T a r a f s ı z D e ğ i l i z

GULCA KATLİAMI 11. YILINDA ANKARADA PROTESTO EDİLDİ

Çin Büyükelçiliği Önünde Protesto
Ankara'da Bazı Sivil Toplum Kuruluşları, Çin'in, Doğu Türkistan'da Türklere Yönelik Yaptığı Baskı ve İnsan Hakları İhlallerini Protesto Etti.Ankara'da bazı sivil toplum kuruluşları, Çin'in, Doğu Türkistan'da Türklere yönelik yaptığı baskı ve insan hakları ihlallerini protesto etti.
Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği, Türkiye Kamu Sen'in yanı sıra Irak Türkmenleri ve çeşitli Türk toplulukların temsilcilerin aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup, Çin'in Gaziosmanpaşa'da bulunan Çin Büyükelçiliği binası yakınında toplandı.
"Katil Çin Doğu Türkistan'dan defol",
"Doğu Türkistan'a özgürlük"
gibi slogan atan grup,
Türk ve Doğu Türkistan bayrakları taşıdı. Grup adına bir açıklama yapan Dünya Uygur Kurultayı Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk, Gulca katliamının 11. yıldönümü dolayısıyla bir araya geldiklerini hatırlatarak,"1997'de hür dünyanın gözleri önünde açıkça yaptığı bu katliamının üzerinden 11 yıl geçmiş ve Çin hala bildiğini yapmakta. Dünya ülkeleri buna maalesef seyirci kalmaktadır" dedi.Geçtiğimiz Kasım ayında dünyanın çeşitli ülkelerinden Çin'e iade edilen 6 Uygur Türkünün idama mahkum edildiğini ve bu 6 kişinin kurşuna dizileceği günü beklediğini söyleyen Tümtürk, Çin'de yapılacak olan olimpiyatların boykot edilmesini istedi.Yapılan konuşmanın ardından grup içinden seçilen temsilciler okunan bildiriyi Çin Büyükelçiliği girişine bırakmak istedi. Bu sırada bildirinin konulacağı yer konusunda grup ile görevli polisler arasında tartışma yaşandı. Bildirinin ve Doğu Türkistan bayrağının Çin Büyükelçiliği duvarlarına bırakılmasının ardından eylem olaysız sona erdi.
SÜYDÜNLÜ
editor@gokbayrak.com
H.Ahmet Yesevi Mah.44.Sok.no:28 K.Sinan
,352 3393965
KAYSERİ/TÜRKİYE

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.