen in söylediğini yaz bakayım..acaba dinledin mi...kışkırtıcı ajan.

 

Benim yorumum

 

Öymen’in söylediğini hepimiz haberlerde tekrar tekrar seyir ettik.

Hadi sürçü lisan diyelim. Ama adama bu sürçü lisan yapması imkansız Büyükelçilik yapmış üst düzey bir dış işleri bürokratı derler.

Benim aklıma bu şekilde bu diplomat kökenli CHP millet vekili aslında Türkler katliamları rutin işten sayarlar ve yaparlar. Bu yüzden Ermeni katliamı da gerçektir demek isteyen yabancı diplomatlara diplomatik pas mı verdi diye sorulması gerekir.

Bizlerin o sözleri aynı kelimeler ile tekrarlamamız mümkün olsa dahi konu aktarırkan hiç anlamını bozmasa dahi tek kelimedeki farklılık ile tartışma sürer gider. Asıl önemli olan bu sözün sadece CHP ye içte ve dışta itibar kaybettirmesi ile sınırlı olmamasıdır. Böyle güzel bir pası alan yabancı diplomatların ve siyasilerin bu pası Ermeni golüne çevirmesinin kuvvetle muhtemel olması vahametinden dolayıdır. Bu yaptığını gündemde tutmanın da karşı siyasilere puan getirse dahi Türkiye’ye çok zararı

olacağından, bu konuyu kapatmanın ülkemiz için daha yararlı olacağını, ya da zararını sınırlayacağını düşünüyorum.

Eskiler zararın neresinden dönersen kardır diye boşa dememişler.

 

 Ahzâb  23  
 (Medenî 90)

Müminler içinde Allah'a verdikleri sözde duran nice erler var. İşte onlardan kimi, sözünü yerine getirip o yolda canını vermiştir; kimi de (şehitliği) beklemektedir. Onlar hiçbir şekilde (sözlerini) değiştirmemişlerdir.

 Hadîd  19  
 (Medenî 94)

Allah'a ve peygamberlerine iman edenler, (evet) işte onlar, Rableri yanında sözü özü doğru olanlar ve şehitlik mertebesine erenlerdir. Onların mükafatları ve nurları vardır. İnkar edip de ayetlerimizi yalanlayanlara gelince, onlar da cehennemin adamlarıdır.

 

A.D.Şimşek

 

 



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.