İzmir Demokrasi Üniversitesi'nde İsrail'i meşrulaştırma Konferansı

İsrail ve Yahudi Çalışmaları Dergisi tarafından 8- 10 Kasım 2019 tarihlerinde İzmir Demokrasi Üniversitesi'nde düzenlenecek olan 3. Uluslararası İsrail ve Yahudilik Çalışmaları Konferansı tepki çekti. Konferansın Filistin'i işgal eden İsrail'i meşrulaştırdığı belirtildi.

İsrail ve Yahudi Çalışmaları Dergisi tarafından düzenlene 3. Uluslararası İsrail ve Yahudilik Çalışmaları Konferansı’nın (ICIJS'19) 8- 10 Kasım 2019 tarihlerinde İzmir Demokrasi Üniversitesi işbirliğinde ve ev sahipliğinde İzmir’de gerçekleştirileceği kısa bir süre duyurulmuştu. Bu duyurunun ardından kısa süre içinde konuyla ilgili çok sayıda tepki geldi.

AKADEMİSYENLER İSRAİL'İ MEŞRULAŞTIRIYOR MU?

Söz konusu konferansta 115 katılımcının toplam 105 bildiri sunacağı ve Türkiye’de İsrail ve Yahudilik çalışmaları alanındaki akademik araştırmaların sunulacağı tek düzenli platform olarak bu yıl üçüncüsü İzmir’de düzenlenecek olan konferansın farklı alanlardan gelen araştırmacıların görüş ve bilgi alışverişinde bulunacağı belirtildi. Buna karşın söz konusu konferansın İsrail'de gerçekleştirdiği sistematik soykırım ve işgali meşrulaştırdığı yorumlarında bulunuldu.

KONFERANSA BÖYLE KARŞI ÇIKTILAR

Konferansın duyurulmasının ardından açıklamalarda bulunan Kudüs ve Tarihimiz Derneği, ''Kudüs ve Tarihimiz Derneği olarak; Izmir Demokrasi Universitesi'nin öncülügünde bugün başlayan ve 3 gün sürecek olan III. Uluslararası İsrail ve Yahudilik Çalışmaları Konferans in düzenlenmesinde ne icra edilmesinde katkıda bulunan kişi ve kuruluşları kınıyoruz. Bu konferansın amacı, işgalci İsrail'i gerçek bir devlet olarak göstermek ve İsrail'in yaptıklarını meşrulaştırmaktır. Filistin ve Kudüs davasını sahiplenen tüm kurum ve kuruluşları bu konferansa karşı harekete geçmeye davet ediyoruz.'' açıklamasında bulundu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.