İran’da, ‘Türkiye’ hazımsızlığı’

İran İçişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Zülfikari, Tebriz'de cuma günü oynanan Traktör -İstiklal futbol maçı sonrasında 7 kişinin gözaltına alındığını söyledi.Traktör taraftarları, Türkiye lehine sloganlar atıp Barış Pınarı Harekatı'na destek gösterisinde bulunarak asker selamı vermişti.

İran İçişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Zülfikari, Tebriz'de cuma günü oynanan Traktör -İstiklal futbol maçı sonrasında 7 kişinin gözaltına alındığını söyledi.
İranlı Öğrenciler Haber Ajansına (ISNA) göre, söz konusu maçta "futbol dışı atılan bazı sloganlarla" ilgili soruyu Zülfikari, "Şu ana kadar futbola uymayan davranışlarda bulunan sadece 7 kişi gözaltına alındı ki söz konusu davranışta bulunanların sayısı çok azdı." şeklinde cevapladı.
Yargı ve istihbarat birimlerinin pankart açan 3-4 kişinin peşinde olduğunu dile getiren Zülfikari, pankartın içeriği ve gözaltına alınan taraftarların hangi takımı desteklediği ve sloganları hakkında bilgi vermedi.
İran'da en çok Türk taraftarı bulunan ve teknik direktörlüğünü Mustafa Denizli'nin yaptığı Traktör ile ülkenin önde gelen futbol takımlarından İstiklal'in geçen cuma günü karşı karşıya geldiği derbi maçında bazı Traktör taraftarları, Türkiye'nin Barış Harekatı'na destek verdiğini göstermek için 80 bin kişi hep bir ağızdan 'Türkiye' diye tempo tutarak, asker selamı vermişti.
Yine geçen haftalarda Traktör'ün bir futbolcusu, Barış Pınarı Harekatı'na destek vermek için asker selamı verdiği için ceza almıştı.
Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenlediği ‘Barış Pınarı Harekâtı'na ABD'den sonra sert tepki gösteren ülkelerin başında Esed rejimi destekçisi İran gelmişti. İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'ye Suriye'deki güçlerini geri çekme ve saldırıyı derhal durdurma çağrısında bulunulmuştu.
Yine İran'ın lideri Seyyid Ali Hamaney'in eyalet temsilcileri olan Cuma imamları da, hutbelerinde Türkiye'nin gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatını yakışıksız ifadelerle eleştirdirmişlerdi.
İşte, İran bu görüntülerden rahatsız oldu:
buyuk2_83_1
buyuk1_38 
iran-da-80-bin-kisi-hep-bir-agizdan-turkiye-12574618_4016_m_1 
iran-da-80-bin-kisi-hep-bir-agizdan-turkiye-12574618_4673_m_1

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.