Trump'tan yeni 'Barış Pınarı Harekatı' açıklaması


ABD Başkanı Trump, Türkiye'nin Suriye operasyonuna ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Trump, 'PKK, Türkiye'nin düşmanıdır. Yıllardır savaşıyorlar' ifadelerini kullandı.
ABD Başkanı Trump, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili, "Türkiye, sivilleri ve dini azınlıkları koruma garantisi verdi" dedi. Trump, ikinci yaptığı açıklamada Suriye ile ilgili kararının doğru olduğunu savunarak, "Artık bu sonu gelmez savaşı bitirmenin zamanı gelmişti" ifadelerini kullandı

 ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı açıklamada, "Türkiye'de milyonlarca Suriyeli var ve Erdoğan onların ülkelerine geri dönmelerini istiyor" dedi.

Başkan Trump, açıklamasının devamında "PKK, Türkiye'nin düşmanıdır. Yıllardır savaşıyorlar" ifadelerini kullandı.


SURİYE KARARINI SAVUNDU

ABD Başkanı Trump, Suriye ile ilgili kararının doğru olduğunu savunarak, "Artık bu sonu gelmez savaşı bitirmenin zamanı gelmişti" dedi.

ABD Başkanı Trump, direkt PKK ifadesini kullanarak eski Başkan Barack Obama'nın "Türkiye'nin ölümcül düşmanı PKK ile anlaşma yaptığını" belirtti.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.