T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36901] Yezit öldü ama ASKERLERİ YAŞIYOR.

Ergenekon'un Avukatı Aleviler'e Yanaşmak İstiyor


Ergenekon'un avukatı CHP Genel Başkanı Baykal, en has adamları, kaybettikleri Aleviler'in oylarını kazanmak için çabalıyor ama henüz Türkiye Ergenekon'un Aleviler'e attığı iftiraları ve kanlı planları unutmadı...

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Yarbay Ali Tatar'ın intiharının ardından yaptığı açıklamayla tepki çekti. Baykal, "İddialar doğruysa, bir mezhebe mensup olanları tasfiye etmeye dönük ise altından kimse kalkamaz." dedi ama savunucusu olduğu Ergenekon Terör Örgütü'nün Alevi fişlemelerini ve raporlarını çabuk unuttu.

Baykal, avukatlığına soyunduğu Ergenekon örgütünün Aleviler üzerindeki kanlı hesaplarını unutmuşa benziyor. CHP lideri, Ergenekon davasının tutukluğu sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün Yarbay Ali Tatar'ı fişlediğini de görmezlikten geliyor.

ERGENEKON ALBAY TATAR'I ALEVİ DİYE FİŞLEMİŞTİ

Akşam gazetesinin 'Veli Küçük fişlemiş' başlıklı haberine göre emekli Tuğgeneral Küçük'ün adresinde ele geçirilen fişleme dosyasındaki şu ifadeler dikkat çekici: "Açıkça anlaşılmaktadır ki Yüzbaşı Ali Tatar ve arkadaşları birinci sıraya yüce milletimizin ve ordumuzun menfaatlerinin, emir-komuta zincirinin yerine Alevilik gibi başka değer yargılarını ve ölçülerini koymuşlardır. Artık Deniz Kuvvetleri'nde eğitim uzmanı personeli olmak için tercihen Alevi olmak yetiyor. Tatar, Sivas Gürün Yuva köyünden Alevi olup Deniz Lisesi PAP şube müdürüdür. Yuva köyü yörede PKK'lı yatağı ve anarşist yuvası olarak bilinmekte. Yakın akrabası Hüseyin Tatar, anne Elife, baba Halife, bölücü örgüt üyesi olmaktan sabıkalı."

ERGENEKON'A GÖRE ALEVİLİK YAHUDİLİKTEN GELME

Ergenekon soruşturması kapsamında gün yüzüne çıkan dokümanlarda yer alan iftiralar da sıcaklığını koruyor. Örgütün 2000 yılında hazırladığı "13. Kabile-Alevi Kimliği" isimli dokümanda Aleviler hakkında akla mantığa sığmayan suçlamalar söz konusu. Sadece şu iki ifade bile iftiraların vahametini ortaya koymaya yetiyor: "Cumhuriyet döneminde gelişen muhalefet, mevcut rejim karşıtlığı ve terör olgusuna ulaşan tırmanışın odak noktası Alevi topluluğudur. Alevi dedelerin kıyafetleri, sakal ve bıyık biçimleri ile Musevi hahamların görünümleri arasındaki eş benzerlik, Aleviliğin 'sır' vermeme kendinden kız alıp vermeme kuralları Musevi inancıyla aynıdır."

Yine Ergenekon'un Alevi liderlere yönelik suikast planları yaptığı da iddianamelerde yer alıyor. Listede yer alan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, suikast planlarını gördükten sonra "Ölümümü gördüm." demişti. Buna rağmen Baykal ve CHP'li milletvekilleri Silivri'de sanıklara destek çıkmaya devam ediyor.

AH DERSİM DERSİM

CHP'nin içine düştüğü tezatın bir başka örneği de TBMM'de sergilendi. Öymen, Meclis kürsüsünden Dersim katliamını övdü. Aleviler ayağa kalktı. Ancak Baykal, skandal sözlerden sonraki ilk grup toplantısına Öymen ile gelerek tarafını açıkça ortaya koydu.

