2008 Çin-Pekin Olimpiyatlarını Boykot ve Kınama


Derneğimiz Çinde yapılacak 2008 Olimpiyatiını Boykot Ediyor ve Şiddetle Kınıyor.


Bu sene(2008 ağostos)2008 olimpiyat oyunlari çinin başkenti pekinde yapılacaktir, barişi simgeleyen böyle bir insani faaliyetin Çin gibi insan haklarini tanımayan, ülkesini kanlı politika ve sıkı yöntemlerle yöneten bir Terör Devletine verilmesi Doğu Türkistanlilarin ve Çinin işgali altındaki diğer milletlerin nezdinde bir skandal ve büyük ayıp olarak tanınmaktadir.




Biz Elbetteki bütün barişçil ve insanlara faydali olan her çeşit faaliyet ve etkinlikleri hepsini destekliyoruz ve karşi değiliz, ama Doğu Türkistanlı olarak 2008 olimpiyatinin çine verilmesini şiddetle kınıyor ve buna karşıyı tavirlarimizi meşru yollarla ifade ediyoruz, çonkü Çinin işgalinde ezilen ve çinin devlet terörüne maruz kalan 35 milyon halk var. Çin şuan Doğu Türkistnda Ciddi bir insani cinayet işlemektedir, uluslar arası kamoyu Çinin ciddi bir insan haklarini ihlal eden bir terör devleti olduğunu tanımalıdırve bu konuda gerekli baski ve tavirlarini ortaya koymalıdırlar. Çin bu tür cinayetlerini durdurmadan, insan haklari sicilini düzeltmeden ve işgal ettikleri milletlerin hak ve özgürlüklerini geri vermeden böyle bir faaliyete ev sahiplığı yapamaz. Eğer 2008 olimpiyat oyunları Çin de yapılırsa çin bütün cinayetlerinden temyize çıkmış olup Türkistan da yapacak zulümleri eskisinden daha beter artacağından endişeliyiz. Hala Çinin zulüm ve işkencesini yaşamakta olan halk ve ondan kurtulmak için mücadele vermekte olan bütün Doğu Türkistanlıların nezdinde 2008 olimpiyatları Çine Doğu Türkistanlıları öldürme ve yok etme lisansı(ruhsatı)verilmiş gibi alğılanmaktadir.

Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.