T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36829] Oda Tv Yalan Haber Vermeye Devam Ediyor

Odatv Yalan Haber Vermeye Devam Ediyor


Odatv sadık okur kitlesini yanıltmaya devam ediyor. "Nasılsa ne yazsak doğru kabul ediyorlar" mantığıyla çarpıtılmış bir haber işte yine karşımızda...

Odatv’de bugün bir haber var. “İşte Gazetecilik Budur” başlığını taşıyor. Haberde Ahmet Şık’a övgüler düzülüyor. Derdimiz Odatv’nin kimi övdüğü ya da kimi yerdiği değil. Haberin daha girişinde iki vahim bilgi hatası var.

 

Odatv bunu bile isteye yapıyor. Çünkü Soner Yalçın her bilgiyi istediği gibi çarpıtan, okuyanların da hafızasızlığına güvenen bir isim. Biz de bu yalanlarını yüzüne çarpıyoruz. Gerçi Aydınlık ekolünden geldiği için garipsemiyoruz. CIA bağlantılı bu ekip gerekli dersi Amerikalı-İngiliz hocalarından almışlardır. 

 

Odatv’nin haberi “İlk olarak Nokta Dergisi'nde yayınlanan ve doğruluğu bir türlü ispatlanmayan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek’e ait olduğu iddia edilen günlükleri yayınlayan muhabir Ahmet Şık” sözleriyle başlıyor.

 

İlk yanlışı söyleyelim; Günlüklerin Özden Örnek’e ait olduğu artık bir sav değil. İspatlanamamış bir iddia da değil. Bu günlüklerin Özden Örnek’in bilgisayarından çıktığı raporlarla ispatlandı.

 

Kaldı ki aynı günlüklerin farklı farklı isimlerde bulunan nüshaları aynı. Çıkış tarihleri ise farklı. Bu günlüklerin tamamı Alper Görmüş’te var. Ayrıca günlükler Şener Eruygur ve Mustafa Balbay’da da bulundu.

 

Balbay ve Eruygur’a günlükler Görmüş’ün eline geçmeden çok daha önce gitmişti. Bu bilgileri veriyoruz, çünkü yayınlandığı günden bugüne kadar günlükler üzerinde şaibe oluşturmaya çalışan bir grup var.

 

Kaldı ki, günlüklerin doğruluğunu Özden Örnek ve ailesi de özel dost meclislerinde kabul ediyor. İlgilisi için ise Deniz Harp Okulu’nda yayınlanan Pusula dergisi güzel bir örnek. Her şeye rağmen halâ bu günlükler üzerinden tartışma yürütmeye çalışmak manasız. Karartma yapmak istiyorsanız başka konular seçmeniz gerekiyor.

 

İkinci yanlış ise Ahmet Şık’la ilgili. Odatv, Şık’ı günlükleri yayınlayan muhabir olarak gösteriyor. Bu bilgi feci bir yanlış. Çünkü günlükleri Nokta dergisinin yayın yönetmeni Alper Görmüş yayına hazırladı ve yayınladı. Bunu da defalarca hem yazılı, hem de sözlü olarak medya organlarında belirtti.

 

Odatv’nin Ahmet Şık’ı övmek için günlükleri baz alması şaşırtıcı değil. Önce “Şık işte bu kadar önemli bir muhabir, biz de doğruluğuna katılmasak bile bu günlükleri yayınlayan muhabiri çok önemli bir gazeteci olarak görüyoruz” düşüncesini okurlarında oluşturmak istiyor.

 

Bu “hava”nın verilmesinin önemli bir nedeni var. Çünkü Şık şimdi Erzincan ve Erzurum’da sürdürülmekte olan bir soruşturma ile ilgili Odatv’nin hoşuna gidecek bir yazı kaleme almış. Odatv bu yazıyı lanse etmek için Şık’ın muhalif pozisyonunu önplana çıkarmaya, kendilerinin ne kadar objektif olduğunu göstermeye çalışıyor. Ama bu işi yaparken de eline yüzüne bulaştırıyor.   

Liberalses



--
Türk Milletinin üzerine çökmüş karabasan giderek çözülmekte ve zayıflamaktadır. Hainlerin planları bozulmakta, figüranları sürekli açığa düşmektedir. Milletin rağmına sürdürülen derin yolculuk sona yaklaşmıştır. Millet artık egemenliğine, iradesine sahip çıkmaktadır.
Türkiye, eğer Türkiye'nin omurgasını çökerten, elini kolunu bağlayan, tarihî yürüyüşünü sona erdiren ve sadece laik küresel sistemin çıkarlarını korumaktan başka hiçbir iş yapmayan bu hastalıklı, marazî, şirret, ilkel çetelenme yapılanmasını çökertemezse, tasfiye edemezse, Türkiye tasfiye edilmiş olacak. Leş kargaları kapıda bekliyor...
-------------------------------------
http://dava-vatan.blogspot.com/

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.