Mehmet Boynukalın : "Şeriat İslam'ın kendisidir.İnkar eden İslam'ı redetmiş olur "

 


İslam Hukuku Profosörü ve eski Ayasofya
Camii Baş İmam-Hatibi Mehmet Boynukalın Hoca, Twitter hesabından "Şeriat" ile ilgili paylaşımlarda bulundu..Şeriat paylaşımları İslam düşmanlarını çıldırtmaya yetti..


İşte o Paylaşımlar:

Şeriat İslam'ın kendisidir. İnkâr eden İslam'ı reddetmiş olur. İnanıp uygulamayan günahkar olur. Şeriat ibadet, ahlak, adalet ve hukuku içine alır. Mesela namaz, oruç, zekat, hac ve cihadın farz; içki, hırsızlık, zina, rüşvet ve faizin haram oluşu şeriatın hükümleridir.

Şeriat müslümanların dünyaya hakim, üstün, izzet ve şeref sahibi olduğu dönemlerde uyguladığı sistemdir. İlk dönemden Osmanlılara kadar müslümanlar hep şeriatla yönetilmiştir. Düzgün uygulanan şeriat bütün mazlumlara ve insanlığa adalet ve merhameti getirir. Tarih buna şahittir.

 Şeriatın hükümlerinden biri de İslam toplumunda herkesin temel ihtiyaçlarının giderilmesidir. Müslümanlar zekat, fitre vererek, hayır yaparak ve ihtiyaç sahiplerini gözeterek toplumda kimsenin aç ve açıkta kalmamasını sağlamalıdır. "Komşusu açken tok yatan mümin değildir".

 



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.