T a r a f s ı z D e ğ i l i z

İsrail'de kimyasal sızıntı

İsrail'in Emek Hafter bölgesindeki bir fabrikada meydana gelen amonyum sızıntısı üzerine acil durum ilan edildi. Bölge kordona alınırken bazı yerleşimciler bölgeden uzaklaştırıldı. Evlerinde bulunanlara ise birkaç saat için evlerinden çıkmamaları yönünde bilgi verildi.

Amonyum sızıntısı çalışmalarında yer alan bir itfaiye görevlisi ölürken, çevre sakinleri gaz solunumu nedeniyle çeşitli rahatsızlıklar yaşadı. Çevre sakinlerinde kusma, mide ağrısı - bulantısı ve solunum yetersizliği şikayetleri görülürken bir kişinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Sızıntı alanında bulunan ve sızıntıyı ilk rapor eden itfaiye görevlisi Samir Asli ise yerel saat ile 23:00'da hayatını kaybetti. Samir Asli'nin sızıntı raporundan sonra bir süre kendisinden haber alınamamıştı. Görevlilerce bulunduğu yerde yapılan müdahalelere rağmen Samir Asli kurtarılamadı. İsrail Ulusal Güvenlik bakanı Yitzhak Aharonovich olayın soruşturulacağını söyledi.

Sızıntının başladığı bölgeye üç bölgeden gelen otuzdan fazla itfaiyenin müdahale ettiği bildirilirken amonyumun muhafaza edildiği tank hattında 2 ila 3 cm'lik gedikler bulunduğu ve patlamasından korkulduğu ifade edildi. Olayın nedeni fabrika çalışanlarının yanlışlıkla iki boru hattını kesmesi olduğunu iddia eden İsrail Radyosu'nun iddiası ise henüz onaylanmadı. Polis ve itfaiyenin sızıntıyı kontrol altına alıp bölgeyi tamamen kapatması ile yerleşimcilerin evlerine dönüşüne izin verildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.