T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36934] ECZACILIK FAKULTESINIDE KAPATIN

DOĞRU YOL PARTİSİ
GENEL MERKEZİ
 

         Genel Başkan Çetin Özaçıkgöz’ün “İlaçların markette satılması“ hakkında yaptıkları basın açıklaması :

 

         OLDU OLACAK ECZACILIK FAKÜLTESİNİ DE KAPATIN”

 

         Bu uygulama çalışması sanki “aba altından sopa göstermeye” benziyor. Eczanelere “Grev, protesto, kapama gibi faaliyetlerde bulunursanız, marketlerin önünü açarız, ilaçları marketlerde satarız. Adımınızı denk atın” mesajı verilmeye çalışılıyor. Hükümet her hakkını arayana, her grev-gösteri yapana yasal müeyyide çalışmasına başlıyor. Kendisini eleştirenlere karşı hemen devlet gücüne başvuruyor. Yasada yeri yoksa da hemen yer alması sağlanıyor. Bu iş medya sektörü ile başladı şimdi de sağlık sektörü ile devam ediyor.   

İlaçların marketlerde satılmasının önünü açacak yasal düzenleme veya bu konuda verilecek izin doğru olmaz. Zira işin pratiklikten çok sağlık açısından önemi vardır.  

         Uygulama ilk başta pratik gibi görünse de sağlık açısından ileride vahim sonuçlar doğurabilir. Zira hangi hastalıkta hangi ilacın alınacağı ve hangi dozlarda alınacağına dair eczacılar üniversite eğitimi almaktadır. Market açmak için ise herhangi bir eğitim verilmemektedir. Bu uygulamayı ortaya atan kişi heralde eczacılık mesleğini sadece “doktorun reçetesinin okuyup, raftan ilgili ilacı müşteriye verme” şeklinde algılamış.

         Vatandaşın elinde reçete ile, kendi bildiği şekilde market raflarından ilaç alması ve yine kendi bildiği şekilde dozunu ayarlaması sağlık açısından son derece tehlikelidir.  

         Ayrıca marketler işin sağlık yönünden çok ticari boyutu ile ilgilenirler. Muhtemelen dev depolarında ilaç stoğu yapacaklar, fazla miktarda alım yaptıkları için de daha ucuza alım yapabileceklerdir. Eczaneler de bu durumda marketlerle boy ölçüşemeyeceğinden kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalacaktır. Eczanelerde ayakta durabilmek için market ürünümü satsınlar.

İlaç işi bu kadar basit değildir. Ticari olarak düşünülemez.

         Bu düzenlemeden bir an önce vazgeçilmelidir. 

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.