T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36653] MUŞ BULANIK OLAYI ve İÇERİSİNDE BARINDIRDIĞI SORUNLAR yazan: MERSİNDEN BURAK CANLI

         MUŞ BULANIK OLAYI ve İÇERİSİNDE BARINDIRDIĞI SORUNLAR yazan: MERSİNDEN BURAK CANLI

 

Daha önceleri değinmekten de çekinmediğimiz olaylar burada maalesef ki sonuçlarını göstermiştir. Bilinmelidir ki bizler her ne şekil de olursa olsun âmâsı maması olmadan insan öldürmenin veya insana zarar vermenin hiçbir gerekçesini kabul etmemeliyiz. Eğer bu doğrultuda hareket edecek olursak da bu sefer zaten sorun kendiliğinden çözüme kavuşmuş olacaktır.

 

Bu gün itibariyle Ülkemiz de çıkan taşkınlıkların engellenebilir olması ancak bizlerin yaptığı şeylere bağlı olacaktır. Devlet şu dakikadan sonra her ne yaparsa yapsın bizler kendimize çeki düzen vermediğimiz takdirde yaptıklarımızın bir takım sonuçlarıyla karşı karşıya kalacağız aşikârdır.

Dikkatle üzerinde durmak istediğim olay şudur. DTP’nin en yetkin ağızları demektedir ki bu kişileri öldürme işini yapan kişi Jitem’denmiş. Güya bu zaman kadar bu kişiyi Jitem beslemiş. Söz konusu kişinin Muş Bulanık ilçesinde yirmi yılı aşkın bir süredir esnaflık yaptığı haberi yayınlandı.

 

Diyelim ki Jitem’in adamıymış. Veya daha da ileri giderek Mossad, CIA, FBI ya da daha nicelerinden olduğunu söyleyelim. Burada ki yanlış nerdedir. Buradaki yanlış kişilerin ölümüne sebep olan kişide midir? Yoksa demin bahsedilen kurumlarda mıdır? Veya bir başkasında mıdır? Öyle ipe sapa gelmez açıklamalarla bu işin vebalini üzerinden atmak ne derece doğrudur. Yarın çıksın ve Jitem desin ki evet benim adamım ve benim talimatımla bu olay gerçekleşmiştir. Bu işin tüm sorumluluğunu üzerimizden atmış olabilirmiyiz? Kin ve nefret tohumlarıyla insanlarımız bir bilinmeze doğru sürükleniyor ve bu esnada da yaşanan ama iyi olmayan sonuçlar bizden değil ama kötü olmayan sonuçlar bizden demek yanlış olacaktır.

 

Tarih önünde hesap verilir mi? Bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey varsa eğer bu yaşanan olayları gören akli selim insanların bu olayları kabul etmesinin mümkün olmayacağıdır. Sevgili arkadaşlarım karşıdakini suçlamakla bir yere varılmaz. Karşıdakini gerçekten karşına alacak olursan oda sana cephe alır. Bu halkın korkunç derecede tepkisini çeken yasa dışı olayların yapılma amacının çözüm istemek için olduğunu zannetmemekteyim. Ben bu söz konusu çıkan olayı duyunca bembeyaz oldum. Ani bir şok geçirdim. İnsanlığımdan utandım. Ve kendi kendime bir an içinde kararlar aldım. Muş Bulanık da yaşanan olayların gerçekliğini oturduğumuz yerden bilmenin imkânı bulunmamaktadır. Ama görünen olayda bir adamın dükkânı yakılıyor, yıkılıyor ve adam acizlik içerisinde ateş ediyor. Gördüğüm budur. Ve dükkânın kimler tarafından yakıldığının veya yıkıldığının da bir önemi bulunmamaktadır. Şimdi ben Jitem’demi görevliyim? Şimdi sen Jitem’demi görevlisin? Tüm insanlık Jitem’demi görevli? Hayır! O zaman ırzını, namusunu, malını korumak bir haktır. Ki bu hakkı algılamanın ve anlamanın dereceleri farklı farklıdır. Her insanın bir dünyası bulunmaktadır. Daha önceleri kamuya ait mallara zarar veriliyordu. Kamu malına zarar vermek ayrı şahsın malına zarar vermek ayrıyken hiçbir zarar vermeme yolunu seçip yasal eylemlere de başvurulabilir.

 

Bu ve buna benzer olaylarda insanlarımızı uyarmak yerine yok kardeşim bu adam zaten Jitem’dendi demenin anlamı sen devam et demektir. Sen işine bak anlamına gelir. Bakınız benim felsefem insandır. İnsan en önemli varlıktır. Bu yüzden de insanı insan yapan şeyde insan olmasında değil insanca yaşayabilmesinde yatmaktadır. İnsanca yaşamı da her bir kişi insan olmasından dolayı hak etmektedir. Tüm bu durumu çözümlemeyi başarabildiysek o zaman bu kavga ve bu şiddet ne diye? Diye adama sormazlarmı!

 

Yetkilileri ve kendilerini yetkili sananları buradan uyarıyorum halkın içine kin ve nefret tohumları içine serpiştirmek kolay olan şeydir. Sakın bunu marifet sanmayın. Bir insanı yönlendirmek ve bir insana istediğiniz şeyi de yapmak hiç zor değildir. Sakın bunu da marifet sanmayın. Marifet Hacı Bektaş Veli’nin dediği gibi “ Eline, diline, beline sahip ol” maktadır. Bir Ülkede hiç kimseye imtiyaz tanınmaz demiyorum. Bir Ülke de hiçbir kesime fazladan haklarda verilmez demiyorum. Bir Ülke de şunlar bunlar da olmaz demiyorum. Sadece olmamalıdır diyorum. Bir Ülke de yaşayan insanlar arasında ayrımcılık yapılmamalıdır. Ayrımcılık yapılmamalı ve bunlara ilişkin halkın beynine nifak tohumları ekilmemelidir. Bunları yapanlar düşünüyorlar diye değil düşündüklerini icraata geçiriyorlar diye cezalandırılmalıdır. Netice de bir insan insanı sadece insan diye sevmelidir. 17.12.2009

 

                                                                                                 MERSİNDEN BURAK CANLI

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.