Fırat’ın batısında operasyon hazırlıkları tamamlandı: Tanklar Fırat'ı yapay köprü ile geçecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fırat’ın doğusunda güvenli bölge oluşturulmak için başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nda yeni hedefin Aynel Arap olduğunu açıklamasının ardından Fırat Nehri’nin batısında harekat için hazırlıklar tamamlandı. Harekat talimatının gelmesinin ardından birlikler Fırat’ın üstüne kurulacak yapay köprüden geçerek Aynel Arap’ı batıdan kuşatacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Fırat’ın doğusunda kalan yaklaşık 480 kilometrelik Suriye sınırı boyunca 30-40 kilometre derinlikte bir güvenli bölge oluşturulması için başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nın 6. gününde Rasulayn ve Tel Abyad’da kontrolün sağlanmasının ardından yeni hedef olarak Aynel Arap bölgesini duyurdu.


İHA
Fırat Nehri’ne seyyar köprü sevkiyatı sürüyor
ASKERİ HASIR ARACI VE KÖPRÜLÜ TANKLAR BÖLGEYE SEVK EDİLDİ
Erdoğan’ın açıklaması üzerine ise Fırat’ın batısındaki Gaziantep’in Karkamış ve Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan Türk ve Milli Suriye Ordusu birlikleri yoğun bir şekilde hazırlıklarına başladı. Türkiye’den yapay köprü malzemeleriyle TSK’nın envanterinde bulunan ve bataklık ya da suyun içerisinden tank, zırhlı araçların geçişine olanak tanıyan askeri hasır aracı, köprülü tank gibi milli araçlar bölgeye sevk edildi. Gecede süren sevkiyatlarda Aynel Arap’ın batıdan kuşatmasında yer alacak olan tank, zırhlı birliklerle diğer araçların bölgeye intikali sürdü.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.