T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber] Fehmigül'ün suçu ne? // ALİ KABİL


------
ALİ KABİL <alikabil.aydinli09@gmail.com>
29 Aralık 2010 10:28

Günaydın,
Ne günler yaşıyoruz değilmi?
 
 
 Fehmigül'ün Suçu Ne?


Fatma Sibel Yüksek - Açık İstihbarat

Yani Albayrak kardeşler, Edelmann istiyor diye Karagül'ü harcamadılar. Fehmigül de CIA ajanının arabuluculuğunu yaptığıyla kaldı...

(Acaba daha bilmediğimiz ne arabuluculuklar yaptı)?

Peki Albayraklar, bu takdire şâyan, omurgalı duruşu nasıl ve neden sergilediler? Sergileyebildiler

Önemli insan sayılmaya hayatta her şeyden daha çok değer vermesi, sırtını hep güçlü odaklara dayama sevdası, makam-mevki ve parayı (özellikle doları) aşka sevmesi...

Kimsenin yaralı parmağına tükürmeyen bir kişiliğe sahip olması.Vefa, dayanışma, insan yetiştirme gibi hasletlerden bîhaberliği, içindeki aşağılık duygularını bir türlü aşamaması, "Gizemli adamım, derin adamım" imajını ayakta tutacağım diye yalnızlaştıkça yalnızlaşması.

İnsanın hayatta sadece nüfuzlu ve paralı dostlara değil, "yoksul ama onurlu" dostlara da ihtiyacı olduğunu bilmemesi..

Çağrıldığı her davete şevkle koşturması..

"Devlet büyüklerine", yabancı ülke temsilcilerine , derin istihbaratçılara "akıl veren adam" konumunda olmaktan duyduğu şehvet...

Paraya para dememeye başladıktan sonra "imam bıyıkları" kesmeler, Çengelköy'de arsa kapatmalar,

"Cumhurbaşkanı'nın yakini" sıfatıyla edindiği "villacığın" gecekondu olduğunu iddia etmeler...

Bunlar Fehmigül'ün "suçlarından" en masûm olanları...

Fehmi Koru'nun kişilik yapısına ilişkin değil bir makale, kalınca bir kitap bile yazılabilir. Kendisi ile Yeni Şafak gazetesinin Ankara bürosunda bir süre çalışmışlığımız oldu.

Tanıdığımız Fehmigül'ü
"Fehmi Koru'nun Hizbullah'la ilişkisi Var mıydı?" başlıklı yazımızda üç yıl önce anlatmıştık.

Fehmi Bey'in sıkıntıya gelemeyen narin bünyesi, bugünlerde pek alışkın olmadığı dertlerle boğuşuyor...

Wikileaks Türkiye'de ilk kimin kellesini alacak diye merak ederken, piyango Fehmi Koru'ya vurdu.

Wikileaks sızıntısına göre dönemin ABD Büyükelçisi Eric Edelmann, Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül'ün Irak işgali ile ilgili zehir zemberek yazılarından pek rahatsız olmuş ve Fehmigül'den konuyu gazetenin sahibi Albayrak kardeşlere iletip bu yazarın işten atılmasının sağlanmasını istemişti (veya talimat vermişti)..

Fehmi bu; bu kadar önemli bir görev alır da yerine getirmekten geri durur mu?

Wikileaks'e yansıyan bilgilere göre Fehmi Bey bu talebi Albayraklar'a iletti ancak Edelman'ın 'ricasını' kabul ettirmeyi başaramadı.

Yani Albayrak kardeşler, Edelmann istiyor diye Karagül'ü harcamadılar. Fehmigül de CIA ajanının arabuluculuğunu yaptığıyla kaldı...

(Acaba daha bilmediğimiz ne arabuluculuklar yaptı)?

Peki Albayraklar, bu takdire şâyan, omurgalı duruşu nasıl ve neden sergilediler? Sergileyebildiler?

Yeni Şafak'ın yapısını iyi kötü tanımış biri olarak naçizâne yorumum şudur:

1)-Albayrak kardeşler, biraz da "Karadenizliliğin" etkisiyle, kendilerine has bir 'dikliğe' sahiptirler. Şahsına münhasır insanlardır.Olayın geçtiği zaman, aşağı yukarı tezkerenin Meclis tarafından reddedildiği günlere denk geliyor.

