FLAŞ! Nokta Dergisine Baskın

Özden Örnek'e ait darbe günlükleri ve Andıç haberleriyle Türkiye'yi sarsan NOKTA Dergisi'ni polis bastı. Çalışanların üzeri bile tek tek aranıyor. Taş devri görüntüleri var...

En son, Emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek’in “darbe yapılacağına ilişkin” ifadelerinin yer aldığı öne sürülen günlüğü yayınlan Nokta Dergisi'nde polis arama yapıyor. Dergi çalışanları çok sayıda polisin derginin tüm odalarında arama yaptığını söyledi.

21. Yüzyıla Yakışmayan Görüntüler

Derginin tüm personelinin bile üst aramasını yapan polisin tavırları yüzünden ortalık oldukça gergin. Derginin İstanbul'daki binasının etrafı 25 araçlık Terörle Mücadele Şubesi polis ekipleri tarafından sarıldı. Çalışanların hepsi önce haber merkezindeki masalarından kaldırılarak üst yönetim katına çıkartıldı. Sonra tek tek üstleri arandı. Bu sırada TEM Polislerinin davranışları nedeniyle çalışanlarla aralarında tartışma çıktı. Sonra tüm çalışanlar binanın dışına sokağa çıkartıldı.

Polislerin, Nokta Dergisi’ndeki araması devam ediyor. Terörle mücadele ekipleri dışında bir de maliye ekipleri de arama yapıyor.

Nokta Dergisi 29 Mart tarihli sayısında Özden Örnek’in 2 bin sayfalık günlüklerini yayınlamış ve 2004 yılında iki ayrı darbe planı yapıldığı iddialarını ortaya atmıştı. Bu haber nedeniyle TCK’nın 318 ve 319’uncu maddeleri uyarınca Nokta Dergisi hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Öte yandan, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, dün gerçekleştirdiği basın toplantısında, Örnek’e ait olduğu iddia edilen günlüğün Genelkurmay arşivinde bulunmadığını söylemişti. Büyükanıt, “Bütün arşivi tarattım böyle bir belge ya da benzer bir yazışma yok” demişti.

aktif haber

1 yorum:

  1. Eveet. Cumhuriyeti nasıl korudukları konusunda bir fikir sahibi oluyoruz yavaş yavaş. Biz aynı korumacılığı bir yerlerden hatırlıyoruz ama nereden. Geçen yüzyılın ortaların doğru avrupa kıtasının merkezinde bir ülkede de böyle şeyler yaşanmıştı galiba :-)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.