12 ada, Girit, Libya, Musul, Kerkük, Kırım, Batı Trakya tekrar Türkiye'ye katılabilir!


TÜRK DÜNYASI Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile beraber 100 STK Misak-ı Milli Toprakları için dava açmaya hazırlanıyor

Türk Dünyası Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, hukuken Türkiye'ye ait olduğunu belirttikleri 12 Ada, Girit, Libya, Musul - Kerkük, Kırım, Batı Trakya ile ilgili uluslararası boyutta davalar açmaya hazırlanıyor. ...


Mavi Vatan doktrinin ardından Girit'in hukuki statüsü ve Ege adaları yeniden gündeme geldi. 30 Mayıs 1913 Londra Anlaşması ile Girit'in dörtte üçünün Türkiye'ye verildiği, Yunanistan'ın ise anlaşmalara aykırı olarak adanın tamamını işgal ettiği yönündeki iddialar, uluslararası mahkemelere taşınmaya hazırlanıyor.


Dava sürecini ve amaçlarını  değerlendiren İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Topsakal ve Türk Dünyası Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Halit Kanak, davayı uluslararası en üst mercilere taşıyacakları bilgisini paylaştı.

Sivil toplum kuruluşlarının Avrupa'da ve dünyada bu tip davalara müdahil olmaya başladığını dile getiren Topsakal, Türk Dünyası Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği çatısı altında bulunan 100'den fazla STK'nin de bu konuda elini taşın altına koymaya karar verdiğine dikkati çekti.



 Hacı Yakışıklı Müthiş Haber diyerek Paylaştı : 

Yeni Akit gazetesi ve Akit TV Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı, Türk Dünyası Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile beraber 100 STK'nın 12 ada, Girit, Libya, Musul, Kerkük, Kırım, Batı Trakya'nın Türkiye'ye katılması için dava açmaya hazırlandıklarını duyurdu.

Twitter hesabından "İşte müthiş haber!" diyerek bu toprakların Türkiye'ye yeniden katılabileceğini iddia eden Yakışıklı, mesajında şu ifadeleri kullandı:


"İŞTE MÜTHİŞ HABER! Türk Dünyası Day. ve Yard. Derneği ile beraber 100 STK hukuken Türkiye'ye ait olduğunu düşündükleri 12 ada, Girit, Libya, Musul - Kerkük, Kırım, Batı Trakya ile ilgili uluslararası boyutta davalar açmaya hazırlanıyor! Bu topraklar tekrar Türkiye'ye katılabilir!"


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.