Malatya'da MİSYONER !yayınevine saldırı:3 ölü



Malatya'da gelen baskılar üzerine Kay-Ra olan adını Zirve olarak değiştiren ve Hıristiyanlıkla ilgili eserler yayınlayan yayınevine düzenlenen saldırıda 3 kişi yaşamını yitirirken, bir kişi de ağır yaralı olarak hasteneye kaldırıldı. Olayda yaşamını yitirenlerden birinin Alman vatandaşı olduğu bildirildi. Alman Büyükelçiliği de olayı doğruladı.





Zirve Yayınevi’nin bulunduğu Niyazi Mısr-i Mahallesi'ndeki Ağbaba İşhanı'nın üçüncü katında bugün öğlen saatlerinde tüyler ürperten bir saldırı gerçekleşti. 2 kişinin boğazlarının kesildiği saldırıda, biri camdan atlayan diğeri boğazı kesilen kişi hastaneye kaldırıldı, ameliyata alında ancak kurtarılamadı.


Yaralılardan birinin adının Emre Günaydın olduğu ve yüksekten düşmekten dolayı kafa travması geçirdiği bildirildi. Günaydın'ın Turgut Özal Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alındı.





Vali İbrahim Daşöz, ölenlerin ellerinin arkadan bağlı olduğunu ve bıçak kullanılmak suretiyle öldürüldüklerini, olayla ilgili incelemelerin devam ettiğini bunun bir iç çatışmadan kaynaklanabileceği ihtimali üzerinde de durulduğunu söyledi. Olayla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.


Hamza Ozant / Zirve Yayıncılık Genel Müdürü:

Ofisimiz geçen sene açılmıştı. İrtibat bürosu olarak. Tehditler alıyorduk. Tam olarak bir örgüt ismi bilmiyorum ancak tehditlerden haberdardım. Tehditlerin içeriğini bilmiyorum. Büroda çalışan arkadaşlar koruma isteyecekti. Bana da bilgi vereceklerdi. Direk Malatya'ya gidiyorum.

MALATYA'DAKİ OLAY REUTERS'TE

İngiliz haber ajansı Reuters da olaya yer verdi. Reuters, "bu saldırının, geçen Ocak ayında Ermeni asıllı Türk gazeteci Hrant Dink'in aşırı milliyetçiler tarafından öldürülmesinden sonra meydana geldiğine" dikkat çekti.


SALDIRIDA ALMAN VATANDAŞI KİRMAN GESKE DE ÖLDÜ

Malatya'da Zirve Yayınevi'ne gerçekleştirilen saldırıda boğazı kesilerek öldürülen Alman vatandaşının kimliğinin Kirman Geske olduğu belirlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 2003 yılından beri Türkiye'de ve Malatya'da bulunan Alman Geske'nin ikamet izniyle bu ilde 4 yıldır bulunduğu kaydedildi.

GÖZALTINA ALINANLARIN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
Katliamla ilgili gözaltına alınan zanlıların kimlikleri de belli oldu. Saldırganlardan olduğu sanılan Emre Günaydın'ın hastanede tedavisi devam ederken, işhanında yakalanan Hamit Çeker, Salih Güler, Abuzer Yıldırım ve Cuma Özdemir ise Malatya Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanıyor.

KAYNAK:HÜRRİYET


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.