27 Kasım 2009

[anadoluhaber:36307] : Yandaki resimde yanlış olan nedir?



Yandaki resimde yanlış olan nedir?

 

 

 

 

Kazanın büyüklüğünde bir hata vardır.

 

Bir insanın sığabileceği kadar büyük, su sızdırmayan metal bir kazan yapmak, 19. yüzyılda Batı'da bile çok yeni olan bir teknoloji gerektirir­di. Gerçekteyse, küçük küçük parçalanıp kızartılmanız ya da daha sonra tüketilmek üzere fümelenip tuzlanmanız daha muhtemeldi.

Gerçekten yamyamlık var mı?

Yamyam kelimesinin İngilizce karşılığı olan "cannibal", Colombus'un, 1495'te Orta Amerikalı Carib kabilesinin adını yanlış not etmesinden gelir. Colombus yeni sona ermiş bir "Canib" ziyafetinde küçük kazanlarda insan organlarının kay­nadığını ve şişlere takılmış parçaların ateşte pişirildiğini yaz­mıştır.

Başka kaşifler de Güney Amerika, Afrika, Avustralya, Ye­ni Gine ve Pasifik'te yamyamlık olduğunu yazmışlardır. Kaptan Gook, Maorilerin esir aldıkları düşmanlarını yediklerin­den emindi. İkinci yolculuğunda sağ kolu Charles Clerke,'bir Maori savaşçısının buyruğuyla bir parça kafa pişirmiş ve kurt gibi aç olan savaşçının kafayı iştahla yediğini ve zevkten defa­larca parmaklarını yaladığını yazmıştır. 

Batı sömürgeciliğini meşrulaştırmak için uydurulmuş ırkçı yalanlar mı?

William Arens, önemli kabul edilen kitabı The Man-Eating Myth'te [İnsan Yeme Miti] (1979) yamyamlık hikayeleri­nin Batı sömürgeciliğini meşrulaştırmak için uydurulmuş ırkçı yalanlar olduğunu savundu. Bu iddia, antropologlar arasında "yamyamlık inkarı" dönemine neden oldu.

Fakat yeni bulgular çoğu tarihçi ve antropologun, birçok kabilede, çoğunlukla geleneksel törenler için, bazen de beslen­me amacıyla yamyamlığın varolduğunu kabul etmesine sebep olmuştur.

 

 

Yamyamlığa izin veren son toplum

Yamyamlığa izin veren son toplum olan Yeni Gine'deki Fore kabilesi de, kuru (insan beyni ve omurilik sinirlerini ye­mekten kaynaklanan bir beyin hastalığı) salgını nedeniyle bu geleneğe 1950'lerin ortasında son verdi.

 

Romalılar Britanyalıların insan yediğine inanıyorlardı

Yamyamlığın varolduğu yönünde arkeolojik kanıtlar da vardır. Fransa, İspanya ve Britanya'da toplu halde parçalan­mış insan kalıntıları bulunmuştur. Britanya'da bulunan kalın­tılar MÖ 30 ile MS 130 arasından kalmıştır, bu da Romalıların eski Britanyalıların insan yediğine dair inançlarını doğrula­maktadır.

 

Fiji köyü sakinlerinin özür dileme girişimi

Ekim 2003'te Fiji köyü sakinleri, 1867'de ataları tarafından öldürülüp yenmiş olan İngiliz misyoneri Thomas Baker'ın ai­lesinden resmi bir özür dileyeceklerini açıkladılar. Yerliler Ba­ker'ın botlarını bile yemeye çalışmıştı, fakat botlar çok sert ol­dukları için 1993'te Metodist Kilisesi'ne geri gönderildi.

 

Kaynak: Cahillikler Kitabı, NTV yayınları
'Resim ve konu başlıkları metne eklenmiştir.'
 

Hazırlayanlar: merakediyorumgrubu@gmail.com üyeleri

 

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~





--
http://groups.google.com.tr/group/ayna-?hl=tr

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.