T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36805] Kürt gazeteci, DTP'lilere sordu: Savaş mı istiyorsunuz?

 
Kuzey Irak'taki Mahmur Kampı'nı ziyaret eden kapatılan Demokratik Toplum Partisi üyeleri, bugün Erbil'de Sarenj Stratejik Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen bir panele katıldı. DTP heyeti panelde Kürt açılımını eleştirirken, Kuzey Iraklı bir gazeteci ise DTP heyetini eleştirdi.

DTP eski milletvekilleri Sevahir Bayındır, İbrahim Binici, Özdal Üçer, DTP eski MYK Üyesi Hatice Çoban, Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal ve Uludere Belediye Başkanı Şükran Sincar'dan oluşan heyet, Mahmur'dan Erbil'e geldi. DTP heyeti, Erbil'de Kürt akademisyenlerin ve gazetecilerin katılığı bir panelde konuştu.

DTP milletvekili Sevahir Bayındır, burada yaptığı konuşmada hükümetin açılım politikasını eleştirdi. Bayındır, konuşmasında "AK Parti hükümetinin açılım politikası Kürtleri tasfiye etme politikası" olduğunu iddia etti. Bayındır, "2 milyon insan oy verdi; ancak bu nasıl açılımdır ki Kürtlerin rengini kapatıyor. DTP kapatılması Kürt sorununun demokratik yollarla çözümünün istenmediğini göstermektedir" dedi.

Daha sonra söz alan Kürt gazetelerinin köşe yazarları ve gazeteciler, DTP heyetine neden partinin "Abdullah Öcalan'ın ve terör örgütü PKK'nın sözünü dinlediğini" sorarak bu durumu eleştirdiler. Ayrıca partinin neden bağımsız çözüm yolu üretmediğine dair de sorular yönelttiler.

DTP'ye yönelik en sert eleştirilerden biri ise bölgede yayın yapan Kürdistan Report gazetesi yazarlarından Hasan Mustafa'dan geldi. Panelde söz alan Hasan Mustafa, DTP heyetine yönelik şu ifadeleri kullandı: "AK Parti sadece Cemil Çiçek'ten oluşmuyor. Siz onu eleştiriyorsunuz ama AK Parti Cemil Çiçek değil. Bence Kürt açılımı güzel ve iyi gidiyor. Ama bu açılımla ilgili irade sizin elinizde değil. Siz üç ülkeye karşı savaşmak mı istiyorsunuz? Bizi de mi savaşın içine çekmek istiyorsunuz? Sizin mücadeleniz Türkiye'de Kemalistlerle. Ama Türkiye'nin hepsi Kemalist değil ki. Neden kendi çözüm önerileriniz ile yola çıkmıyorsunuz?"

Kaynak: Cihan

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.