T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36985] Ayrık Otları Temizlenmeli

Ayrık Otları Temizlenmeli
Emekli Yarbay ve Eski Milletvekili Tevfik Diker’le, Seferberlik Tetkik Kurumu’nda yapılan aramayı konuştuk.

Analitik Bakış: Bülent Arınç’a suikast olayı ilgili düşünceleriniz nelerdir?

SUİKAST EN ÖNEMLİ KONU GENELKURMAYIN EN GİZLİ BİR BÖLÜMÜNE SİVİL YARGININ GİRMİŞ OLMASIDIR

Tevfik Diker: Suikast olayında bence en önemli konu Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Genelkurmayın çok özel ve en gizli bir bölümüne sivil yargının girmiş olmasıdır. Bunu bir kere Anayasa’daki hukuk devleti tarifinin en üst noktada uygulamaya konulmuş olması olarak görmek lazım. Demokrasi adına, hukuk devleti adına bu çok önemli bir olaydır. Öncelikle bu olaya bu açıdan bakmak lazımdır.

İkincisi ise Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış olan darbeci-cuntacı, hortumcu, golfçü gibi paşa, subay, astsubayların yaptıkları yasadışı işlerden olayı yıpratılmaktadır. Peygamber ocağı olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yıpratılmaması için silahlı kuvvetlere sızmış olan bu ayrık otlar Genelkurmay başkanı tarafından derhal temizlenmelidir.

Ayrıca Türkiye, ajanlar ve casuslar cenneti haline dönüşmüştür. Telefon dinleme savaşları yaşanmaktadır. Bu olumsuzlukların ortadan kaldırılması için de hükümet derhal harekete geçmelidir. Türkiye’de, sistemin kalbi olan TBMM’de,  Arınç’a suikast olayının incelenmesi için bir meclis araştırma komisyonu kurulması gerekiyor. Meclis olaya derhal el koymalıdır.

Çünkü Meclis, Milli Egemenliğin temsil yeridir. Şu anda kamuoyunda kafalar karışıktır, vicdanlar rahatsızdır, kutuplaşmalar ve gerginlikler oluşmuştur. Olayın seyri bir suikasttan ziyade bir Gladio yapılanması kuşkusu yaratmaktadır. 1952’lerde kurulmuş olan bu yapının çağdaş demokrasilerde yeri yoktur. Nitekim Avrupa ülkeleri bunu ortadan kaldırmış ve bu yapılanmayı yok etmiştir. Türkiye’de ise gecikilmiştir.

Analitik Bakış: Bundan sonra neler olabilir? Şamil Tayyar “Bazı generaller tutuklanabilir” dedi. Bu konudaki fikriniz nedir?

ÇIKACAK BELGELERE GÖRE DAHA ÜST SEVİYEDEKİ RÜTBELİLERİN DE GÖZALTINA ALINMASI MUHTEMEL

Tevfik Diker: Çıkacak belgelere göre daha üst seviyedeki rütbelilerin de gözaltına alınması muhtemeldir.

Son olarak söylemek gerekirse, Meclis bir an önce bu olaya el atmalıdır ve sır ölümler için araştırma komisyonu kurmalıdır.Meclis, Arınç’a suikast teşebbüsünü araştırma komisyonu kurmalıdır. Kuracağı komisyonlarla gerçeklerin ortaya çıkmasına  katkıda bulunmalıdır. Meclisin bu konuda çalışmaması Milleti de rahatsız eder. Bir de bakın bugüne kadar girilemeyen bir kuruma girilmiş olmasını, yargının orada çalışmış olmasını hukuk ve demokrasi adına çok önemsiyorum.

Analitik Bakış: Teşekkür ederiz.

Tevfik Diker: Rica ederim.

Tevfik Diker Kimdir?

1947 Manisa Alaşehir doğumlu. Hava Harp Okulu’nu bitirdi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı 2’nci Hava İkmal Bakım Motorlu Araçlar Bölge Bakım Komutanlığı yaptı. Hava yarbaylığı rütbesinden emekli oldu. XIX ve XX. Dönem Manisa Milletvekilliği yaptı. TBMM Yolsuzlukları İnceleme Komisyonu Başkanlığı görevinde bulundu.

--
Türk Milletinin üzerine çökmüş karabasan giderek çözülmekte ve zayıflamaktadır. Hainlerin planları bozulmakta, figüranları sürekli açığa düşmektedir. Milletin rağmına sürdürülen derin yolculuk sona yaklaşmıştır. Millet artık egemenliğine, iradesine sahip çıkmaktadır.
Türkiye, eğer Türkiye'nin omurgasını çökerten, elini kolunu bağlayan, tarihî yürüyüşünü sona erdiren ve sadece laik küresel sistemin çıkarlarını korumaktan başka hiçbir iş yapmayan bu hastalıklı, marazî, şirret, ilkel çetelenme yapılanmasını çökertemezse, tasfiye edemezse, Türkiye tasfiye edilmiş olacak. Leş kargaları kapıda bekliyor...
-------------------------------------
http://dava-vatan.blogspot.com/

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.