İsrailli rakibiyle karşılaşmamak için dünya şampiyonasından çekildi


Lübnanlı güreşçi Dominik Ebu Nadir, Lübnan Güreş Federasyonu'nun İsrailli rakiple karşılaşmasını istemediği için Kazakistan'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'ndan çekildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre Lübnan Güreş Federasyonu Başkanı Ömer İskenderani kurada Ebu Nadir'e rakip olarak İsrailli güreşçinin çıktığını belirterek şöyle dedi:

"Bu yüzden federasyon onun şampiyonadan çekilmesini istedi. Çünkü biz her ne şekilde olursa olsun İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesini reddediyoruz."

Güreşçi Ebu Nadir de federasyonun talebine uyduğunu ve İsrail ile barış içinde olmayı, onun güreşçisiyle karşılaşmayı istemediğini belirtti.

Lübnan Güreş Federasyonu uluslararası çapta düzenlenen güreş karşılaşmalarında siyonist işgal rejimi adına katılanlarla karşı karşıya gelmeyi daha önce de reddetmişti. Bunların en önemlilerinden biri 2019'da Romanya'da düzenlenen güreş şampiyonasında İsrailli rakiple karşılaşmayı reddetmesi oldu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.