Barış Pınarı Harekatı'nda son dakika... Uçaklar 30 km içeri girdi, işte vurulan hedefler


Barış Pınarı Harekatında son dakika... Türkiye, terör örgütleri YPG/PKK ve DEAŞ'a karşı Barış Pınarı harekatına saat 16 itibarıyla başladı. Başkan Erdoğan twitter'dan harekatı tüm dünyaya duyurdu. Harekat kapsamında ilk olarak savaş uçaklarımız ve obüslerimiz terör örgütü YPG/PKK'nın Tel Abyad ve Resulayn'ın 30 km içerisindeki mühimmat depolarını vurdu. İşte Barış Pınarı harekatında son dakika gelişmeleri...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hazırlanan "Barış Pınarı Harekat Planı" Türk Silahlı Kuvvetlerince saat 16.00'dan itibaren uygulanmaya başlandı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK'nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1373 (2001), 1624 (2005), 2170 (2014), 2178 (2014), 2249 (2015), 2254 (2015) sayılı kararları ve BM Sözleşmesi'nin 51'inci maddesinde yer alan 'meşru müdafaa hakkı' çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir. Fırat Kalkanı Harekatı ve Zeytin Dalı Harekatı'nda olduğu gibi harekatın planlama ve icrasında sadece teröristlerle bunlara ait barınak,sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta, sivil/masum kişilerin ve harekat bölgesindeki tarihi, kültürel, dini yapılar, altyapı tesisleri ile bölgede bulunması muhtemel dost ve müttefik ülke unsurlarının zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir" denildi. 
17.45: Sınır hattında bazı bölgeler 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edildi
17.40: Tel Abyad VE Resulayn'da 25 kilometre içerdeki mühimmat depoları vuruluyor. 
Tel Abyad'ın karşısındaki Akçakale'de ise sokaklarda mehter marşları duyuluyor.
17.39: Suriye tarafında terör örgütlerince işgal edilen bölgelerden atılan 2 havan mermisi Ceylanpınar ilçe merkezine düştü. Saldırıda ölen veya yaralanan olmadı
17.28: Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde okullar pazartesi gününe kadar tatil edildi
17.10: Milli Savunma Bakanlığı Twitter hesabından açıklama yaptı:
"Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat’ın doğusunda #BarışPınarıHarekatı’na başladı."
17.03: Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmasının ardından Ceylanpınar ilçesinde obüs sesleri duyuluyor. Ceylanpınar ilçesinde obüs sesleri duyulurken, Suriye sınırında savaş uçaklarının uçtuğu görülüyor.Bu arada, Ceylanpınar Belediyesi de yaptığı uyarılarla vatandaşların evlerine girmesini istedi.  
16.50: Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nde hava hareketliliği yaşanıyor.Bazı Türk savaş uçakları üsten kalkış yaparken bazıları üsse iniş yapıyor, bazı uçaklar ise pistte hazır bekletiliyor. Üsse zaman zaman askeri kargo uçakları da iniyor.
16.30: Türk Silahlı Kuvvetleri'nce, Suriye Milli Ordusu ile Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı'nın başlatılmasıyla Ceylanpınar ilçesinin karşısındaki Resulayn'ın bazı bölgelerinden dumanların yükseldiği gözlendi.     

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.