Tabii ki "The Economist" Hedef Erdoğan!

The Economist küresel çetenin sözcülüğünü yapmaya ve kurmak istedikleri "yeni dünya düzenine" mukavemet edenleri (başta Türkiye olmak üzere) hedef göstermeye devam ediyor!
Dünyaca ünlü İngiliz gazetesi Economist'in demokrasi tanımında Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'nı kullanıp bir diktatör gibi lanse etmesi tepkileri beraber getirdi. The Economist küresel çetenin sözcülüğünü yapmaya ve kurmak istedikleri "yeni dünya düzenine" mukavemet edenleri (başta Türkiye olmak üzere) hedef göstermeye devam ediyor!

Resmi twitter adresinden yayınladığı klipte Economist alenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı. Bununla beraber Economist'in 2018 demokrasi endeksine göre, dünyada demokrasiye yönelik tehditler gittikçe görünür hale geldiğini belirtti. Arap Baharı’yla yeşeren demokrasi umutları suya düştüğünü, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in ölene kadar görevde kalmasına karar verildiğini belirtti. Otokratik eğilimleri bulunan popülist liderleri is Filipinler, Meksika ve Brezilya olarak belirleyip seçimleri kazandıkları vurgulandı; Macaristan'ı, Türkiye'yi ve Polonya’'yı da demokratik kurumları altüst etmekle suçladılar.
İşte o skandal video:
Economis'in demokrasi hakkında sıralardığı maddeler!
1) Karizmatik bir lider çıkar ve halkı kurtarıcağına dair sözler verir!
2) Önce bir düşman belirlenir.
3) Demokrasiye bağlı kuruluşların içleri boşaltılır.
4) Kendi görüşlerinin aksi ses çıkartanların seslerini keserler.
Gelişmiş demokrasilerin de tehdit altında olduğu vurgulanıyor!
'ABD gibi gelişmiş demokrasiler de bu trendden muaf değil. Siyasi kutuplaşma ABD’de öfkeye ve siyasi çıkmaza sebep olurken, Gallup’un yaptığı bir araştırmaya göre, ABD Kongresi’nin yetkisini kullanma biçiminden memnun olan ABD’lilerin oranı son 18 yılda yüzde 40’tan yüzde 12’ye düştü.'
İskandinav ülkeleri yine üst sıralarda yer aldığı beyan ediliyor!
'Endeskte seçim süreçleri, çoğulculuk, siyasi katılım, hükümetin görevlerini yerine getirmesi, siyasi kültür ve toplumsal özgürlükler gibi ölçütler kullanıldı. Ülkeler, demokratik performanslarına göre 0 ile 10 arasında bir puanla gösteriliyor.
Listenin başında her zamanki gibi Kuzey Avrupa ülkeleri yer alırken son sıralarda ise Kuzey Kore, Suriye ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti gibi ülkeler bulunuyor.'
Türkiye en çok gerileyen ülkelerden olarak gösteriliyor!
'Türkiye son bir yıl içinde Venezuela, İtalya gibi ülkelerle birlikte en fazla gerileyen ülkelerden biri oldu. Geçen yıl 4,88 puanda olan Türkiye, bu yıl listede 4,37 puanla kendine yer buldu.

Otoriter, hibrit, kusurlu demokrasi ve tam demokrasi gibi sınıflandırmaların bulunduğu endekste Türkiye “hibrit” başlığı altında yer aldı. Türkiye eğer 0,37 puan daha düşerse “otoriter rejim” olarak adlandırılacak.'

Haber Vakti

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.