'İnönü, Abdülhamid'in ailesinden mücevherlerini alıp kendi karısına takmış!

Osmanlı padişahlarından 2. Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu, İsmet İnönü'nün ülkeye dönmek isteyen Osmanlı hanedanı üyelerine "Bunun bir bedeli var" diyerek mücevherlerini aldığını belirtti.Bir gecede 150 kişi sürgün ediliyor diyen Osmanoğlu bir ihaneti de deşifreederek İnönünü aldığı bu mücevherleri hanımına taktığını söyledi... Osmanlı hanedanı üyelerinin vatanlarına dönmek isteği hiç bir zaman yerine getirilmedi..


2. Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu, katıldığı bir konferansta Fransa'da yaşayan Abdülhamid ailesiyle eski Cumhurbaşkanı İsmet İnönü arasında geçtiğini belirttiği görüşmeyi anlattı.


Osmanoğlu, İnönü'nün Türkiye'ye dönmek isteyen Osmanlı hanedanı üyelerine "Bunun bir bedeli var" dediğini ve ellerindeki mücevherleri aldığını söyledi.
İnönü'nün Paris'te görüştüğü Abdülhamid'in eşinin mücevherlerini alıp Türkiye'ye döndüğünü belirten Osmanoğlu, mücevherlerin İnönü'nün eşi Mevhibe İnönü'nün üzerinde görüldüğü söyledi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.