DEMİRELİN SURATINA POSTAL FIRLATTILAR...



Söyleşi için Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne(OMÜ) gelen 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, kürsüye çıktığı sırada öğrencilerin protestosuyla karşılaştı.

9. Cumhurbaşkanı Sülayman Demirel, OMÜ Rektörlüğü'nün davetlisi olarak özel bir uçakla saat 10.30 sıralarında Samsun-Çarşamba Havaalanı'na geldi. Buradan karayoluyla OMÜ kampüsüne geçen Demirel, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan söyleşiye katıldı. Salona girişte öğrencileri selamlayan Süleyman Demirel'e, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay tarafından üniversite hakkında bir sunum yapıldı




SANA POSTAL YAKIŞIR


Rektör Bernay'ın konuşmasının ardından söyleşi için kürsüye çıkan Demirel, öğrencilerin protestosuyla karşılaştı. Üzerlerindeki tişörtlerde "OMÜ Öğrenci Kolektifi" yazan öğrenciler Demirel'e, "Katil Demirel, bu ülke sizden çok çekti", "Denizleri asan Demirel defol", "Faşist Demirel, sana postal yakışır" diye bağırdı. Bir öğrenci ayağından çıkardığı postalı atmaya çalıştı, ancak güvenlik görevlileri öğrenciye engel oldu. Öğrencilere korumalar ve üniversite güvelik görevlilerinin müdahale etmesi üzerine salonda gerginlik yaşandı. Bunun üzerine diğer öğrenciler de ayağa kalkarak Demirel'i protesto etti. Slogan atan öğrenciler, korumalar ve üniversite güvenlik görevlileri tarafından yaka paça ve karga tulumba salondan dışarı çıkarıldı.
GÖZALTINA ALINDILAR



5 öğrenci, karga tulumba taşınarak dışarıda bekleyen çevik kuvvet aracına bindirildi. Bu arada, söyleşiye katılan bir kişi, çevik kuvvet otobüsüne gelerek öğrencilere hakaret edince, o da polis tarafından gözaltına alındı. Gerginlik ile başlayan söyleşi, daha sonra devam etti.



İHA

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.