[anadoluhaber:35130] ABD projesi diyenler alçaktır konusu

Bir yazar Başbakanla muhalefet arasındaki tartışmalarda geçen bircümleyi doğrulamak amacı ile İngilizce uzun bir metni alıntı yapıp başındada şöye bir şey yazmış.

 

Tayyip Bey "Kürt açılımına Amerikan Projesi diyenler bunu ispatlayamazlarsa alçaktırlar namussuzdurlar" diyedursun, Amerikalılar bu projeyi rapor halinde ABD Kongresi'ne resmen sunmuşlar. Hem de saklı gizli değil, açık açık. Sunum tarihi 15 Ekim 2007. Raporun adı: "PKK'nın silahsızlandırılması, dağıtılması ve toplumla yeniden kaynaştırılması". Raporu derleyen kurum: Amerikan Dış Siyaseti Ulusal Komitesi. Derleyen kişi: David Phillips (Deyvid Filips okunuyor)

 

Konuya geçmeden şunu belirteyim. 2007 den bu güne kadar hızla değişen dünyada çok şeyler oldu. O raporlar kim bilir kaçıncı rapordu ve onlardan sonrada daha kaç rapor sunulup tozlu raflarda kaldı. Üstelik her türlü rapor sunulur ama yüzlerce rapordan bir tanesi uygulanmak için ele alınır o da sürekli güncellemeler ile sunulan rapordan eser kalmadan bambaşka bir hale dönüşerek dönüşmeye de devam ederek sürer gider. Bir baş bakanın bırakın yabancı ülkelerde çoğu çöpe gitmeye mahkum raporlarını kendi ülkemizdeki tüm hazırlanan raporları dahi pek acil olanlar dışında sadece göz atacak kadar bile vakti yoktur. Muhalefetin daha çok vakti vardır ve bin olumlu rapordan bir olumsuzu bulup çıkarıp laf diye söyler çünkü yapabileceği pek çok pozitif iş olmasına rağmen, sadece muhalefet olsun diye muhalefet yaptıkları için başka işleri de yoktur.

Usta ve organize siyaset böyle bir şeydir. Görevimiz Tehlike adlı Amerikan dizisini seyir edenler bilirler.

ABD ilgi alanındaki ülkelerde kendi karşıtlarını tasfiye için onları kendi yandaşı durumuna düşürüp güya kolluyormuş gibi yaparak ya da paralel hareketlere girişerek kendi emirlerinde imiş de deşifre olmuşlar durumuna düşürerek, o ülkedeki asıl yandaşlarının kamuflajını sağlarken karşıtlarını da vatan haini durumuna düşürerek kendi yandaşlarına imha ettirirler.

Hudson Toplantısında Bizim generaller ile Barzani’nin yeğenini de yanlarına alarak ne konuşuyorlardı, Eski anayasa mahkemesi başkanını öldürüp çarşı pazarda terör olayları yaparak hükümeti yapılacak gösteriler ile yerden yere vurup daima yapa geldikleri işbirliklerinde olduğu gibi düşürmek.

Başka, başka gelin size tüm PKK'lı lider kadrosunu derdest edip teslim edelim bu konuyu bitirelim. Peki. Bizim pek akıllı Atatürkçü şaşkın generaller ne diyordu aman sakın ha, bu AKP ye yarar. Çünkü Atatürk’e ait söylev de bu gibi durumlarda nasıl oyun kurulup nasıl oynanır diye bir şey okumamışlardı. Okudukları da her derde deva idi ama burada akıllarına bir şey getirmediği için hemen üstüne atlayıp aman sakın ha bu AKP ye yarar diyorlardı. Onlara siyaset denilen oyunun Atatürk’ün nutkundan öğrenilmesinin imkansız olduğunu, bunu sadece kendisi olabilen kişilerin kendi gözlemleri, araştırmaları, öğrenmeleri ve kendi akıl ve zekaları ile sayısız pozisyonda sayısız oyun ya da karşı oyun kurabilmeyi öğrenmiş olmaları gerekiyordu. Ama onlar  öğrenmemiş yetişmemiş yetiştirilmemiş bir alman deyiminde geçen rençper=çiftçi  açıkgözlü yada rençper zekası olarak tercüme edebileceğimiz. (bauer schlau) gibi davranıyorlardı. Çünkü milleti adam ediyim derken kendileri rençperlerimizin de gerisinde kalmışlardı. B yüzden ne öğretildi ise onunla on yılda bir vatanımızı milletimizden kurtarıyorlardı. Kendi başlarına ve bağımsız olarak her yeni durum karşısında ne yapacakları bilmeleri düşünmeleri gerektiğini öğreten olmamıştı ve kendilerinin de akıllarına gelip öğrenmemişlerdi. Belki de Toplantıya girerken Allah’ım bize yardım et de vatanımız için hayırlı sonuçlar alabilelim ve tuzaklara düşmeyelim diye içlerinden dua etmeyi de bilmiyor olabilirlerdi. Biraz sonra öğreneceklerdi.

Şimdi bunu analiz edelim. ABD’liler generallerin böyle diyeceğini bilmeden mi yoksa bilerek mi bu teklifi yaptılar.

Bana göre alacakları cevaptan gayet emin olarak ve bilerek böyle yaptılar. 

Peki, bizim kendilerini çok akıllı zanneden siyasetten bir şey anlamadıkları halde yurtta sopa ile sulhu sağlayıp sonrada dünyaya nizamat vermeye kalkışan muhterem generallerimiz, karşılarındakilerin ABD’li ve eskiden beri Türk milletine karşı hareket de birlikte oldukları dostları olarak dostluğun sürekli devam edeceğini mi veya hala devam ettiğini mi zannediyorlardı?

Aman sakın haa bu AKP ye yarar dediler. Hâlbuki ülkelerin siyaseti değişebilirdi ve siyaset bir takım oyunu idi. ABD’nin hesapları da değişmiş ve artık kendileri ile süre gelen oyunu oynamıyorlardı. Bu teklif sadece kendilerini oltaya çeken yemdi. Yemi yuttular ve oltaya takıldılar sonrada Türk kamuoyuna deşifre edilerek ABD’nin Türkiye politikasının değişmiş olduğunu öğrendiler. Ama artık geç kalmışlardı

Halbuki söze evet iyi olur diye başlayıp ABD’lilerin gerçek maksadını anlamaya çalışıp sonra gerekirse aman ha bu AKP ye yarar demeleri gerekirdi. Belki de öyle davransalar ABD’liler aslında maksatları bu değil ise bir sürü başka mesele çıkarıp yorganı yokuşa süreceklerdi. ABD’liler Generallerimize eskiden alıştıkları iyi polis rolünü oynadılar. Ama içlerinden bir kötü polis de onları Türkiye’ye ihbar edip rezil etti. İşte kendi milleti ve meşru hükümeti ile kavgalı olan generallerin eninde sonunda alacağı sonucu alıp bozguna uğradılar. Tam bir görevimiz tehlike oyunu idi belki ileri de bunu da film olarak çevirirlerde genç olanlar görürler. Belki de eskiden çevirdikleri oyunlardan birini uygulamışlardır. Dışarıdan dost tutanların şu atasözümüzü unutmuş olmalarının sonucu budur. Yabandan dost domuzdan post olmaz.

A.D.Şimşek

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.