Diriliş Bu Akşam TRT 1 Ekranlarında Başlıyor

TRT 1 ekranlarına yeni bir Osmanlı dizisi geliyor. İddialı dizi Diriliş Ertuğrul'un izleyiciyle buluşmasına saatler kala yeni fragmanı da sosyal medyada ilgi çekmeye başladı bile.


Yapımını Tekden Film'in, yapımcılığını ve proje tasarımını Mehmet Bozdağ'ın üstlendiği senaryosunu Mehmet Bozdağ ve Atilla Engin'in yazdığı, yönetmenliğini Metin Günay'ın yaptığı Diriliş "Ertuğrul" Dizisi bu akşam 19:55'te TRT1 ekranlarında yayınlanacak.


Hem Osmanlı tarihine ışık tutan senaryosu, hem de duygusal ve aksiyon sahneleriyle adından söz ettirecek Diriliş "Ertuğrul" Dizisi'nde Ertuğrul Bey'i Engin Altan Düzyatan canlandırırken, Esra Bilgiç de Halime Hatun rolüyle ona eşlik edecek. Dizide ayrıca Kaan Taşaner, Didem Balçın, Serdar Gökhan, Hülya Darcan, Levent Öktem, Hakan Vanlı, Serdar Deniz, Turgut Tunçalp, Mehmet Çevik, Cavit Çetin Güner, Hande Subaşı ve Osman Soykut gibi güçlü isimler yer alıyor. 30 ana oyuncunun yer alığı dizide yan cast ve yardımcı oyuncu olarak bin üzerinde oyuncu yer aldı.


51 BİN METRE KARE AÇIK VE KAPALI ALANDA PLATO KURULDU


Türk dizi tarihinin en büyük prodüksiyonlarından biri olan Diriliş "Ertuğrul" Dizisi için 60 kişilik dekor ve sanat ekibi oluşturuldu. Bu ekip tarafından dizi için Beykoz Riva ve Kundura Fabrikası'nda o döneme ait iki plato kuruldu. Aslına uygun olarak 600 metrekarelik Süleyman Şah otağı ve yine döneme ait 35 adet çadırla birlikte toplam 40.000 metrekare alanda Riva'da 13. yüzyıla ait Kayı Obası yeniden canlandırırdı. Kayı Obası'nda ayrıca oba çarşı, kilimhane, otağ meydanı ve talimhane yer alıyor. Beykoz Kundura Fabrikası'nda kurulan 6.000 metrekarelik kapalı alanda ise Halep, Halep Sarayı, arz odası, konuk odaları, koridorlar, zindanlar, Selçuklu Kasrı, Tapınak Şövalyeleri Kale, salon ve odaları ile birlikte tekke gibi döneme ait mekânlar inşa edildi. Yine Beykoz Kundura Fabrikası'nda 5.000 metrekare açık alana Halep Çarşı, kale içi, Süleyman Şah Çadır içi, Tapınak Şövalyelerinin zindanı, koridoru ve ibadethanesi gibi mekânlar da inşa edildi.


4 BİN METREKARE KUMAŞ KULLANILDI


Diriliş "Ertuğrul" Dizisi için 1000'eyakın kostüm ve binlerce savaş malzemesi ve aksesuar sıfırdan üretirken kostüm ve börklerde kullanılan mücevher takıları, sanat grubunun kullandığı bakırlar ve madeni aksesuarlar Türkiye'nin dört bir yanından toplatıldı. Ahşap malzemeler ise elde üretildi. Kostüm ve dekorlar için 4 bin metrekare kumaş kullanıldı.


DİZİ İÇİN AT ÇİFTLİĞİ KURULDU


Dizi için ayrıca at castı yapılarak 25 adet at satın alındı. Yine dizi için Riva'da at çiftliği kurulurken bu atlar Uluslar arası koreografi ekibi Nomad tarafından 3 ay eğitildiler. Dizede atlar dışında ceylanlar, develer, koyunlar, keçiler, bülbül ve kekliklerde yer alarak kast ekibinin bir parçası oldular.


