ABD'DEN BARZANİ'YE DEHŞET SİLAHLAR

Bush yönetimi, Türkiye’de terörü azdıran Barzani’ye bomba, top, tüfek, mermi hibesi için harekete geçti
MÜTTEFİKİMİZ olmasına rağmen düşmanlarımızdan farksız tavır sergileyen ABD, bu kez Türkiye’ye karşı kullanması için PKK’nın hamisi Barzani’ye tonlarca A-4, C-4 tipi bomba, havan topu, makineli tüfek mermi hibe etmek için harekete geçti. ABD Savunma Bakanlığı, bir süre önce “Irak’a silah yardımı yapılması”yla ilgili bir kanun tasarısını, gizlice ABD Kongresi’ne gönderdi. Kanun tasarısında, Irak’a geniş kapsamlı silah ve mühimmat hibe edilmesini içeriyor. Yapılacak silah ve cephane yardımı, birçok kalemden oluşuyor. Irak Ordusu’na yapılacakmış gibi Kongre’den yasayı çıkarmaya çalışan ABD Savunma Bakanlığı’na bağlı bir alt birimin, silahları asıl teslim edeceği adresin Barzani olduğu tahmin edilmesi güç olmayan bir gerçek. ABD Kongresi’nden karar çıkması halinde silahların deniz yoluyla Akdeniz’e, oradan K. Irak’a ulaştırılacağı belirtiliyor.
Türkiye’ye giren A-4’ler
Tonlarca A-4, C-4’ten oluşan bomba, havan topu, havan topu mermisi, yüzbinlerce uzun namlulu tüfek, suikast silahları ve bu silahlara ait binlerce merminin asıl adresi olan Barzani aracılığı ile PKK tarafından Türkiye’ye karşı kullanılacağı, bu kadar bomba, cephane ve mühimmatın gönderilmesi için harekete geçilmesinin başka bir amacının olamayacağı bildiriliyor.
Çünkü, Irak Hükümeti’nin ve Irak Ordusu’nun bu kadar silah ve cepahaneyi saklayacak ne deposu var, ne de güvenli bir bölgesi. Bu silahların gönderilme amacının Irak’ta “İç savışı körükleme girişimi” de olmayacağına göre, asıl adresin Barzani olduğu gün gibi aşikar.
TSK harekete geçti
Bu konuda ABD’nin girişimlerini yakından takip eden Türk istihbarat kaynakları, bu yöndeki girişimleri teyit ediyor. Özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, “dehşet tasarının” ABD Kongresi’nden geçmemesi için ABD nezdinde girişmide bulunduğu belirtiliyor. Ancak AKP Hükümeti’nin bu konuda halen her hangi bir girişimde bulunmadığı belirtildi.Tercüman

2 yorum:

  1. ABD'nin dostu olmak onun menfaatlerine hizmet etmekle olur. Türkiye "hayır" demeye başladığından beri (birkaç yıldır)bu dostluk (!) sona ermiştir. Türkiye ABD'nin, ABD Türkiye'in düşmanıdır artık. Bu düşmanlık her geçen yıl giderek açık hale gelecektir. Türkiye planlarını bu gerçeğe göre yapmak zorundadır.

    YanıtlaSil
  2. suleyman koc
    barzaninin 136 şirketi var mersin limanı taş ucunda ve güneydoğuda hükümet bunların faaliyetlerini durdursun elektriği kessin haburu kapatırsa dize gelirler barzani zaten it bunlara destek çıkan yerli ve yabancılarda it oğlu ittir o şirketlre pkk malzeme ve lojistik sağlıyor kendi elimizle askeri şehit ettiriyoruz habur açık barzanının şirketleri ve ıraka yardım kersilmedikçe boş boş boş.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.