T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36754] Başbuğ'a 7 soru

İlker Bey’in cevaplaması gereken 7 soru
 

Geçen haftaya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un Trabzon'da, Oruç Reis Fırkateyninde yaptığı konuşma damgasını vurdu.

İlker Bey savaş gemisinde yaptığı konuşmada; siyasete, yargıya ve medyaya yönelik tehditkar bir üslup kullandı ve üç konuya dikkat çekti:

1-Konuşmanın yapıldığı yer

2-Yargıya müdahale

3-Ortak değerler ve sağduyulu eleştiri

İlker Bey bu açıklamaları yaptığı hafta TSK’ya ait iki andıç yayınlandı.

Genelkurmay tarafından hazırlanan, Danıştay'ın meslek liselerinin önünü açan YÖK'ün katsayı kararını iptal etmesi öncesinde ortaya çıkan andıçtan sonra Vakit’te yayınlanan belgeler dönemin TSK İç Emniyet Müdürlüğü'nün, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi verdiği 27 Nisan e-muhtırasından sonra da illegal faaliyetlerini sürdürdüğünü gözler önüne seriyordu.

Genelkurmay'ın Anayasa Mahkemesi üyelerini de andıçladığını ortaya koyan 15 Ekim 2007 tarihli yeni belgeye göre, Genelkurmay İç Emniyet Müdürlüğü'nün dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun'un emriyle Fethullah Gülen'le ilgili Londra'da düzenlenen konferansı takip ettiği ve Gülen'le ilgili adli süreci de yakın takibe aldığı belirtiliyordu.

Genelkurmay İç Güvenlik Şube Müdürü Kıdemli Albay M. B. tarafından hazırlanan ve 14 başlıktan oluşan raporda Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak dış basında çıkan haber ve yorumların takibinin yanı sıra, Başbakan'ın BM'deki konuşması, Fethullah Gülen'le ilgili 25-27 Ekim'de Londra'da yapılacak olan konferansın takip edilmesine kadar bir dizi faaliyet sıralanıyordu.

Raporda ayrıca, Aydın Doğan medyası ve yazarlarının darbe ve cinayetle yargılandığı Cumhuriyet gazetesinde AK Parti ve dindar halka karşı yayınlanan haberlerin de not edilerek üst makamlara bildirildiği kaydediliyordu. Ayrıca bu raporda, 17 Eylül 2007 tarihli Hürriyet gazetesinde yer alan “Onuncu Yıl Nutku ders kitaplarından çıkarıldı” ve 7 Ekim 2007 tarihli Cumhuriyet gazetesinde yer alan “Eğitimi dinselleştirmenin yeni adımı” şeklindeki haber ile 4 Ekim 2007 tarihli Cumhuriyet gazetesinde yer alan “İnkılap Tarihine AKP ayarı” haberinin de not edildiği görülüyordu.

Raporda “Eğitim Algılar Araştırması” başlıklı bölümde ise Aydın Doğan'a ait Milliyet ve Radikal gazetelerinde yer alan haberlere dikkat çekiliyordu. Her iki gazetede yayınlanan “Türkiye'nin Ahlak Kodları” haberi ile Radikal gazetesinde yayınlanan “Türban araştırması” konulu haberlerin not edilerek Daire Başkanlığı'na bildirildiği ifade ediliyordu.

Tüm bunlardan sonra İlker Bey, TSK'nın kendisine güveninin tam olduğunu ve bu yüzden kendisine yönelik gerçeklere ve doğrulara dayanan, ön yargılı olmayan, sağduyulu eleştirileri her zaman saygı ile karşıladığını söylüyordu. O zaman sormak gerekmez mi?

1-Başbakan Erdoğan'ın BM'deki konuşması sizi neden ilgilendirdi?

2- TSK, Fethullah Gülen'le ilgili 2007 yılında Londra'da yapılan konferansı neden takip etti?

3- TSK, Fethullah Gülen'le ilgili adli işlemlere neden ilgi duyuyor?

4- “Türban araştırması” TSK'yı hangi yönden ilgilendirmektedir?

5- Doğan Grubu medyası ve Cumhuriyet'te çıkan sözde ‘irtica' haberleri TSK'nın neden ilgisini çekmektedir?

6-AYM üyelerini andıçlamak ne anlama gelmektedir?

7- Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini neden takip ettiniz?

Bu ve buna benzer pek çok soruyu kamuoyu merak ediyor ve tartışıyor. Burada maksat asla TSK’yı yıpratmak değildir. Bu gelişmelere ilişkin en iyi değerlendirmeyi, 28 Şubat darbe sürecindeki çıkışlarıyla bilinen Hasan Celal Güzel yaptı. “Orduyu psikolojik ve asimetrik yıpratanlar bizatihi TSK yöneticileridir” diyen Güzel ekledi: “Müesseseyi tenkit etmeyiz ancak yanlış yapan ordu mensubunu tenkit ederiz. Bu ordu milletin ordusudur. Eğer millete hizmet edeceklerse, başımızın üzerinde yerleri var. Ancak milletin değerlerine karşı hareket ederlerse, karşılarında bizi bulurlar”

Belki de H. Celal güzel bu sözleriyle milletin hislerine tercüman oldu.



--
Dr. Tarık Ziya

Toplumsal Onarım ve Siyasal Rehabilitasyon

Ana Bilim Dalı Başkanı Yardımcısı

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.