HOLLYWOOD'DAN KOREOGRAFİ EKİBİ


Diriliş "Ertuğrul" Dizisi'nin hazırlık süreci 10 ay sürerken beş ay boyunca tarihçi danışmanlar eşliğinde senaryo grubu tarafından hikâye oluşturuldu. Üç ay uluslar arası Moğol sanatçı Gammat'a hikaye, dekor ve kostümlerle ilgili dizinin illüstrasyon çizimleri yaptırıldı. Yine dizide ki koreografiler için Cengiz Han, Cehennem Melekleri 2, 47 Ronin ve Barbar Conan gibi dünyaca ünlü filmlerde yer alan özel koreografi ekibi Nomad getirtildi. Nomad ekibi dizi oyuncularını ve atlarını eğitirken ayrıca dizinin koreografilerini de hazırladılar. Tanıtımlarında ki görsel efektleri ile dikkat çeken Diriliş "Ertuğrul" Dizisi Hollywood kıvamında ki görsek efektleri ve animasyonlarıyla da çok konuşulacak.


DİRİLİŞ "ERTUĞRUL"


"O; güneşi bayrak, göğü çadır eyleyip kısraklarını uçsuz bucaksız ovalara sürdü.


Yağız yeri titretip, mavi göğü deldi. Pusatlarını yar eyleyip, ordularını gür kıldı. Daha çok denize, daha çok toprağa ilahi muştuyu taşıdı. Dünyanın iki hükümdara dar geldiğine inandı. Ve dünyayı bir hükümdara yar kıldı. Süleyman Şah oğlu Ertuğrul ümitlerin tükendiği bir çağda dirilişin adı oldu. "


Diriliş, dünyanın kaderini belirleyen adamın hikayesi. Hikaye: 13. Yüzyıl… Dünya yeni kudretini arıyordu. Ve Anadolu, emperyallerin kavgaya tutuştuğu bir diyardı. 1071'de Türklerin girdiği bu topraklara şimdi, Haçlılar ve Moğollar da ortak olmak istiyordu. Akdeniz, Karadeniz, Balkanlar, Kafkasya ve Mezopotamya yeni sahibini arıyordu. İşte bu yangın yerinde, bizim hikayemizin kahramanı Ertuğrul da, 400 çadırlık obasına bir yurt arıyordu. Yıllardır yersiz ve yurtsuz kalan Kayılar, Ertuğrul'dan acılarına, çilelerine ve yolculuklarına son verecek bir yurt istiyordu. Ertuğrul, göğü çadır, yeri yatak eyleyerek zor bir mücadeleye talip oldu. Tapınak Şövalyeleri ve vahşi Moğollar onun en büyük düşmanlarıydı. Ertuğrul, ümitlerin tükendiği bir çağda nice zorluğa göğüs gererek, azmi ve sabrı sayesinde düşmanlarını yendi ve Kayı boyuna bir yurt verdi. Bu yurtta üç kıtada altı asır hüküm sürecek olan dünyanın en ihtişamlı devleti Osmanlı İmparatorluğu kuruldu. Bu muhteşem devletin sırrı da kahramanımız Ertuğrul'un hikayesinde gizliydi.


Ertuğrul'un, İbn-i Arabi'den aldığı bu sır, onu adım adım hayallerine taşıdı. Ertuğrul, hayallerine giderken aslında dünyaya yeni bir medeniyet armağan etti. Temellerini attığı devlet, dünyanın kaderini değiştirdi. Biz de dünyanın kaderini değiştiren adamın destansı hikayesine, boyun eğmeyen karakterine, büyüleyici aşkına ve tüm insanlığa yetecek adalet duygusuna şahitlik edeceğiz. "Bu mücadelede casuslar, hainler ve şövalyeler; Bu yolculukta entrika, tehlike ve ölüm; Bu hikayede yoldaşlık, fedakarlık, cesaret ve yiğitlik; Bu destanda büyüleyici bir aşk var."

1 yorum:

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.