AKP'nin tabanı ve Albayraklar gibi Anadolu bağlantılı iş adamları o zamanlar henüz ABD ile bu kadar barışık değillerdi. Irak'ta işlenen korkunç cinayetler doğal olarak "mütedeyyin" insanların tepkisini çekiyordu. Tayyip Erdoğan gibi "milletin bağrından çıkmış" bir adamın bir gün Irak'ta müslüman öldüren Amerikan askerleri için "Onlar için de dua ediyoruz" diyeceğini düşünemezlerdi. Hâsılı, bu şartlar altında Fehmigül'ün utanç verici arabuluculuğu, Albayraklar'ın canını sıkmış olabilir.

2)-İbrahim Karagül, hem gazetesinde, hem de kamuoyunda sevilen bir adamdır; buna mukabil Fehmigül sevilmez. Hem de hiç sevilmez.

Güç odaklarından aldığı büyük desteklere ve kendisine verdiği bütün havalara rağmen İbrahim Karagül kadar saygınlığı yoktur. Fehmigül, Albayraklar tarafından da sevilmez. Zaman'dan atıldıktan sonra kendisini Yeni Şafak'ın başına sarmaktan aslında sonradan pişman olmuşlar ve bu pişmanlığı kimi ortamlarda dillendirmişlerdir. Hal böyle olunca, Fehmigül'ün "Ya İbrahim ya ben" restini çekmesi çok büyük bir hataydı.

Gazete içindeki hiç bir nabızdan haberi olmayan, ne kadar sevilmediğini bilmeyen (veya önemsemeyen) Fehmigül, büyük bir kumar oynadı ve kaybetti. Arada bir sırça köşkünden çıkıp haber merkezinde iki kişinin çayını içseydi, Albayrak'ların böyle bir rest çekme karşısında düşünmeden İbrahim Karagül'ü tercih edeceklerini bilirdi.

3)- Tabii, Fehmigül'ün kendisine bir telefon bile edilmeden işten atılmasını sadece Albayraklar'ın "delikanlı kişiliğine" veya İbrahim Karagül'ün sevilen bir adam olmasına bağlayamayız.

İktidar içinde hangi ayrışmaların, hangi odaklaşmaların yaşandığını bilemeyiz. Abdullah Gül'ün sırdaşı Fehmi Koru'ya, Tayyip Erdoğan'ın "sevsinler seni" deyişini hatırlayalım. Abdullah Gül'ün hatırı Albayraklar üzerinde o kadar etkili değilmiş demek ki. Fehmi Bey'in arkasında Tayyip Bey olsaydı olay aynı şekilde sonuçlanır mıydı, onu da bilemiyoruz...

4)-Şu ihtimal de yabana atılmamalıdır: İbrahim Karagül de, Fehmi Koru'da küresel politikalarla yakından ilgilenen, derin istihbaratlar alabilen yazarlar. Muhtemelen ikisi farklı kaynaklardan besleniyorlar ve bu odaklar arasında bir savaş başlamış olabilir.

..................................

Fehmi Koru, NTV'de kovuluşunun perde arkasını kendince anlattı.

Edelman'ın isteğini Albayraklar'a ilettiği iddiasını reddediyor ama ilginçtir Albayraklar'dan ses sedâ yok. Eğer Fehmi Koru'nun dediği gibi böyle bir şey yaşanmamışsa, Albayraklar neden çıkıp

"Bize Fehmi Bey aracılığıyla böyle bir istek gelmedi"

demiyorlar?

Fehmi Bey belki de tamamen susmalı ve daha fazla bilginin ortaya çıkmaması için dua etmeli.

Zaman'dan beklenmedik bir şekilde atıldığında öyle yapmıştı, yani susmuştu. Fehmi Bey'in on dört yıl önce kariyerinin zirvesindeyken Zaman'dan neden atıldığını da hâlâ bilmiyoruz. Sanki cemaat ile aralarında bir centilmenlik anlaşması yapmışlar ve karşılıklı susmuşlardı. O zaman Wikileaks de olmadığı için karanlıkta kaldık.

Fehmi BEy şayet şansını zorlamaya devam ederse, Zaman'dan atılmasının sebebi de yıllar sonra ortalığa saçılabilir.

Veya işsiz bir gazeteci olduğu dönemlerde yılda üç kez ABD'ye gidip üç ay kalmasıyla ilgili detaylar gelmeye başlayabilir.

Sahi Fehmi Bey bu ziyaretlerinde neler yapıyor, kimlerle görüşüyordu?

Julian Assange kardeşimizden haber bekliyoruz.


 

 



--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.