Ankara Büyükşehir, başörtülü kızın eline 'Nutuk' tutuşturdu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim etkinlikleri kapsamında bir reklam hazırlatarak kendilerine yandaş basın kuruluşlarına servis etti.

ALGI OPERASYONU MU, ZEYTİN DALI MI?

'Bizim adımız cumhuriyet' sözüyle süslenen imajlarda önemli bir detay dikkatli gözlerden kaçmadı. Bu detay başörtülü bir genç kızın eline tutuşturulmuş olan 'Nutuk'tu. Kemalistlerin başucu kitabı olan Nutuk'un başörtülü bir genç kızın elinde servis edilmesi, 'Bir algı operasyonu mu yoksa bir zeytin dalı mı?' sorularının sorulmasına neden oldu. Kemalist ideolojinin yıllardır Türkiye'de İslami değerlere açtığı savaştan en çok muzdarip olan başörtülülerin, bir anda kabullenilip, Kemalist ideolojiyle iç içe geçirilmeye çalışılması herkesi şaşırttı.



CHP'Lİ BELDEİYE BAŞÖRTÜSÜ ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KENDİSİNE MÂL ETTİ

CHP'li vekiller ve belediye başkanları yıllarca başörtüsü karşıtı eylemleriyle ve açıklamalarıyla tanınıyordu. Başörtüsü yasağının arkasında adeta duvar ören CHP'deki değişim herkesi şaşırtmaya devam ediyor. CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi, başörtülü bir kız üzerinden 'İstediğim eğitimi alıyorum, özgürce okuyorum' ifadelerine kullandı. Bilindiği üzere AK Parti döneminde başörtülülere getirilen eğitim yasağı kaldırılmış ve başörtülüler artık özgürce eğitim hayatlarına devam edebiliyor.

ILIMLI KEMALİZM Mİ GELİYOR?

İslami değerlerin Türkiye'den sökülüp atılmaya çalışıldığı ve başarılı olunamadığı, yakın tarihte kendine yer bulmuş bir sonuç olarak karşımıza çıkarken; bu başarı karşısında Kemalist ideolojinin pes ettiği, ya da yumuşak bir geçişle algı operasyonları üzerinden faaliyetlerine devam ettiği kamuoyunda dile getirilmeye başlandı. Algı operasyonlarının en somut örneklerinden biri de CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerini öve öve bitiremeyen basın kuruluşlarına servis ettiği reklamda görüldü.

HİÇ BİRİNE KİTAP YOK, BAŞÖRTÜLÜ GENÇ KIZA 'NUTUK'!

Sporcunun, bilim adamının, askerin ve öğrencinin konu başlığı olarak seçildiği reklam çalışmasının imajlarının hiçbirinde böylesi dikkat çekici bir detaya yer verilmezken öğrenci olarak Başörtülü genç kızın seçilmesi ve eline nutuk tutuşturulduğu görüldü.

HABER VAKTİM

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.