Süper Lig'in 2019-2020 sezonunda şampiyon Başakşehir oldu

Süper Lig'de 33. haftaya kadar süren şampiyonluk yarışında mutlu sona ulaşan taraf Başakşehir oldu. En yakın rakibi Trabzonspor'un Konyaspor'a 4-3 yenilmesinin ardından İstanbul ekibi, bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etmiş oldu. Başakşehir'de elektrik kesintileri nedeniyle uzun süre duran maçta Kayserispor'u 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Süper Lig'in 33. haftasında Kayserispor'u 1-0 yenen Başakşehir, bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmada, turuncu-lacivertli takıma şampiyonluğu getiren gol 19. dakikada Mahmut Tekdemir'den geldi.

İstanbul ekibi, 36. dakikada Edin Visca ile bir penaltı atışından da yararlanamadı.

Başakşehir ligde puanını 69'a çıkartırken, Trabzonspor 62 puan ile ikinci sırada yer aldı.

Rakibinin 4 puan önünde yer alan turuncu-lacivertli ekip, sezonun bitmesine bir hafta kala tarihindeki ilk şampiyonluğuna ulaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şampiyon Başakşehir'i tebrik etti

Başakşehir'in şampiyonluğu garantilemesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından, "2019-20 Süper Lig Cemil Usta sezonu şampiyonu Başakşehir Futbol Kulübünü ve taraftarlarını gönülden tebrik ediyorum. Şampiyon Başakşehir ile birlikte zorlu geçen sezonda mücadeleleriyle futbolun rekabetçi fakat aynı zamanda birleştirici ruhunu yansıtan tüm takımlarımıza teşekkür ediyor, her birinin başarılarının devamını diliyorum" mesajını paylaştı.

.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.