CHP'li Öymen, açılımın teröre karşı taviz olduğunu savunmuş. Terörle mücadelede örnek olarak onbinlerce insanın öldüğü Dersim olaylarını vermişti.
 
TBMM Genel Kurulunda 'demokratik açılım'a karşı görüşlerini açıklayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in verdiği örnekler tarihin acı olaylarına CHP'nin bakış açısını da gözler önüne sermişti. Kadın, çocuk yaşlı demeden binlerce insanın katledildği Dersim olaylarını hatırlatan Öymen "O zaman kimse anaların gözyaşından bahsetmiyordu" diyerek toplumun her kesiminin tepkisini çekmişti..

"ANALAR TARİH BOYUNCA AĞLAMIŞ"

Demokratik açılım sürecinde açılımın gerekçesi olarak ''Analar ağlamasın'' denildiğini anımsatan Öymen, sözlerini şöyle sürdürmüştü:
 
''Maalesef bu ülkenin anaları çok ağladı. Tarihimiz boyunca çok şehit verdik. Çanakkale Savaşı'nda 200 bin şehidimiz vardı, hepsinin anası ağladı. Kimse çıkıp 'bu savaşı bitirelim' demedi. Kurtuluş Savaşı'nda, Şeyh Sait isyanında, Dersim isyanında, Kıbrıs'ta analar ağlamadı mı? Kimse 'analar ağlamasın, mücadeleyi durduralım' dedi mi? İlk siz diyorsunuz. Çünkü sizin terörle mücadele cesaretiniz yok.''
 
KILIÇDAROĞLU'NUN FOYASI DA ORTAYA ÇIKTI
 
Onur Öymen'in bu skandal sözlerini ne gariptir ki en çok alkışlayanlardan biri de bir Dersim'li olan Kemal Kılıçdaroğlu'ydu.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öymen'in Dersim katliamı sözlerini değerlendiren Kılıçdaroğlu, "O dönem devrim koşulları vardı. Sadece bize özgü değil dünyada çok benzeri var' diyerek savundu.

DERSİM KATLİAMINA DEVRİM SAVUNMASI

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu Dersim katliamının Cumhuriyetin ilk yıllarında 'devrim' koşullarında meydana geldiğini söyleyerek "Dünyanın pek çok yerinde benzerleri" var" dedi. TBMM kürsüsünden Dersim katliamını demokratik açılıma örnek uygulama olarak gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in açıklamalarının tabanda ciddi sarsıntıya neden olduğunu söyledi. Bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu Dersim'de binlerce sivilin öldürüldüğü katliamı şu sözlerle değerlendirdi:

TABANDA BÜYÜK SARSINTI VAR

"O olayları kendine özgü koşullarla değerlendirmek gerek. Cumhuriyetin ilk yıllarıdır. Bir devrim yaşanmış onun koşulları var. Sadece bizim ülkemize özgü olan bir olay da değil, pek çok ülkede onun benzerleri var. O olayları günümüzdeki terör olayları ile kıyaslamanın doğru olmadığı ortadadır. Bu algı topluma farklı yansıdı, toplum reaksiyon gösterdi. Bizim doğal tabanımızda ciddi bir sarsıntı meydana geldi".


--
Türk Milletinin üzerine çökmüş karabasan giderek çözülmekte ve zayıflamaktadır. Hainlerin planları bozulmakta, figüranları sürekli açığa düşmektedir. Milletin rağmına sürdürülen derin yolculuk sona yaklaşmıştır. Millet artık egemenliğine, iradesine sahip çıkmaktadır.
Türkiye, eğer Türkiye'nin omurgasını çökerten, elini kolunu bağlayan, tarihî yürüyüşünü sona erdiren ve sadece laik küresel sistemin çıkarlarını korumaktan başka hiçbir iş yapmayan bu hastalıklı, marazî, şirret, ilkel çetelenme yapılanmasını çökertemezse, tasfiye edemezse, Türkiye tasfiye edilmiş olacak. Leş kargaları kapıda bekliyor...
-------------------------------------
http://dava-vatan.blogspot.com/

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.