T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber] Fwd: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ELİYLE SPORCULARA İÇKİ SATIŞI YAPILIYOR

Gördünüz mü?
Erzurumlu tuhafazakarlar nelerle uğraşıyor?
Meğer ki, gelen sporcuların içki almaları kanunen yasakmış?
Bak sen şu işe.
Meğer Üniversite yönetimi sayesinde yasak delinmiş.
Gece acil nöbeti tutan doktorlar ise şikayetçiymiş.
Gece tansiyonu çıkan hastada bir sorun yok, mide fesadı geçirene de bir şey yok, ama bu doktorlar bildikleri bütün hastalıklardan sadece alkolle ilgili olanlardan rahatsızlık duyuyor.
Neden acaba?
Sporcuların kaldığı kampusde dağıtımı yapılan prezervatifler Türk sporcuların bulunduğu bölümden toplanmış.
Neden mi?
Cinsel ilişki ayıp ve ahlaksız olduğu için..
Falan filan.

Bunlar kimler kimleri edecek, kimler neler yiyip içecek, nasıl giyinecek, nasıl yaşayacak, bunları denetleme hakkını gayet doğal bir şekilde kendilerinde görüyorlar.
İnsanların yaşam tarzlarına müdale daha başka nasıl olacak?

-------- Original Message --------
From: ERZURUM HABER AJANSI <erzurumhaberajansi@yahoo.co.uk>

Gece acil nöbeti tutan doktorlardan şikayet:

Hem görevli gönüllüler, hem de sporcular yüksek promil alkol ile hastanelere taşınıyor.

 

UNIVERSIADE OYUNLARINNA KATILAN SPORCULARI SARHOS EDEN UNIVERSITE: ATATURK UNIVERSITESI

http://www.erzurumhabergazetesi.com/20967-erzurum%e2%80%99da-alkol-yasagini-delen-formul

Erzurum’da sporculara alkol yasağı ‘Atatürk Üniversitesi’ ruhsatı ile delindi

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında sporcuların eğlenmesi için yapılan eğlence merkezinde (discoda) kurallar gereği alkol kullanımının yasak olduğunu açıklamasına rağmen Atatürk Üniversitesi’nin ruhsatı ile sporcuların gece 01.00’e kadar alkol tüketebildiği ortaya çıktı.
Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarına ev sahipliği yapan Erzurum’da Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül’ün yaptığı açıklamaya rağmen alkol yasağının delindiği ortaya çıktı. Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU)’nun kış oyunlarının organize edildiği yerde sporcuların vakit geçirmesi için eğlence merkezi yapılması şartı bulunuyor. Bu kapsamda Erzurum Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde oyunlar köyünde universiad koordinatörlüğü tarafından 2 bin 500 kişilik disco yapıldı.
Sadece sporcuların ve gönüllülerin girebildiği eğlence merkezinin başkanlığını ise Atatürk Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nurinisa Esenboğa yapıyor. Sporcular DJ’lerin canlı müzik performansı ile eğlenme imkanı bulduğu eğlence merkezinde içki tüketildiği ortaya çıktı. Binlerce sporcunun eğlendiği yerde bira firması stant açarken, sporcularda gece geç saatlere kadar alkol aldığı iddia edildi.
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, yaklaşık iki hafta önce basına yaptığı açıklamada sporcuların discoda alkolsüz eğlenebileceğini, içki tüketiminin kanunen yasak olduğunu açıklamıştı. Disconun oyunlar köyü içerisinde kaldığını ifade eden Akgül, “Buraya 3 bin civarında sporcu gelecek. Biz bu sporcuların misafirlerle vakit geçirmeleri için bir eğlence yeri yaptık. Alkol almak isteyen varsa taksiye biner şehrin herhangi bir yerinde ki bara gider.” ifadelerini kullanmıştı.

Disconun üniversiteye kalıcı olarak mı yapıldığı sorusunu ise Akgül, kış oyunlarının hemen ardından discoda dahil olmak üzere universiad kapsamında yapılan her şeyin tasfiye edileceğini, açıklamıştı.
Diğer taraftan Kış Spor Oyunları gerekçesiyle Atatürk Üniversitesi Kampüsü içerisinde kapalı oto parkı disco bara çevirerek alkol tüketimine hazır hale getirdiği öğrenildi. Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun hemen yanında bulunan bowling salonuna da alkol ürünleri koyulduğu gözlendi.
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nurinisa Esenboğa ise kampüs içerisinde ki alkol satışlarının üniversitenin konuk evine ait ruhsat ile aşıldığını belirterek, eğlence yerinin oyunlar köyü içerisinde olmadığını ileri sürdü.

Esenboğa, “Kış oyunlarından sonra discoyu şuan ki haliyle devam ettirmeyeceğiz. Üniversite olarak burada mezuniyet törenleri yapılacak. Oyunlar köyüne yakın bir yerde içki satılması gerekiyordu bu ihtiyacı biz karşılama yoluna gittik. Oyunlar bittikten sonra her şey eski haline dönecek.” dedi. 

Erzurum CHA


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.