ABD ordusu doğruladı: Afganistan'da düşen uçak bize ait

Afganistan'ın Gazne vilayetinde düşen ve Taliban'ın 'biz düşürdük' açıklamasında bulunmuştu..Uçağın ABD Hava Kuvvetlerine ait olduğu açıklandı...Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit,  yaptığı açıklamada, ABD'ye ait bir uçağı  düşürüldüklerini ve uçakta bulunan CIA ajanlarının tamamının öldüğünü açıklamıştı..

ABD Hava Kuvvetleri Sözcüsü Albay Sonny Leggett, Twitter hesabından olayla ilgili açıklama yaptı.

Leggett, düşen uçağın, ABD ordusunun Afganistan'da gözlem için kullandığı bombardıman uçağı olan E-11A olduğunu teyit ederek, "Uçağın düşme nedeni soruşturulurken, şu anda uçağın düşman ateşiyle düştüğüne dair herhangi bir emare bulunmamaktadır. Taliban'ın, başka bir uçağın daha düştüğü şeklindeki iddiaları yanlıştır" ifadelerini kullandı.

Taliban'ın uçağın düşürülmesini üstlenmesiyle ilgili doğrudan bir yorum yapmayan Albay Leggett, zımnen bu iddiayı yalanlamış oldu.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit,  yaptığı açıklamada, ABD'ye ait bir uçağın Taliban tarafından düşürüldüğünü ve uçakta bulunan CIA ajanlarının tamamının öldüğünü iddia etmişti.

EMNİYET MÜDÜRÜ "YOLCU UÇAĞI" AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

Gazne Emniyet Müdürü Ahmad Halid Vardak, gün içinde yaptığı açıklamada, Gazne'ye Ariana Hava Yollarına ait bir yolcu uçağının düştüğünü duyurmuştu.

Gazne Valisi Vahidullah Kilimzey ise uçağın Ariana Hava Yollarına değil, yabancı bir ülkeye ait olduğunu ve yandığı için üzerindeki yazıların okunamadığını söylemişti.

Uçağın düştüğü bölgenin Taliban'ın kontrolünde olduğu belirtilmişti.

GİZEMLİ UÇAK 'GARİP BİR GÖREV' İÇİN UÇUYORDU!
ABD'li bir yetkiliye dayandırılan bir haberde ise, Pazartesi günü erken saatlerde ABD ordusunun Afganistan'ın Ghazni bölgesinde bir uçak kazasını araştırdığı bildirildi. Yetkilinin daha fazla ayrıntı vermediği paylaşıldı. Büyük ölçüde Taliban tarafından kontrol edilen ve Afgan başkenti Kabil'in güneybatısında yer alan bölgede bir uçak kazası hakkında çok sayıda iddia ortaya atılmıştı.

En ilginç iddia ise uçağın yaptığı görevle ilgiliydi. Ortaya atılan iddia yetkili isimler tarafından doğrulandı. İşte saatlerce havada kalan uçak ve yürüttüğü gizemli görev ile ilgili bilgiler.

UÇAN WiFi GÖREVİ!

Düşen uçak E-11A'in, sahadaki askeri birlikleri merkeze bağlamak için kullanılır ve daha önce Hava Kuvvetleri pilotları tarafından "Gökyüzünde WiFi" olarak adlandırıldığı bildirildi. Uçağın, uzun süre havada kalarak WiFi görevi yaptığı ve bölgedeki ABD askerlerine internet ve çeşitli veriler sağladığı ortaya çıktı.

ASKERLER İLETİŞİM EKSİKLİĞİNDEN ÖLÜNCE DEVREYE SOKULMUŞ

Afganistan'ın dağlık arazisi, mevcut iletişim altyapısının olmaması ve ciddi iletişim zorlukları, dört kişilik SEAL devriyesinin savaş operasyon merkezleriyle etkin bir şekilde temas kurmasını engelledi ve 19 özel operasyon kuvvetleri servisi üyesinin, hayatlarına mal olan saldırılara karşı savunmasız kalmasına neden olmuştu. Bunun üzerine ABD'nin, bu uçakları kullanmaya başladığı bildirildi. (Kaynak: CNN International)

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.