T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36914] KALBİN MADDESİ ve MÂNÂSI

KALBİN MADDESİ ve MÂNÂSI
Bir insanın merhameti bitmişse, infakı bitmişse (her nimeti başkalarıyla paylaşma duygusu bitmişse), heyecanı bitmişse; coşkusu olacak kesinlikle ki, o heyecanın mutlaka -heyecan denince hatıra mutlaka böyle bir fırduayen hadise hatıra geliyor, öyle değil; gözyaşıdır, gözyaşıdır heyecan!- eğer bir insan Allah ve Resulüne ve O'nun sevdikleri anıldığı zaman gözünden bir yaş geliyorsa onun gönlünde heyecan var demektir. Eğer bir insan, Allah düşmanına nefret duymuyorsa gönlünde heyecan yok demektir.) Binaenaleyh, kalbin canlılığını gösteren bu hadiselerin yanında iki tane de özellik artık onun yaşadığını simgeleyecektir. Onlar da; imanla sevgidir. Kalp öyle bir varlık ki; gayb dediği şey kendisidir! Hilkat harikasıdır kalp. Maddesiyle hilkat harikasıdır, duygusallığıyla hilkat harikasıdır, mekânsızlığıyla hilkat harikasıdır. Kalp tik-tak demez! Yanlış yere öğretilmiş bir laftır. Kalbin atışını mikrofonlara bağlar alırsanız, mikrofonlarla dinlerseniz; Al-lah, Al-lah, Al-lah der. Kalpte çiğ ses yoktur. Allah mekânsız bir yerde olduğu zaman; benim kalbim deydi, onun kalbindeydi diye tartışamazsınız. Çünkü sen yok orada bir defa. Mekân kalktığı zaman senin adresin de yok orada. Her insanın kalbi mekânsız bir noktaya açılma istidadındadır. Kalbin bu vasfı bir nevi ledün vasfıdır.
--
Nurbaki Çalışma Grubu / www.nurbaki.org

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.