T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber] Gafletçe, cahilce, zalimce

 

Gafletçe, cahilce, zalimce

 Bazı insanlar para kazanacağız diye uykuyu unutup, sabahlara dek hesap yaparken,  bir kilo, bir metre, bir litre,   daha fazla üretmek;  dirhem  dirhem mal biriktirip; malını beş kuruş fazlaya satıp kazanacağı karını refah düzeyini  daha da yükseltmek derdinde iken…

        Diğer  bazıları evet  kaybettiğine  sevinir. Bırakın sevinmeyi;  kaybettiği  için kutlama bile yapar hem de masraflar yaparak bir kutlamadır  bu ...  İçinizden bazılarının kardeşim bu senin dediğini deliler yapar  aklı başında hiç kimse kaybettiği  için sevinir mi hiç!  Saçmalıyorsun dediğini,  duyar gibi oluyorum.

        Geçenlerde bir sohbet esnasın da  kardeşim vakit nakittir kıymetini bilmek lazım dediğimde; arkadaşım ;  yanlış biliyorsun vakit nakitten daha önemlidir vaktin olmazsa nakit-i  kazanamazsın, diyerek bir hakikate dikkatimi  çekmişti. 

        Bir yurtdışı programımızda mihmandarlarımız zamanında toplantı mahallinde bulunmazsak;  bulunduğumuz ülke insanlarının bunu saygısızlık addederek  derhal ayrılacaklarını ve programın iptal olabileceği  ikazını yapmışlardı.  Demek ki kaybedecekleri , boşa harcayacakları  vakitleri yoktu onların çok garip… hani sorarlar ya batılılar niye zengin, biz niye fakiriz diye?

        Koca bir yılı geride bıraktığımız şu saatlerde;  şirketler, müesseseler tüm kurum ve kuruluşlar; yoğun bir muhasebe zamanı yaşıyorlar,  geçen bir yılın karını -zararını hesap ediyorlar. Bu oldukça normal yapılması da lazım. Peki ya fert bazında her bir insanın da böyle bir çalışma yapması  gerekmez mi  ? bize verilen ömür sermayesi ni   acaba ne kadar  yerli yerinde  ve  verimli olarak kullanabildik? Yoksa ticaret yapamayıp, üretim yapamayıp heba mı   ettik  diye. Yapanlar vardır mutlaka, onları tebrik etmeli.

        Bazılarımız ise başka bir telaş içinde ben oturduğum mahallede gördüklerimi söyleyeyim sizlere: günlerdir ağaçlar hırpalanıp renklendiriliyor,  üretime harcanması gereken elektrik, geceler boyu  heba edilip duruyor. Yakılan o elektrikli lambalar  yanı başında  gecenin bir vaktinde; çöpten ekmek toplayanların dünyalarını aydınlatmıyor ne yazık ki. Bir tarafta insanlar bir tarafta kediler ve köpekler çöpten ekmek peşinde ;   evdekiler neşe içinde(!) kaybolan koca bir yılı yani vakitlerini  kaybettiklerine ömür sermayelerinin biraz daha azaldığına çılgınca seviniyorlar. Alışverişler yapılıyor , kutlama hazırlıkları son sürat. Ülkem de insanlar muhtaç ,  Pakistan da insanlar aç,  Afrika da insanlar susuz. Geceler  ıssız.  birileri hırsız, birileri soysuz , birileri haksız, birileri hortumcu, birleri yüzsüz

        Pe ki bu  eğlenceler  sizce ne ce ? ben ce : ne Türkçe  ne Kürt çe  ne Arapça   peki ya nece

Yaşayacaklarını bilmedikleri bir zamanın,  yılın gelişine; bir daha geri gelmeyecek yılın gidişine sevinircesine…

Hece hece Gafletçe, cahilce, zalimce .

                                                                                                                                          31.12.2010     h.karakuş


--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.