İsrail basını mahkeme kararından memnun


İsrail'deki dijital basın, Mazlum-Der'in başvurusuyla ilgili alınan kararı manşete çekti.

İsrail'in Gazze'de soykırım suçuyla yargılanması için mahkemeye başvuran Mazlumder'in talebinin geri çevrilmesi İsrail'de geniş yankı buldu. İsrailli basın-yayın organları, Türkiye'deki davanın düşmesine geniş yer ayırdılar ve verdikleri önemi gösterircesine ön sıralarda yer verdiler.

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Jerusalem Post, AFP'den aldığı haberi manşete taşıyarak, Türkiye'nin, İsrail'in Gazze'deki suçlarıyla ilgili soruşturmayı düşürdüğünü başlıklaştırdı.

Gazete, Türkiye ile İsrail arasında özellikle Gazze saldırıları ve Davos Zirvesi sonrası gerilen ilişkilerin düzelmesi için iki tarafın da karşılıklı menfaatleri vurguladıklarını yazdı.

Davanın düşmesine internet sitesinde ana sayfada yer ayıran Haaretz, Hürriyet gazetesinden alıntı yaparak haber vermeyi tercih etti. Gazete, "İslamcı" Mazlumder tarafından yapılan şikayetin, Adalet Bakanı'nın izin vermemesi sonucu geri çevrildiğini aktardı.

İsrail'in etkili haber sitelerindne YNet de, haberi ana sayfasından, ikinci sırada görmeyi tercih etti. YNet, AFP'ye dayandırdığı haberinde, savcının, bakan izin vermediği için, soruşturma yapılması için hukuki zemin bulunmadığını söylediğini yazdı.

1 yorum:

  1. ESKİ BAKAN M.ALİ ŞAHİN İÇİN BU ZÜL YETER. İND-İ İLAHİDE ŞAHİTİZ YA RAB...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.