T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36866] Siyaset

Siyaset

Küresel Savaş Başlıklı yazıma gelen pek de yakışıklı olmayan bir cevap

Ve daha detaylı açıklamak amaçlı yorumum aşağıdadır.

Söz konusu yazıya aşağıdaki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

http://www.nuveforum.net/1787-ahmet-dogan-simsek/205230-kuresel-savas/

 

Ahmet bey yine sapla samanı karıştırmışsınız 28 şubat emperyalizme verilen cevaptır eğer öyle olsa idi erbakanda feto gibi abd ye kacardı git erbakanın milligörüş portalındaki feto düşmalığını oku...Mason dediğin nedirki hurafeci değilmi asıl önemli olan islam dini çine girmiş olanlardır bunlar kendilerini hiç belli etmiyorlar.Sakalla bıyığı karıştırma.

 

Dünyayı her dinden dindarlar veya dinsizler yönetmez. Zaten yönetemezler.  Dünyayı siyaset ve siyaseti uygulayan siyasetçiler yönetir. Siyaset insanları sevk ve idare sanatıdır. Siyaseti uygulayacak siyasiler, dindarı dindarlığından, dinsizi dinsizliğinden ve herkesi ne ise o oluşunu kullanarak duruma göre onu okşayarak ya da itip kakarak nasıl gerekiyorsa o şekilde yönetir. Yani siyaset tüm farklılıkları barıştırarak ya da çarpıştırarak veya karıştırıp yerine göre uygulamalar ile yönetme sanatıdır.

Bu sanatın sanatkarları olan siyasileri de, her sanat erbabı gibi onun hizmetine müşteri olan, o sanata ihtiyaç duyan ya da ilgi duyan ve hizmeti satın alabilecek imkanlara sahip olanlar isterseniz buna patronlar diyelim işte o patronlar yönetir. O patronlardan kimi silah fabrikaları ve bankalardaki hissesi kadar. Kimi madenlerdeki  petroldeki hissesi kadar, kimi bilişimdeki hissesi kadar, kimide farklı alanlardaki hisseleri kadar etkileyerek siyaset yönetiminde pay sahibi olurlar. Orduları da hukuku da savaşları da sivilleri de onlar yönetir ve bu yönetme işinde de kendileri taleplerini bildirdikleri siyaset alanına katkıları oranında koalisyon ortağı olur ve siyasetle yönetirler. Siyasette ise her patron sermayesi ya da katma değeri kadar ne kadar pay alabildi ise o kadar hissedardır ama bu patronlarda insandır. Hepsinin ya patron olmadan önce oraya getirilişleri ya da geldikten sonra orada kalmaları hiçte kolay değildir. İşte burada yeniden bir korunma ihtiyacı doğar. Bu da ya bir mafyanın korumasına ya da bu boyuttan daha yukarıdaki boyut da bir mafyaya hissedar olmasına bağlıdır. Bu tespiti yapmadan tenakuzları açıklamak mümkün değildir. Ama bu tespiti yapmak dahi hala bazı soruları açıkta bırakmaktadır.  Bu çok üstlerdeki en güçlü mafya yada mafyalar güçlerini nereden almaktadır?

O mafyalarda her mafya gibi bir takım aileler halinde girenin kopması mümkün olmayan bazı kutsallar ya da tehditler ile bir arada tutulmaktadır. Bunları en alttaki devşirme birlikleri olan rotaraklar, roteryenler, lionslar, Masonlar, farmasonlar, Siyonist yada İskoçlar vs olarak sayarak daha yukarıda Siyonizm birlikleri, ilimunati gibi örgütlere doğru uzatmak ve hizmetlerindeki mafya tipi disiplin güçlerine ordulardaki etkili köşelerdeki üyelerine kadar pek çok katmanlı olarak tarif etmek mümkündür. Daha mahiyetini bilmediğimiz iyi ve kötü güç organizelerine kadar da uzatmak mümkündür.

O halde örgütlü olanlar örgütsüz olanları yönetirler diye özetleyebileceğimiz dünya sisteminde ya yönetilen olarak kalırsınız ya da hayatın akışı içinde doğal olarak ortaya çıkan fırsatları değerlendirip daha sağlıklı bir örgütlenme ile devletinizi bu yapılardan koruyacak ve onlara hizmet veren değil koalisyonlarında ortak olanlar arasına karışabilirsiniz.  İşte Ülkemiz böyle fırsatların ortaya çıktığı çok nadir zamanlardan birini yakalamıştır ve içinden güçlenerek çıkmaya çalışmaktadır. Buda onların arasına 1930 model bir arabaya binip yarışa katılmak mümkün olmayacağına göre çokda verimli kullanamadığımız son seksen yılın açığını kapatacak şekilde koşmak zorundadır.

Nefesi kesilenlerin yerine daha nefesli olanlar koşmaya devam etmek zorundadır. Romatizmalarından şikayet ve sızlananların yakında birer aspirin ile sızıları dindirilip emekliye sevk edilirler. Türkiye yoluna devam eder. Buda içerideki siyaseti yürütenlerin ve devlet çarklarının uzlaşmasına bağlıdır.

A.D.Şimşek

 

 

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.