Çavuşoğlu: ABD Türkiye'yi oyalamak istiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin, Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge kurma anlaşmasının uygulanması konusunda oyalama sürecine girmek istediğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Karadağ Dışişleri Bakanı Srdjan Darmanovic ile görüşmesinin ardından yaptığı ortak basın toplantısında, “Şu anda bazı ortak devriyeler var ama bunun dışında atılan adımlar ya da atıldığı söylenen adımlar kozmetik adımlardır. ABD'nin de şekilde bir oyalama sürecine girmek istediğini ve Türkiye'yi de oyalamaya sürecine alıştırmaya çalıştığını görüyoruz ama bizim bu konuda tutumumuz son derece nettir” dedi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin kuzey Suriye’den yeni bir göç dalgasına katlanamayacağını söyledi.

Türk kaynaklar, Washington ve Ankara arasında Fırat’ın doğusundaki YPG varlığının yanı sıra güvenli bölgenin derinliği ve genişliği konusundaki farklılıkların devam ettiğini belirtti.

ABD ve Türkiye’nin, Fırat'ın doğusunda ilk ortak askeri devriyesinin başlamasına rağmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki ülke arasında güvenli bölge konusundaki görüş farklılıklarını ortaya çıkaran açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı, “ABD tarafından 30 bin tırı aşkın silah, mühimmat, araç-gereç Irak üstünden bu bölgeye gönderildi. Kiminle savaşacaklar bunlar, tek ülke var Türkiye. Bunlara eyvallah eder miyiz, sessiz kalır mıyız?" dedi.

Ankara, YPG’yi ‘terör örgütü’ olarak gördüğü PKK’nın Suriye uzantısı olarak görüyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.